Категорія
Новини
Дата

Казахстанська Air Astana та турецька Pegasus Airlines призупиняють польоти в Росію

Казахстанська авіакомпанія Air Astana та турецька Pegasus Airlines призупиняють польоти в Росію, повідомляє Інтерфакс.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Air Astana ухвалила своє рішення «через припинення страхового покриття комерційних польотів з/в РФ та над її територією».
  • Авіакомпанія вирішує призупинення польотів із урядом Казахстану «для подальшого відновлення рейсів». Пасажирам скасованих рейсів повернуть кошти.
  • Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines скасовує свої рейси до Росії з 13 по 27 березня теж через проблеми зі страхуванням літаків.

Контекст

ЄС 26 лютого запровадив санкції, що забороняють постачання, продаж, лізинг, техобслуговування та страхування літаків у Росії. Росавіація 6 березня рекомендувала російським авіакомпаніям, які мають зареєстровані в реєстрах іноземних держав повітряні судна в рамках договору про лізинг з іноземною організацією, призупинити перевезення пасажирів і вантажів із Росії за кордон.

До цього про призупинення рейсів до Росії оголосили дві азербайджанські авіакомпанії — «Азербайджанські авіалінії» (AZAL) і Buta Airways.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні