Категорія
Новини
Дата

Росія пошкодила пʼять високовольтних підстанцій під час ракетного удару 26 січня

Під час масованої ракетної атаки 26 січня головною ціллю Росії була високовольтна інфраструктура України, повідомив на засіданні уряду премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, пошкоджено пʼять підстанцій

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Цього разу головною ціллю ворога була високовольтна інфраструктура. Сили протиповітряної оборони збили більшість ракет. Проте маємо влучання в п’ять високовольтних підстанцій у центральному, південному та південно-західному регіонах», – повідомив Шмигаль.
  • Тому важливо, що цього тижня під час засідання «енергетичного Рамштайну» нам вдалося домовитись про збільшення допомоги енергосистемі України, додав премʼєр.

Контекст 

Вранці 26 січня після невдалої нічної спроби завдати удару дронами-камікадзе Росія розпочала чергову масовану ракетну атаку на Україну. Ворог випустив 55 ракет повітряного та морського базування, українські сили ППО знищили 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці.

Зокрема, російські війська вдарили двома гіперзвуковими ракетами «Кинджал» по обʼєктах інфраструктури у Києві та Запоріжжі, повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

У п’ятницю, 27 січня, дефіцит потужності в енергосистемі є значним, у десятьох областях ввели аварійні відключення, повідомили в «Укренерго». Споживання електроенергії залишилось на рівні четверга, однак після чергової російської ракетної атаки пошкоджені генеруючі потужності та високовольтна мережа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні