Від клініки в Миколаєві до соціального партнерського проєкту з Фондом Сергія Притули. Як мережі медичних клінік ZDRAVO це вдалося
Категория
BrandVoice
Дата

Від клініки в Миколаєві до соціального партнерського проєкту з Фондом Сергія Притули. Як мережі медичних клінік ZDRAVO це вдалося

Перша клініка ZDRAVO відкрилася в Миколаєві за два тижні до початку війни, після чого їй, як і більшості бізнесів в Україні, довелося терміново переформатовувати роботу. Новий гравець на медичному ринку швидко зорієнтувався й запустив великий соціальний проєкт із Благодійним фондом Сергія Притули, відкрив нові напрями та планує запустити 100 клінік по всій країні протягом найближчих трьох років, щоб покращити рівень медицини в країні та зайняти там свою суттєву нішу. Про те, як молодій мережі клінік вдається проходити випробування повномасштабною війною – в інтервʼю СЕО клініки ZDRAVO Олексія Земляного.

Від клініки в Миколаєві до соціального партнерського проєкту з Фондом Сергія Притули. Як мережі медичних клінік ZDRAVO це вдалося /Фото 1

Олексій Земляний, СЕО клініки ZDRAVO

Запуск клініки за два тижні до війни

Першу клініку ZDRAVO ми встигли запустити в лютому 2022 року. Одна частина наших лікарів – це сімейні лікарі, терапевти й педіатри. Інша – вузькопрофільні фахівці – гінекологи, лори, кардіологи, хірурги, УЗД-фахівці. 

Нашу бізнес-модель ми розробили, виходячи з механізму чинної медичної реформи, але доповнили її послугами з онлайн-медицини, доставки ліків клієнтам, відділом турботи про клієнта та помножили все це на вищий рівень компетенції лікарів. Так ми отримали ZDRAVO.

Головна наша мета – це доступна медицина високого рівня з комфортом для українців.

Головна наша мета – це доступна медицина високого рівня з комфортом для українців. І нам це вдалося.

10 березня ми планували відкривати наступну клініку, а до кінця року – ще три в Миколаєві та пʼять в Одесі. Але не встигли – розпочалася повномасштабна війна, і наш графік потрібно було скорегувати. Весь наш колектив залишився на своїх місцях, кожен був залучений у всі процеси й намагався допомагати. Деякі лікарі працювали цілодобово. 

Ми побачили велику потребу в онлайн-медицині, оскільки величезна кількість українців виїхала за кордон, тому ми запустили сервіси для них через наш сайт. Тепер кожен українець за кордоном чи просто з домівки може отримати медичну консультацію в найкращих спеціалістів у найкоротший термін. Ми завжди поруч.

Від клініки в Миколаєві до соціального партнерського проєкту з Фондом Сергія Притули. Як мережі медичних клінік ZDRAVO це вдалося /Фото 2

Соціальний проєкт ZDRAVO й Фонду Сергія Притули

З перших днів війни я активно займався волонтерською допомогою у складі групи товаришів, підприємців. Ми активно допомагали і зробили свій внесок у боротьбу та спротив міста.

У червні в Миколаєві відкрився гуманітарний штаб Фонду Сергія Притули. Оскільки я мав гарний досвід, керівниця штабу, Ольга Малярчук, запросила мене приєднатися до команди. Так я запропонував їм ідею соціального проєкту – медичних мобільних бригад для виїзду до населених пунктів. Через два дні ми презентували цю ідею Сергію Притулі, й він погодив наше партнерство. Для реалізації проєкту нам потрібна була карета швидкої допомоги, через тиждень вона вже була в Миколаєві, й ми розпочали свою діяльність.

Під час виїздів ми надаємо первинну медичну допомогу, огляд, даємо рекомендації та направлення на лікування, роздаємо медикаменти та продуктові набори. У нас налагоджено комунікацію з кожним населеним пунктом, тому ми чітко розуміємо, які є запити, та надаємо необхідну допомогу.

Від клініки в Миколаєві до соціального партнерського проєкту з Фондом Сергія Притули. Як мережі медичних клінік ZDRAVO це вдалося /Фото 3

Наразі ми щомісяця проводимо від 400 до 500 виїзних консультацій. Ми розширили географію наших виїздів – тепер це не лише Миколаївська область, а й Херсонська, а також саме місто Херсон. Ми допомагаємо державі та координуємо свої дії з представниками влади для того, щоб це було максимально ефективно.

Наразі ми щомісяця проводимо від 400 до 500 виїзних консультацій.

У жовтні до нас приєдналися «Волонтерський рух» та ЮНІСЕФ. Коли ми побачили, що до нашого проєкту долучаються такі серйозні організації, я ще раз переконався, що наша ідея справді корисна й необхідна сьогодні.

У лютому ми вдвічі збільшимо кількість бригад і транспорту. Ми плануємо вийти до 800–1000 виїзних консультацій наших лікарів у населених пунктах, які постраждали від війни.

Від клініки в Миколаєві до соціального партнерського проєкту з Фондом Сергія Притули. Як мережі медичних клінік ZDRAVO це вдалося /Фото 4

Розвиток клініки сьогодні

Під час повномасштабної війни ми зрозуміли, що запити людей змінилися, і ми повині швидко реагувати на актуальні потреби. Під час війни ми стали одними з перших, хто зміг внести зміни до медичної ліцензії та розширити спектр наших послуг.

Сьогодні ми випереджаємо нашу фінансову модель на 15–20% щомісяця і розвиваємося швидше, ніж планували.

Сьогодні ми випереджаємо нашу фінансову модель на 15–20% щомісяця і розвиваємося швидше, ніж планували. Обсяги продажів, упізнаваність і відвідуваність клініки щомісяця зростають. Зараз, під час повномасштабної війни, нам вдається випереджати нашу фінансову модель, створену в мирний час.

Наша бізнес-модель будується на перетинах медичної реформи, приватної медицини та онлайн-послуг.

Наша бізнес-модель будується на перетинах медичної реформи, приватної медицини та онлайн-послуг. 50% наших зусиль та уваги фокусуємо на сімейній медицині. Наше завдання – підняти і покращити рівень медицини в країні. Для цього ми плануємо стати дуополістами на ринку онлайн-медицини й ринку онлайн-доставки ліків, увійти в трійку лідерів на ринку лабораторних досліджень. І я точно знаю, як цього досягти з нашими конкурентними перевагами та компетентною командою.

У лютому ми відкриваємо наступні дві клініки і не зупиняємося. Наші плани на найближчі 3–4 роки – 100 клінік по Україні: пʼять у кожному обласному центрі плюс один великий госпіталь. Так ми зможемо скласти гідну конкуренцію державній медицині та задавати стандарти на ринку медичних послуг.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине