Петро Пилипюк, 52. Власник «Модерн‑Експо» /Катерина Москалюк для Forbes Україна
Категорія
Компанії
Дата

Дао Пилипюка. Луцький підприємець побудував одного з найбільших виробників торговельного обладнання в Європі. Чи вдасться втриматися на вершині

Петро Пилипюк, 52. Власник «Модерн‑Експо» Фото Катерина Москалюк для Forbes Україна

Петро Пилипюк виростив із луцької компанії «Модерн‑Експо» найбільшого і найефективнішого в Європі виробника торговельного обладнання. Допомогли технологія ефективного виробництва Toyota, партнерство з «Новою Поштою» та енергія самого засновника. Як побудований бізнес «Модерн‑Експо»

Наприкінці серпня 2022 року Петро Пилипюк, 52, чекав на новину, яка могла б виправити всі негативні наслідки війни для його бізнесу. Луцька компанія «Модерн‑Експо», заснована Пилипюком і Богданом Лукасіком, дійшла до фіналу у $100‑мільйонному тендері на постачання й обслуговування поштоматів для одного з лідерів світової роздрібної торгівлі.

Пилипюк майже рік боровся за це замовлення: в Луцьку під майбутній проєкт уже побудували окремий корпус та розробили прототип поштомата, який мав кращі характеристики, ніж у конкурента із тендера. Щоб диверсифікувати воєнні ризики, компанія перенесла частину виробництва в польський Люблін і дозамовила обладнання. Не знадобилося. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні