Андрій Приходько, засновник юридичного сервісу «Консультант» /предоставлено пресс-службой
Категория
Партнерский материал
Дата

Український юридичний маркетплейс «Консультант» виходить на ринок Європи

2 хв читання

Андрій Приходько, адвокат, д.ю.н, професор, голова комітету НААУ з питань цифровізації адвокатури, засновник української юридичної компанії PRIKHODKO & PARTNERS, засновник юридичного сервісу «Консультант». Фото предоставлено пресс-службой

Війна в Україні стала серйозним викликом для багатьох компаній, однак сміливий і амбітний український бізнес не лише продовжує працювати, а й розширює присутність на міжнародних ринках. Одна з таких компаній – «Консультант». В основі її бізнес-моделі лежить ідея онлайн-маркетплейсу, що поєднує попит і пропозицію юридичних послуг. Клієнти отримують доступ до фахівців потрібного профілю за справедливими цінами, в той час як юристи розширюють канали залучення замовників без значних витрат на маркетинг. Найкращий юридичний стартап України за версією HiiL Innovative Justice Challenge 2021, резидент «Дія.City». Розповідаємо, як наразі «Консультант» працює над виходом на ринок Європи.

Розвиток та експансія у складних умовах

Попри воєнні реалії, компанія «Консультант», що базується у Києві, рухається вперед і крокує до Європи. Першим важливим кроком став вихід на ринок Польщі. Для цього було зареєстровано місцеву юридичну особу, адаптовано вебсайт та мобільні додатки.

«Консультант»

«Консультант» – український юридичний маркетплейс

«Ми вбачаємо колосальний потенціал у польському ринку юридичних послуг. Наша мета – запропонувати як бізнесу, так і звичайним споживачам максимально зручний, прозорий і водночас інноваційний спосіб отримання кваліфікованої правничої допомоги», – розповідає засновник «Консультанта» Андрій Приходько.

Андрій – підприємець, провідний український юрист із 15-річним досвідом. Він заснував юридичну компанію «Приходько та Партнери». А потім пішов далі й створив інноваційну платформу «Консультант».

Андрій Приходько, засновник «Консультанта»

Андрій Приходько, засновник «Консультанта». Фото надано пресслужбою.

17 травня в Польщі відбулося святкування другої річниці створення «Дія.Бізнес Варшава» – центру підтримки українців у Варшаві. Захід зібрав провідних представників галузі, урядовців, підприємців та інвесторів. Відкрила захід вітальним словом керівник центру «Дія.Бізнес Варшава», яка окреслила вражаючі досягнення центру за перші два роки існування. Зокрема, до екосистеми долучилося понад 1000 резидентів, було залучено більш як $1 млрд прямих іноземних інвестицій і створено майже 30 000 робочих місць. 

«Дія.Бізнес Варшава»

Святкування другої річниці створення «Дія.Бізнес Варшава» – центру підтримки українців у Варшаві.

Одним зі спікерів заходу став Андрій Приходько. Він презентував плани компанії «Консультант» із масштабної експансії на ринок Польщі: крім того, що вже зареєстрована місцева юридична особа, адаптовано вебсайт і мобільні додатки, також залучено перші 40 клієнтів та 10 польських юристів.

Андрій Приходько

Андрій Приходько на заході з нагоди другої річниці створення Дія.Бізнес.Варшава презентував плани компанії «Консультант» щодо масштабної експансії на ринок Польщі

Андрій Приходько

Андрій Приходько став одним зі спікерів заходу з нагоди другої річниці створення Дія.Бізнес.Варшава

Предыдущий слайд
Следующий слайд

За словами Андрія Приходька, у травні 2024 року «Консультант» значно розширить присутність у Польщі, запропонувавши низку юридичних послуг у сферах бізнесу, податків, кібербезпеки, корпоративного права, криптовалют, залучення інвестицій тощо. Для благодійних фондів та громадських організацій, що допомагають українцям, надали безкоштовні консультації через платформу, які компанія «Консультант» оплачує за рахунок власних коштів. Це наш внесок у підтримку українців. Наступними цілями стартапу є вихід на ринки Великої Британії, Німеччини, а в 2025 році – початок роботи у США.

Одним із ключових трендів у світовій лігал-індустрії є інтеграція технологій штучного інтелекту, і «Консультант» став одним із лідерів цього напряму в Україні. Платформа інтегрувала рішення на основі ChatGPT для інформаційно-консультаційної підтримки клієнтів на базі відкритих даних.

«Окрім використання передових ІТ-інструментів, наша компанія вже реалізувала унікальну маркетингову стратегію із залученням усіх національних каналів просування для популяризації бренду в Україні», – наголошує Андрій Приходько.

На сьогодні у «Консультанті» зареєстровано понад 1500 юристів та адвокатів, команда нараховує 57 співробітників, а кількість користувачів мобільного додатку сягає 30 000. Окремо варто відзначити благодійний внесок компанії: це понад $100 000 на безоплатні юридичні консультації впродовж існування проєкту.

Все це демонструє неймовірну життєстійкість, гнучкість та високий потенціал українських ІТ-компаній конкурувати з глобальними гравцями навіть в умовах війни. Тісний симбіоз провідних технологій та міцної юридичної експертизи засновників стали запорукою інноваційності та постійного розвитку «Консультанта».

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

В новом журнале Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективных компаний малого и среднего бизнеса

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине