Росіяни 31 жовтня випустили ракет по Україні на $760 млн /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Росіяни 31 жовтня випустили ракет по Україні на $760 млн. Оцінка Forbes

Росіяни 31 жовтня випустили ракет по Україні на $760 млн Фото Shutterstock

Росія за 31 жовтня випустила по території України ракет різних типів та БПЛА, загальна сума яких, за підрахунками Forbes, становить близько $760 млн.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Повідомлялося, що було випущено такі типи ракет: 55 крилатих ракет Х-101, 22 зенітні ракети до С-300, одна авіаційна ракета Х-59 та п’ять БПЛА різних типів.
  • Для розрахунку вартості цих ракет Forbes використовував такі оцінки: вартість ракети Х-101 – $13 млн, зенітна ракета до С-300 – $2 млн, БПЛА різних типів разом із ракетою Х-59 – близько $1 млн. Загальна вартість усіх випущених 31 жовтня ракет і дронів – близько $760 млн.

Контекст

Російські окупанти зранку 31 жовтня завдали чергові масовані удари по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Ворог здійснив кілька хвиль ракетних атак. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО.

Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ракетних ударів. У ДТЕК пояснили, що через обстріл РФ були пошкоджені енергооб’єкти, що живлять Бориспільський, Броварський, Переяславський, Вишгородський та Ірпінський райони.

В «Укренерго» повідомили, що внаслідок атаки пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми одразу в кількох регіонах. Тож вводитимуть графіки аварійного відключення електропостачання для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні