Категория
BrandVoice
Дата

10 млн грн від «Аврори» для підприємців. Старт грантової програми від Forbes Ukraine та мережі мультимаркетів «Аврора»

3 хв читання

10 млн грн від «Аврори» для підприємців. Старт грантової програми від Forbes Ukraine та мережі мультимаркетів «Аврора»

Forbes Ukraine та мережа мультимаркетів «Аврора» оголошують про запуск грантової програми «Аврора для підприємців» – національної B2B-премії, спрямованої на підтримку українських виробників. Загальний грантовий фонд становить 10 млн грн, які будуть розподілені між 10 переможцями – по 1 млн грн кожному. Кошти можна буде використати на розвиток бізнесу. Крім того, переможці програми отримають можливість продавати свою продукцію в більш ніж 1500 мультимаркетах «Аврора».

Володимир Федорін /Артем Галкин для Forbes Ukraine

Володимир Федорін

редактор-засновник Forbes Ukraine

«Мільйон гривень у рамках грантової програми «Аврори» – це більше, ніж гроші. Це шанс для виробника вийти на новий рівень та суттєво збільшити продажі. Це світло в темряві»

Хто може взяти участь 

Податися на участь у грантовій програмі можуть власники українських підприємств, що працюють у переробній промисловості та виробляють товари для кінцевих споживачів. Важливо: компанія має бути зареєстрована в Україні, працювати виключно або переважно на території країни, а її кінцевими бенефіціарами мають бути тільки громадяни України.

До грантової програми запрошуються малі підприємства, що за підсумками 2023 року мають виторг до 100 млн грн.

Необхідною умовою участі є те, щоб бізнес був зареєстрований не пізніше минулого року, а його власник уже подав фінансову звітність за 2023 рік.

Компанія, що подається на участь у програмі, також має бути публічною: з відкритими сторінками в соціальних мережах або наявністю офіційного сайту.

10 млн грн від «Аврори» для підприємців. Старт грантової програми від Forbes Ukraine та мережі мультимаркетів «Аврора» /Фото 1

Заповнити анкету учасника можна тут.

Прийом заявок триває до 3 листопада 2024 року. 

10 млн грн від «Аврори» для підприємців. Старт грантової програми від Forbes Ukraine та мережі мультимаркетів «Аврора» /Фото 2

Як оберуть переможця

Відбір переможців відбуватиметься у кілька етапів:

  1. Збір заявок. Триватиме з 10 жовтня по 10 листопада 2024 року. Учасники, які відповідають всім умовам, заповнюють анкету, що надходить на розгляд журі.
  2. Перевірка та оброблення заявок відбірковою комісією – триватиме до 20 листопада 2024-го
  3. Визначення фіналістів відбудеться до 25 листопада 2024 року. Члени журі оцінять кожну заявку, що пройшла перевірку, за 10-бальною шкалою та визначать її середній бал. Після цього оберуть до 20 учасників конкурсу, які вийдуть у фінал. 
  4. Визначення переможців Першої української премії «Аврора для підприємців» та оголошення результатів грантової програми відбудеться на церемонії нагородження до 1 грудня 2024 року

Переможці грантової програми, крім іншого, надалі отримають можливість продавати свою продукцію в більш ніж 1500 мультимаркетах «Аврора».

10 млн грн від «Аврори» для підприємців. Старт грантової програми від Forbes Ukraine та мережі мультимаркетів «Аврора» /Фото 3

Більше деталей про грантову програму за посиланням

10 млн грн від «Аврори» для підприємців. Старт грантової програми від Forbes Ukraine та мережі мультимаркетів «Аврора» /Фото 4

Хто обиратиме переможця

До складу експертного журі грантової програми входять: 

  • Марія Гаврилюк, співзасновниця Gunia Projec
  • Ростислав Вовк, СЕО та співвласник компанії «Кормотех»
  • Таша Калінкіна, директорка з розвитку бізнесу UFUTURE, СЕО інвестиційного акселератора INDAX; 
  • Віктор Кіщак, Head of Digital в Forbes Ukraine;  
  • Тарас Панасенко, співвласник мережі «Аврора»; 
  • Поліна Кошарна, співвласниця і голова наглядової ради Suziria Group, засновниця мережі зоомаркетів MasterZoo. 
Тарас Панасенко /Артем Галкин для Forbes Ukraine

Тарас Панасенко

засновник «Аврора мультимаркет»

Поточні реалії сильно ускладнюють ведення бізнесу в Україні: це безпекові ризики, ушкодження виробничих потужностей, відключення світла, дефіцит людського капіталу, зміна податкової політики, складнощі з фінансуванням тощо. На більшість цих факторів ми не можемо вплинути, тому вирішили підтримати проактивних підприємців фінансово через нашу грантову програму «Аврора для підприємців». Для одних учасників ці кошти – можливість наростити виробничі потужності, для інших – інвестиції в енергоефективність, треті вкладуть гроші в операційні потреби, інновації чи у навчання людей. Але в будь-якому разі грант має стати тією допоміжною опорою для бізнесу, щоб зробити суттєвий крок вперед.

Я б виділив дві ключові риси, які надважливі для бізнесу в поточному контексті: це сміливість та адаптивність. Зараз успішність бізнесу залежить від здатності адаптуватися до нових викликів та зміни ринкових і економічних умов. Водночас важливо мати сміливість, попри усі виклики, мислити про масштабування, виходи на нові ринки, запускати нові продукти. В сукупності це все дуже добре вписується в формулу «Мріяти глобально – діяти локально».

Попри те, що грантова програма – це короткостроковий захід, ми сподіваємось, що проєктом вдасться закласти підвалини для довготривалого розвитку окремих бізнесів, що грант стане для них своєрідним імпульсом до позитивних змін. Крім того, ми віримо, що серед учасників будуть майбутні партнери для «Аврори», з якими ми плідно співпрацюватимемо не один рік і відкриватимемо нові горизонти. Грантова програма «Аврора для підприємців» може стати фундаментом для розвитку культури підтримки та співпраці серед українських підприємців, що змінить всю бізнес-екосистему України.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.