Тарас Панасенко, співзасновник і СЕО «Аврора Мультимаркет» /Артем Галкин
Категория
BrandVoice
Дата

«Аврора Мультимаркет»: від допомоги армії до підтримки українського виробника

3 хв читання

Тарас Панасенко, співзасновник і СЕО «Аврора Мультимаркет» Фото Артем Галкин

«Аврора Мультимаркет» продовжує діяльність не лише як одна з найдинамічніших роздрібних мереж на ринку, але і як соціально відповідальний гравець, що невпинно інвестує у підтримку армії, реабілітацію військових і розвиток українського виробника. Лише в першому півріччі 2024 року сума благодійних внесків перевищила 141 млн грн. За словами співзасновника та СЕО «Аврора Мультимаркет» Тараса Панасенка, ці проєкти стали частиною довгострокової стратегії, спрямованої на відновлення України навіть у найважчі часи

«Ми керуємося кількома ключовими критеріями вибору фокуса допомоги, насамперед це соціальна значущість та актуальність проєкту – зараз це підтримка армії та реабілітація військових», – розповідає Тарас Панасенко. Докладніше про проєкти, які підтримує компанія – в матеріалі. 

Підтримка Сил оборони

«Аврора Мультимаркет» продовжує зосереджувати благодійну діяльність на підтримці Сил оборони України й співпрацює безпосередньо з бригадами, платформою UNITED24, фондом «Повернись живим» та іншими організаціями, що забезпечують армію необхідним обладнанням і технікою. Особлива увага приділяється співпраці з ГО «Землячки», що допомагає жінкам-військовим на передовій, надаючи їм усе необхідне – від спорядження до медичних засобів.

У 2024 році «Аврора» організувала кілька благодійних акцій у мережі. Наприклад, «Незламний донат», під час якої відвідувачі могли купувати товари зі знижками, а компанія передавала 1 грн з кожної акційної позиції до БФ Repower. Це дало змогу зібрати 6,7 млн грн на відновлення військових медиків.

Також «Аврора» підтримала ініціативу UNITED24, де разом із партнерами зібрала кошти на 35 морських дронів для СБУ. Інші активності, такі як конкурс «Наше бачення» та благодійна акція FUN BOX, були спрямовані на підтримку Сил оборони та допомогу дітям, що постраждали від війни.

«Аврора» підтримала ініціативу UNITED 24, де разом із партнерами зібрала кошти на 35 морських дронів для СБУ

«Аврора» підтримала ініціативу UNITED24, де разом із партнерами зібрала кошти на 35 морських дронів для СБУ

«Щоб проєкти мали успіх, необхідно забезпечити операційну підтримку ГО та БФ, що ведуть такі проєкти, – зазначає Тарас Панасенко, СЕО «Аврора Мультимаркет». – Це включає не лише управління і фінансування основних напрямів діяльності, але й покриття таких витрат, як виплата зарплат працівникам, сплата податків, оренда офісів і складів, а також супровідних витрат».

Загалом на операційну діяльність ГО та БФ за 2024 рік «Аврора Мультимаркет» передала 21 млн грн.

Реабілітація військових 

«Аврора Мультимаркет» всебічно підтримує національний реабілітаційний центр Superhumans Center, де займаються відновленням поранених військових. Крім того, компанія долучилася до Всеукраїнського туру з адаптивних видів спорту, організованого Федерацією стронгмену України. Змагання відіграють важливу роль у відновленні та слугують потужною особистою мотивацією. Загалом у змаганнях взяли участь понад 1200 ветеранів. «Ми бачимо, що ці ініціативи мають не лише фізичний вплив, але й глибоке емоційне значення для учасників», – підкреслює СЕО «Аврора Мультимаркет». 

«Аврора Мультимаркет»

«Аврора Мультимаркет» всебічно підтримує національний реабілітаційний центр Superhumans Center

«Аврора Мультимаркет»

«Аврора» долучилася до Всеукраїнського туру з адаптивних видів спорту, організованого Федерацією стронгмену України

«Аврора Мультимаркет»

Загалом у змаганнях взяли участь понад 1200 ветеранів

Предыдущий слайд
Следующий слайд

Також компанія запустила грантову програму «Траєкторія», спрямовану на допомогу ветеранам у реалізації їхніх професійних та освітніх планів після служби. Проєкт надає можливості для особистого розвитку та відкриває карʼєрні перспективи для тих, хто повернувся з війни. Це не просто короткострокова допомога, а інвестиція в майбутнє захисників, що сприятиме довготривалому позитивному ефекту для суспільства. Загалом команда отримала 440 заявок на участь у програмі та вже бачить позитивні результати. 

«Аврора Мультимаркет»: від допомоги армії до підтримки українського виробника /Фото 1

Підтримка українських виробників

За словами Тараса Панасенка, компанія давно приділяє увагу підтримці українських підприємців, а повномасштабне вторгнення лише посилило цю роботу.

«Це важлива частина стратегії підтримки національного виробника та економіки країни. Наразі 46% товарів на наших полицях вироблені в Україні», – каже співзасновник мережі мультимаркетів.

Ритейлер планує розширювати ініціативу, збільшуючи асортимент українських товарів на полицях і впроваджуючи додаткові маркетингові активності для привернення уваги покупців до української продукції. Тарас Панасенко впевнений, що цей напрям допомагає посилювати економіку країни, створювати робочі місця та розвивати виробничі потужності. «Аврора» будує довготривалі та взаємовигідні відносини з партнерами, наприклад, надаючи короткі строки розрахунків за поставлені товари та не накладаючи штрафів за порушення умов співпраці. 

Окрім того, після розширення у Румунію «Аврора» почала допомагати й українським партнерам налагоджувати експорт на цей ринок. Наразі понад 20 українських виробників експортують разом із ритейлером.

«Це стратегічно важливий напрям для нас, адже допомога українським компаніям виходити на зовнішні ринки сприяє їхньому розвитку та стабільності навіть в умовах війни», – резюмує Тарас Панасенко.

Інші важливі ініціативи 

«Аврора Мультимаркет» зосереджується також на підтримці культурних ініціатив і розвитку освіти. Наприклад, кампанія з KIDDISVIT, де 10% від продажу колекційних моделей військової техніки було передано на відновлення України, зібрала 1,6 млн грн. Ще 3,9 млн грн пішло на відбудову Великокостромської гімназії​, культурні ініціативи, розвиток освіти і гуманітарну допомогу.

«Аврора Мультимаркет» передала 3,9 млн грн на відбудову Великокостромської гімназії​

«Аврора Мультимаркет» передала 3,9 млн грн на відбудову Великокостромської гімназії​

У 2023 році «Аврора» розпочала активно співпрацювати з Центром Бендукідзе з метою розвитку і популяризації економічної освіти. Організували навчання для 220 викладачів у межах проєкту «Економічна грамотність для всіх» і передала школам 5388 примірників посібника «Економіка». У 2024-му компанія продовжила проєкт: ще 33 педагоги з Полтави та області пройшли навчання, а також налагодила співпрацю з 24 школами в Україні, яким передала 1383 підручники. Особливо важливим є зростання кількості учасників Економічної олімпіади – з 4300 до понад 9300, серед яких діти з прифронтових регіонів, Миколаївської, Луганської, Донецької та Херсонської областей. Найактивнішими були учасники з Київської, Дніпропетровської, Полтавської областей та міста Київ. 

«Наш фокус залишається на підтримці тих, хто потребує допомоги під час війни: це військові, діти чи суспільство загалом, – каже Тарас Панасенко. – Ми впевнені, що соціальна відповідальність бізнесу – ключовий аспект стабільного розвитку країни в таких складних умовах».

«Аврора Мультимаркет»: від допомоги армії до підтримки українського виробника /Фото 2

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.