Game over. У Росії призупинили продаж ігор творці Assassin Creed, Call of Duty та Cyberpunk. Хто ще підтримав Україну
Категорія
Картина дня
Дата

Game over. У Росії призупинили продаж ігор творці Assassin Creed, Call of Duty та Cyberpunk. Хто ще підтримав Україну

Розробники та видавці ігор згортають бізнес у Росії – вони зупиняють продажі, блокують росіян на турнірних платформах з кіберспорту та відмовляються обробляти платежі в рублях. Які ігрові компанії вирішили зупинити бізнес в РФ через війну в Україні

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Російський ринок відеоігор займає восьме місце у світі за доходом — це $2,7 млрд доларів у 2021 році, написав у Telegram Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, близько 53% росіян регулярно грають у ігри на ПК.

Після нападу Росії на Україну кількість геймерів, напевно, не зміниться, проте, доступних ігор стане менше.

Ось, хто вже пішов з російського ринку:

Ubisoft. Французкий творець Assassin Creed, Far Cry та Rainbow Six із 7 березня зупиняє продажі фізичних та цифрових копій ігор на російському ринку.

Також Ubisoft компанія працює над тим, щоб відмовитись від автоматичної російської мови та цін в рублях для українських користувачів. Мова буде англійська, а ціни в гривнях.

EA Games. Розробник FIFA, It Takes Two та The Sims зупиняє продажі у Білорусі та Росії. Також компанія видаляла російські команди із FIFA та NHL.

Ігри EA Games не будуть доступні ні у фізичних магазинах, ні в онлайн, типу Origin чи додатку EA Games. в тому числі в ігрових магазинах. Компанія також хоче припинити продаж нового внутрішньоігрового контенту в регіоні.

Activision Blizzard. Розробник Call of Duty заявив, що зупиняє нові продажі ігор в Росії до закінчення війни.

CD Projekt RED. Польські розробники «Відьмака» та Cyberpunk 2077 зняли з продажу свої ігри на території Росії та Білорусі. Також вони переказали на гуманітарну допомогу українцям 1 мільйон злотих (приблизно 7,2 млн грн). ).

Epic Games. Припинила продаж контенту в Росії. У найвідомішій грі компанії, Fortnite, росіяни не зможуть купити внутрішню валюту та ігрові предмети. Доступ до ігор у геймерів залишиться. Що буде з Unreal Engine, поки невідомо.

Bloober Team. Польська студія відома серією психологічних хорорів Layers of Fear зупинила продажі своїх продуктів у Росії та Білорусі.

Steam. У найбільшому ігровому магазині більше нема можливості розрахуватися російськими картками. Розрахунки через PayPal також неможливі, адже команія пішла з Росії. 

WePlay Esports. Українська кіберспортвна компанія почала блокувати користувачів із Росії на турнірній платформі. Вона також не висвітлюватиме Dota 2 Invitational Series Dubai 2022 російською мовою. 

Boosteroid. Росіяни тепер не зможуть скористатися платформою хмарного геймінгу, що дозволяє запускати відеоігри через браузер Boosteroid.

Take-Two Interactive. Видавець GTA зупиняє всі операції в Росії та Білорусі.

GSC Game World. Розробка S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl тимчасово заморожена. Студія закликає підтримати Збройні Сили України з будь-яких частин світу.

Nintendo. У Nintendo eShop перестали обробляти транзакції у російських рублях. Платежі у російському Nintendo eShop зараз неможливі.

Sony. Японська компанія відклала реліз гри Gran Turismo 7 у Росії на невизначений термін.

Minecraft. Видалили гру з AppStore та Google Play в Росії.

Playstation. Компанія почала блокувати нові ігри й припинила обробляти платежі з Росії.

Natus Vincere. Кіберспортивна команда NAVI розірвали співпрацю з російськими RuHub, VirtusPro, CybersportRu та Epic Esports Events.

Elisa Esports. Кіберспортивний турнір по CS:GO усунув від участі усі російські клуби. Це означає, що організатори не запрошуватимуть такі команди, як Virtus.pro, Team Spirit, Gambit Esports, forZe та інші клуби, що належать Росії.

GOG. Сервіс дистрибуції компʼютерних ігор перестав обробляти платежі в рублях.

Amazon. Компанія призупинила роботу над локалізацією гри New World російською мовою.

Час повертатися до реальності і виводити війська з України, а не ховатися у відеоіграх.

Михайло Федоров

І доки компанії закривають бізнеси в Росії, намагаючись завдати шкоди економіці країни, російські геймери думають, як обійти санкції.

«Якими б тяжкими не були часи, а грати хочеться завжди, адже ігри – це відмінний спосіб на деякий час забути про проблеми», – пише Денис Гурʼянов, автор блогу на сайті Код Дурова.

Деякі росіяни проходять обмеження у Steam, поповнюючи баланс віртуального гаманця через ігрові предмети, а за ігри PlayStation платять картками PS Store.

Ігрові спільноти Росії також прогнозують, що у звʼязку з припиненням офіційних продажів у країні зросте піратство ігор.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні