Категорія
Новини
Дата

Стартапи Liki24.com та datuum.ai отримали інвестиції від SID Venture Partners. Деталі фінансування

Український сервіс доставки медикаментів Liki24.com та платформа для роботи із даними datuum.ai залучили інвестиції від фонду SID Venture Partners.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Оновлено

Ключові факти

  • SID Venture Partners не розголошує суми інвестицій, оцінки компаній та інших учасників раунду. Середній чек фонду на ранній стадії – $300 000.
  • Платформа для роботи з даними datuum.ai залучила в раунді за участі SID до $900 000, повідомив Forbes співзасновик компанії Леонід Нехимчук. Імена інших інвесторів він не розголошує. За даними Forbes – це приватні ангели. В цьому раунді стартап не отримував оцінки – інвестиції відбулись через інструмент safe note.
  • Чек фонду у фінансуванні datuum.ai – $200 000, у Liki24.com – $300 000, повідомив згодом керуючий партнер Дмитро Вартанян.

Контекст

Фонд SID на $15 млн створили у грудні 2021 року. У його портфелі 12 проєктів із українськими засновниками, вісім угод закрито під час повномасштабної війни. Раніше у фонді оголосили про інвестиції у блокчейн-платформу NEAR Protocol, сервіси Elai.io, Mindist.io та SPOKK також без розголошення деталей.

Продукт запущенного наприкніці 2021-го datuum.ai – no-code платформа, що спрощує роботу з великими масивами різнорідних даних для бізнесу. Наразі у стартапу чотири клієнти, платформа постійно допрацьовується. Послуги datuum.ai продаються за місячною підпискою, компанія орієнтується на бізнеси із США та Західної Європи.

На рахунку стартапу сумарно близько $1 млн інвестицій. Окрім поточного раунду $100 000 на початковому етапі вклали засновники – Леонід Нехимчук, 44, та Дмитро Жук, 46. Ідея datuum.ai належить Жуку – вона народилася під час роботи над його попереднім автостартапом OptiDealer. Нехимчук перш ніж приєднатися до нового проєкту був технічним директором каліфорнійської компанії VisiQuate, що спеціалізується на бізнес-аналітиці та великих даних.

Наразі у команді datuum.ai 14 людей. Жук – екс-технічний директор та співзасновник шведсько-української сервісної компанії Sigma Software. Кілька його бізнес-партнерів – Дмитро Вартанян, Валерій Красовський, Володимир Бек та Володимир Чирва – керують SID Venture Partners.

Liki24.com – стартап із доставки ліків, заснований Антоном Авринським у 2017 році. У 2020-му виручка сервісу зросла вчетверо – до $20 млн. Тоді ж компанія отримала найбільший у історії раунд інвестицій – $5 млн від Horizon Capital, Genesis Investments (тепер – F1V), TA Ventures та інших.

У квітні 2021-го року Forbes оцінював стартап Авринського у $20-40 млн. Оцінка проєкту залишилася у цьому діапазоні, каже Вартанян, не розголошуючи точних цифр. «Вони зараз піднімають бридж-раунд для експансії на ринок Євросоюзу, тому ми очікуємо, що вже до кінця року їх оцінка сильно підвищиться», – каже він.

У перший місяць повномасштабного російського вторгнення фінансові надходження Liki24.co в Україні впали до нуля, казав засновник. Авринський сконцентрувався на волонтерських проєктах та посиленні позицій на європейських ринках – у Румунії, Польщі, Угорщині. Наприкінці травня інший медичний проєкт Авринського – сервіс для здачі аналізів на дому Lab24 – отримав грант на розвиток від Google for Startups. На момент публікації Авринський не відповів на запитання Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні