Категория
Партнерский материал
Дата

«Час інвестувати в Україну настав»: «Київстар» розпочинає співпрацю з Amazon Web Services

«Київстар» /пресс-служба «Київстар»

Amazon Web Services уклав меморандум про співпрацю з «Київстаром» Фото пресс-служба «Київстар»

Один із найвідоміших світових провайдерів хмарних сервісів Amazon Web Services (AWS) уклав меморандум із провідним українським телеком-оператором «Київстар», що на 100% належить нідерландській групі VEON. Угода передбачає довгострокову співпрацю за низкою ініціатив, зокрема перехід платформи управління даними (DMP) «Київстару» до AWS, а також створення в компанії професійної команди з фокусом на обробці даних і штучному інтелекті

«Співпраця з AWS підтверджує давній принцип «Київстару» – бути технологічним та інноваційним лідером на українському ринку. Це важливий крок для розвитку українського бізнесу та його інтеграції у міжнародний контекст», – прокоментував старт партнерства з Amazon Web Services Олександр Комаров, президент «Київстару». 

У майбутньому «Київстар» надасть користувачам широкий спектр послуг на базі технологій Amazon Web Services, серед яких аналітика в хмарі AWS для обробки й аналізу даних, звітності та моделювання, міграція ІТ-інфраструктури в хмару для більшої ефективності та масштабованості. Окрім того, бізнес-клієнтам «Київстару» будуть доступні рішення у сфері кібербезпеки, захисту даних і запобігання кіберзагрозам.

Компанія створить і розширюватиме спеціалізовану команду для роботи з технологіями Amazon Web Services із фокусом на обробці даних і штучному інтелекті, сервісами у сфері Data Science, кібербезпеки й аналітики для надання професійних послуг клієнтам в Україні та за кордоном.

«Ми раді підписанню меморандуму про співпрацю з «Київстаром» і з нетерпінням чекаємо на підтримку цифрової трансформації та стратегічного переходу до хмарних технологій», – прокоментував Анджей Горава, керівник Amazon Web Services у Центральній та Східній Європі.

Він додав, що компанія та її рішення підтримують Україну, надаючи допомогу для більш ніж 350 організацій у сфері гуманітарної допомоги та захисту цифрової інфраструктури державних органів України, її університетів і бізнесу. А співпраця Amazon із «Київстаром» демонструє незмінну привабливість України для міжнародного бізнесу, навіть попри виклики та загрози воєнного часу.

«Ми завжди говоримо і показуємо своїми інвестиціями, що час інвестувати в Україну настав, тому ми раді бачити, що міжнародні компанії співпрацюють із «Київстаром». Я радий бачити успішну співпрацю, яка підтримує український бізнес», – заявив Каан Терзіоглу, генеральний директор міжнародної групи VEON, яка є власником 100% «Київстару».

«Це важливий крок вперед у розширенні нашого портфоліо хмарних рішень для задоволення потреб наших клієнтів. Це дасть змогу нашим бізнес-клієнтам не лише диверсифікувати та мінімізувати потенційні бізнес-ризики, але й повністю задовольнити їхні індивідуальні вимоги «під ключ», – розказав про перспективи розширення співпраці з Amazon Web Services Ілля Польшаков, директор з розвитку нових бізнесів «Київстару».

Як повідомлялося, нідерландська VEON, яка має котирування на американській біржі NASDAQ, у жовтні оголосила про повний і безповоротний вихід із російського ринку. Після цього компанія-власник українського телеком-оператора «Київстар» заявила про старт ініціативи Invest in Ukraine NOW, спрямування власних інвестицій у розвиток телеком-інфраструктури і технологій «Київстару» розміром $600 млн. Довгострокові інвестиційні стратегії для України та «Київстару» підтримує колишній держсекретар США Майк Помпео, партнер стратегічної ініціативи для України Impact Investments, який увійшов до ради директорів «Київстару».

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине