Альона Шевцова, акціонер і голова Наглядової ради IBOX BANK
Категория
Партнерский материал
Дата

Альона Шевцова вивела IBOX BANK у десятку найприбутковіших банків України. Як їй це вдалося

Альона Шевцова, акціонер і голова Наглядової ради IBOX BANK

Ще в середині лютого 2022 року акціонер і голова Наглядової ради IBOX BANK Альона Шевцова вітала команду зі входженням до 20 найкращих фінустанов України. Попри виклики, які вимушені були прийняти за два тижні, банк не лише показав стійкість за підсумками найважчого року в сучасній історії України, а й зріс у 2,5 рази.

Сьогодні АТ «АЙБОКС БАНК», відкривши більше 30 нових відділень по всій країні, за даними НБУ займає восьму сходинку в рейтингу найприбутковіших банків України за 11 місяців 2022 року.

28 лютого 2022 року акціонери IBOX BANK ухвалюють своє безпрецедентне рішення – попри повномасштабну війну, збільшують статутний капітал банку на 0,5 млрд грн, капіталізуючи весь дохід 2021 року. Такі рішучі патріотичні кроки дозволили колективу відчути не лише ґрунт під ногами, а й розправити крила для підкорення нових вершин.  

Альона Шевцова

Альона Шевцова

Довідка

Професійна діяльність: CEO міжнародної платіжної системи LEO, акціонер і голова наглядової ради IBOX BANK. Практики: банківське та фінансове право, цінні папери, фондовий ринок.

Освіта: має магістерські ступені: юрист, Київський національний університет ім. Т. Шевченка; міжнародні відносини, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, психологія; Київський національний університет ім. Т. Шевченка, фінанси та банківська система; кібер-спорт, Національний університет фізичного виховання та спорту (магістр), а також закінчила Aspen Institute, Goethe-Institut, München, Німеччина.

Альона Шевцова регулярно входить до списку топжінок фінтеху України.

Банківський сектор як авангард економічного фронту

Здорова українська банківська система за підсумками 2021 року зіткнулася із викликами повномасштабної війни – прибуток банківського сектору скоротився у сім разів. І попри те, що капітал у системі знизився, у 2023 році банківська система все ще стійка, адже з початку війни лише дві фінансові установи були виведені з ринку.

IBOX BANK спричинену війною кризу прийняв як можливість, розпочавши тотальну цифровізацію та трансформацію бізнес-процесів. У своєму виступі під час найбільшої в Україні конференції FinTech Ukraine Альона Шевцова зазначила, що зараз для України та українського бізнесу існує лише два шляхи – все або нічого.

«Ми повинні були вистояти. І в нас вийшло. І ми, як і раніше, стійко і сміливо тримаємося на ногах. Ми технологічна країна, ми здатні розвивати технології, не гірші за передові країни світу. Сильна складова IT, інновації та диджиталізація має бути в ядрі кожного бізнесу, який бажає утримати планку лідерства. Для нас ця догма – і ціль, і рушійна сила», – сказала голова Наглядової ради IBOX BANK Альона Шевцова.

Альона Шевцова вивела IBOX BANK у десятку найприбутковіших банків України. Як їй це вдалося /Фото 1

Альона Шевцова, акціонер і голова Наглядової ради IBOX BANK

Всупереч війні, IBOX BANK продовжив тотальну цифровізацію бізнес-процесів, і ці зусилля оцінили не лише в Україні, а й на міжнародному рівні. У 2022 році банк зібрав низку нагород для нашої країни, показуючи світові, що Україна – це не лише країна, що воює, а й можливості, які українці можуть принести Європі. І не в останню чергу – завдяки нашим талановитим і креативним людям.

IBOX BANK

IBOX BANK

Довідка

IBOX BANKукраїнський транзакційний банк, який працює на фінансовому ринку з 1993 року. У 2013-му був визнаний найстабільнішим, а у 2020 році став найбільшим транзакційним банком України.

За підсумками 2021 року банк зафіксував пʼятиразове зростання доходу. Після збільшення статутного капіталу 28 лютого 2022 року фінустанова увійшла до другої групи банків. У серпні 2022-го Рейтинговий комітет РА «Експерт-Рейтинг» оновив довгостроковий кредитний рейтинг IBOX BANK до найвищого рівня uaAAA за національною шкалою.

У 2022 році банк відкрив 33 нових відділення. 

LEO

LEO

Довідка

LEO міжнародна платіжна система, яка здійснює процесинг платежів. 

Компанія розробляє комплексні платіжні рішення для великого бізнесу, працює із розробниками ігор, а також є третьою найбільшою системою грошових переказів в Україні. LEO має офіси у Києві, Львові та Варшаві.

Проривні бізнес-моделі, що змінили ринок

У 2020 році у керівництві IBOX BANK зосередили увагу на стратегії транзакційного бізнесу, і не помилилися. З того часу банк – лідер своєї ніші в Україні, про що говорять і цифри, і експертна спільнота, системно визнаючи першість за банком у різних рейтингах, конкурсах і преміях.

Саме зміна фінмоделі дозволила банку стати у 2020 році найбільшим транзакційним банком України, а за підсумками 2021-го банк зафіксувати пʼятикратне зростання доходу. А в перший рік війни IBOX BANK став ще й одним із лідерів українського інтернет-еквайрингу.

«Ми боремося за країну, за майбутнє, як і всі – на своєму фронті. Понад 70 млн донейтів для ЗСУ, розширюємо соціальні проєкти на всій території України. Ми можемо це робити, тому що виконали основне завдання у перші дні війни – ми зберегли команду, яка є запорукою нашої стабільності та зростання. Це дозволило нам за підсумками першого року війни отримати майже такий самий прибуток, як і за 2021-й. Ми знайшли нових друзів, союзників, клієнтів. Країну згуртувала спільна біда, і це факт. Ми стали лише сильнішими. А економіку ми відновимо, і стабільний стан банківського сектору – тому промовистий доказ», – каже Альона Шевцова.

Альона Шевцова вивела IBOX BANK у десятку найприбутковіших банків України. Як їй це вдалося /Фото 2

Альона Шевцова, акціонер і голова Наглядової ради IBOX BANK

Минулого року IBOX BANK продовжив дотримуватися стратегії транзакційного бізнесу, продовжуючи розвивати й інші напрями, запускати нові продукти та вдосконалюватися, зміцнюючи свої позиції на банківському ринку. За словами акціонера банку, такої стабільності вдалося досягти завдяки швидкій та гнучкій ІТ-інфраструктурі.

Інноваційні банківські продукти для українського користувача – це побут і реалії життя. Водночас такі послуги, як переказ коштів з картки на картку або Google Pay та Apple Pay ще не набрали таких масштабів популярності навіть у країнах Європейського Союзу.

Цифрова трансформація бізнесу воєнного часу

Власна команда розробників – це мастхев для конкурентоспроможного технологічного бізнесу. CRM-системи, backend, підтримка – це старт, з якого можна виходити на ринок, але перевагу дають інновації, які не пропонує ніхто.

За словами Альони Шевцової, IBOX BANK 24/7 проводив розгортання серверної інфраструктури у зовнішніх юрисдикціях: міграцію в хмару, провели впровадження хмарної телефонії, стали розвивати дистанційні канали з новими темпами. Трансформації торкнулася й організація внутрішніх бізнес-процесів. Результатом стало рішення про впровадження системи електронного документообігу.

«Удосконалення – це процес без кінцевої точки. Ми сформували сильну IT-команду, яка горить своєю справою, що дозволяє банку розвивати сучасні банківські продукти та сервіси», – каже Альона Шевцова.

Альона Шевцова вивела IBOX BANK у десятку найприбутковіших банків України. Як їй це вдалося /Фото 3

Альона Шевцова, акціонер і голова Наглядової ради IBOX BANK

Акціонер IBOX BANK також вважає, що реалії зобовʼязують увесь український бізнес прийняти технологічну стратегію майбутнього, що забезпечує безпрецедентний рівень адаптивності та стійкості. Але на порозі наступної чергової хвилі диджиталізації ніколи не можна забувати про клієнта, який потребує не лише легкої та інтерактивної взаємодії з банком, а й фізичного контакту.

Минулого року IBOX BANK відкрив 33 нових відділення по всій Україні. У 2023-му планується відкриття ще восьми нових представництв.

Масштабування по всій країні та цифровізація IBOX BANK пішла швидко і, зважаючи на все, команда на повному ходу й не збирається зупинятися. І, можливо, ми вже зараз є свідками народження нового гіганта на ринку фінансових послуг. 

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине