Дарʼя Лещенко, керуюча партнерка SupportYourApp. /предоставлено пресс-службой
Категория
Партнерский материал
Дата

Четвертий артофіс у Києві та інноваційні підходи до залучення талантів: як SupportYourApp розвивається попри виклики

4 хв читання

Дарʼя Лещенко, керуюча партнерка SupportYourApp. Фото предоставлено пресс-службой

Їм вдається розвивати бізнес у 30 країнах попри війну у своїй. Вони активно наймають висококваліфікованих спеціалістів усупереч кадровій кризі та відкривають для них новий офіс у Києві. Це SupportYourApp – Support-as-a-Service компанія, яка забезпечує клієнтську та технічну підтримку компаніям з усього світу

З нагоди 14-річчя компанії керуюча партнерка SupportYourApp Дарʼя Лещенко розповіла про те, як сучасне мистецтво стало одним з інструментів залучення талантів і чому все ж відкрили новий робочий простір під час повномасштабної війни.

Нещодавно SupportYourApp відкрила четвертий офіс у Києві. Чому прийняли таке рішення?

Ми почали робити ремонт четвертого офісу в кінці 2021 року й мали відкрити його влітку 2022-го. Повномасштабна війна внесла корективи, і цей проєкт поставили на паузу, хоча на лютий 2022-го ремонт був виконаний на 90%. 

Рішення про відкриття було складним. На початку повномасштабного вторгнення орендодавці дали нам канікули. Коли ті завершились, у нас було два шляхи. Перший – віддати приміщення і не ризикувати. Другий – відкритися. Ми розуміли, що вже проінвестували багато ресурсів у новий простір, тож вирішили не відступати від первісної ідеї. Наша команда прагнула, щоб кожен новий офіс був кращою версією попереднього. Усі речі, які раніше не влаштовували, ми змінювали в наступних проєктах. Четвертий мав концептуально стати взірцем того, яким ми бачимо сучасний професійний простір.

Почали розробку проєкту вже після переходу на гібридний формат співпраці. Розуміли, що open space – неактуально. У великих та відкритих просторах важко контролювати рівень шуму, а також конфіденційність роботи з даними для деяких команд. Тому в четвертому офісі це було враховано та зроблено багато одно- і двомісних переговорних кімнат.

Навіщо робити з офісів артхаби сучасного мистецтва?

Це почалося як експеримент із перетворення звичайного офісу з білими стінами на місце, куди людям захочеться повертатись.

Ми запросили 10 муралістів, графічних дизайнерів і каліграфістів і дали їм карт-бланш. У результаті наші стіни перетворилися на повноцінні галереї – з муралами, картинами, офортами, літографіями та інсталяціями. Подібні дії можуть здатися зайвими, але вони призвели до зниження рівня плинності кадрів на 16% та підвищення кількості прийнятих пропозицій серед кандидатів, які проходили інтервʼю в офісі.

Тож, продовжуючи концепцію артофісів, ми запросили команду художників для оформлення нового приміщення. Головний артобʼєкт четвертого офісу – великий скульптурний мурал, який створили для нас Антон Резнік та Євген Коган. Ця робота вже була завершена на кінець 2021 року.

Четвертий артофіс у Києві та інноваційні підходи до залучення талантів: як SupportYourApp розвивається попри виклики /Фото 1

Скульптурний мурал, який створили Антон Резнік та Євген Коган

Як вдається розширювати команду зараз, коли Україну поглинула кадрова криза?

Зараз у нас відкрито близько 60 вакансій. Звісно, на пошук спеціалістів тепер закладаємо більше часу, і не лише тому, що багато людей були мобілізовані чи виїхали, але й через зміни на ринку праці, які приніс розвиток ШІ. Сьогодні багато простих монотонних завдань може виконувати ШІ, деякі процеси можна повністю автоматизувати. Внаслідок цього значно виріс рівень очікувань від кандидатів, адже тепер ми запрошуємо їх на більш експертні позиції, де потрібне нестандартне мислення, яке штучний інтелект все ще не може відтворити.

Наша команда також автоматизувала частину процесів із відбору спеціалістів. Це дало змогу скоротити шлях кандидата та зменшити час, необхідний на проведення інтервʼю.

Четвертий артофіс у Києві та інноваційні підходи до залучення талантів: як SupportYourApp розвивається попри виклики /Фото 2

Щодо змін у процесах рекрутингу, то зараз тестуємо різні способи залучення кандидатів – публікуємо історії успіху наших спеціалістів на сторінці «Кар’єра» та у блозі, більш креативно підходимо до розміщення оголошень про вакансії. Наприклад, почали шукати деяких спеціалістів за допомогою інфлюенсерів: наші вакансії промоутили блогери в Instagram та TikTok. 

А щоб розкрити суть професії сапорта – так називаємо консультантів служби підтримки – та зробити її більш популярною в Україні, ми створили маніфест. У ньому ми акцентуємо, що сапорт – не лише відповіді на дзвінки та повідомлення користувачів. Бути сапортом – це стиль життя людей, яким не все одно. Людей, які можуть підтримати в будь-якій ситуації, починаючи від волонтерських проєктів та закінчуючи вмінням вислухати співрозмовника.

Чому кандидати обирають SupportYourApp?

Нещодавно на стратегічній сесії нам задавали саме це питання. І найчастіша відповідь, яка там прозвучала, – стабільність. Хоча мені більш притаманне швидке зростання, я розумію, чому саме це є одним із факторів. Ми дійсно були і є стабільні в таких речах, як розвиток, корпоративна культура, можливість зростання в межах однієї компанії – це все дає відчуття безпеки, особливо цінне у період із 2022 року до сьогодні. З початку літа додали ще фокус на інновації та свіжі сміливі ідеї.

Наші офіси також впливають на рішення кандидатів. За даними одного з досліджень, 64,2% міленіалів вважають якість робочого простору важливим фактором при виборі компанії. Тому не дивно, що наше креативне робоче середовище привертає увагу.  

Ще одна причина – моя особиста історія, яка передається з вуст у вуста. Часто чую: «SupportYourApp – це Даша зі Звенигородки, зі студентки-консультантки служби підтримки до Forbes». Це легко запамʼятати, мене саму би це мотивувало. І ця історія вже не лише про мене, адже велика частина топменеджменту компанії теж починали з консультантів служби підтримки.

Четвертий артофіс у Києві та інноваційні підходи до залучення талантів: як SupportYourApp розвивається попри виклики /Фото 3

З якими показниками входить у новий рік свого життя SupportYourApp?

Ми підсумовуємо рік тим, що увійшли до списку Inc. 5000. Це рейтинг приватних компаній, що найшвидше зростають у США. SupportYourApp відзначили за зростання на 170% за період із 2020 по 2023 рік, тобто протягом глобальної пандемії, постковідного відновлення економіки та після початку повномасштабної війни в Україні.

Другий приємний підсумок року – у 2024-му ми стали лауреатами нагороди Excellence in Customer Service Award від Business Intelligence Group. Опинилися в одному списку з Mastercard, Pfizer, Inc., Verizon Connect, Freshworks Inc, Samsung Electronics of America.

Для нас ці нагороди особливі тому, що ми отримали їх у надскладний для нашої країни час. Вони вказують на наш потенціал та мотивують не опускати руки.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.