Термінал у смартфоні, безпека платежів і додаткові послуги для бізнесу. Як технології Visa стрімголов просувають цифровізацію для бізнесу
Категория
BrandVoice
Дата

Термінал у смартфоні, безпека платежів і додаткові послуги для бізнесу. Як технології Visa стрімголов просувають цифровізацію для бізнесу

Антон Гурбан

Антон Гурбан

Старший директор Visa, керівник із розвитку рішень для бізнесу

93% платіжних операцій в Україні – безготівкові транзакції з використанням платіжних карток, свідчить проведений НБУ аналіз даних щодо операцій з платіжними картками, емітованими українськими банками, у травні–грудні 2022 року.

Такий результат досягнутий завдяки підприємцям і споживачам, які активно переходять на безконтактні платежі й купують онлайн. Ще 10 років тому ці цифри були утопією. Сьогодні це нова норма, закрема завдяки інноваційним технологіям Visa. 

Платіжна інфраструктура України – уже досить зріла і добре розвинена, щоб здійснювати безготівкові оплати швидко й зручно. В обігу на українському ринку – 46 млн платіжних карток. Це більше, ніж одна картка на людину, якщо брати на душу населення, свідчать дані Національного банку станом на початок 2023 року. 

З них 57% карток є безконтактними – оплата через ці картки проходить шляхом піднесення картки до платіжного термінала. Це один з найбезпечніших способів, бо картка фізично не передається до рук третьої особи, а дані картки не можуть бути скомпрометовані чи використані зловмисниками. 

Українцям дедалі менше потрібні фізичні картки. Майже 20% карток серед усієї кількості є токенізованими. Така картка використовується як цифрова – її додають в електронний гаманець, оплачуючи лише смартфоном чи іншим гаджетом, і при цьому наявність самої картки не потрібна. 93% карткових операцій безготівкові, тобто це приблизно 9 із 10, згідно із даними НБУ.  

Кількість платіжних терміналів і карток збільшується щороку і надалі буде активно розвиватися. Населення більше надає перевагу оплатам картками порівняно з готівкою. 

Щоб розрахунки картками зростали стрімко, компанія Visa заздалегідь вивчає потреби та клієнтський досвід і потім розробляє прості, безпечні й ефективні рішення. Як бізнес розвиває cashless за підтримки Visa? 

Термінал у смартфоні, безпека платежів і додаткові послуги для бізнесу. Як технології Visa стрімголов просувають цифровізацію для бізнесу /Фото 1

Tap to Phone by Visa

Одним із найсучасніших і популярних рішень з приймання оплат є розроблені на базі технології Tap to Phone by Visa. Операція відбувається швидко, зручно та безпечно, з використанням смартфонів продавця і покупця. Але в такому випадку платіжний термінал – у звичайному Android-смартфоні з NFC-чипом. 

Оплата через Tap to Phone захищена так само, як оплата звичайним POS-терміналом, і займає кілька секунд. Готівка чи монети для решти більше не потрібні, а чек після оплати можна відправити на email або SMS-повідомленням.

Торговці здешевлюють послуги завдяки економії на орендній платі за термінал. Його не потрібно ремонтувати, витрачати час на його заміну чи логістику. При цьому виторг може зараховуватися як на поточний рахунок, так і на рахунок, до якого випущена бізнес-картка. 

Такий механізм дозволяє швидше отримати доступ до коштів і розпоряджатися ними оперативніше. Оплати бізнес-карткою можливо робити у режимі 24/7 порівняно із проведенням платежів через систему «Клієнт-банк»/«WEB-банк» чи платежами у визначений операційний час. 

Торговці можуть користуватися рішеннями на базі технології Tap to Phone від таких банків, як «Ощад», ПриватБанк, Райффайзен Банк, А-банк, а також від таких нефінтехів, як «Київстар». Оплати можна також приймати у Telegram-каналі у рішенні Online Kasa, де доступні керування продажами і звітністю та фіскалізація. 

Visa Business Card & Visa Business Concierge

Наразі бізнес-картки, особливо для фізичних осіб-підприємців – універсальний інструмент для зарахування, збереження коштів, а також універсальний платіжний інструмент. Картка Visa Business створена для малого і середнього бізнесу, щоб розділити ділові й особисті витрати, управляти бюджетом бізнесу та спростити бухгалтерський облік. 

Серед переваг бізнес-карток Visa: підприємці можуть формувати звіти за всіма транзакціями (дата, місце, сума), оплачувати будь-які товари та послуги офлайн та онлайн, встановлювати ліміти за картками для співробітників й отримувати додаткову допомогу в поїздках за кордоном. 

Для власників бізнес-карток компанія Visa разом із партнерами розробила низку спеціальних пропозицій Small Business Hub | Visa, які дозволяють отримати експертну допомогу і суттєві знижки на різноманітні послуги для ведення бізнесу, управління бізнес-процесами і персоналом, навчання та маркетингу. Це не тільки про фінансові рішення для платежів і розрахунків – Visa вибудовує всебічну екосистему додаткових сервісів для підприємницької діяльності в Україні. 

Інша послуга – бізнес-консьєрж Visa – виконує будь-які завдання 24/7. Різноманіття запитів через сервіс бізнес-консьержа Visa досить широкий – від пошуку автоматизованих рішень з подання звітності для підприємців і провайдерів, які спеціалізуються на утилізації вантажних шин, до інформації про ціни на кукурудзу.

Cybersource by Visa

Окремий сервіс Cybersource є платформою для електронної комерції, яка забезпечує надійні онлайн-платежі для торговців. Глобальна модульна платформа Cybersource від Visa забезпечує пряме підключення до глобальної мережі VisaNet, що сприяє стабільності, надійності та безперебійності онлайн-платежів. Також зазначене підключення дає змогу прискорити адаптацію інноваційних методів платежів.

Аналізатор поведінки покупців дозволяє ідентифікувати покупців, у яких відсутня попередня історія. Система також збирає дані й автоматично визначає майбутні ризики за допомогою машинного навчання. 

Cybersource від Visa – вже не новинка для України, але поки що тільки набирає популярності серед великих e-com-гравців і торгових мереж. 

У вересні 2021 року відбулося підключення технічного складника безготівкових оплат «Дії» до платформи Cybersource компанії Visa. Це стало першим випадком в історії компанії Visa в регіоні Центральної Європи, Африки та Близького Сходу, коли Cybersource був використаний для забезпечення платежів у державних електронних послугах.

Електронна комерція та цифровізація дозволяють підприємцям досягати нових аудиторій онлайн-споживачів

Visa B2B Connect

Visa B2B Connect – інноваційне рішення для транскордонних переказів у іноземній валюті для розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами. Завдяки йому можна виконувати платежі й отримувати перекази у мережі понад 100 країн і валют світу. Це рішення розраховане насамперед для великого бізнесу чи навіть державних компаній. Головне – банки, що обслуговують потреби бізнес-клієнтів, мають бути частиною платформи Visa B2B Connect. В Україні вже є перші банки, які приєдналися до платформи Visa B2B Connect.

Щоб зменшити ймовірність шахрайства, конфіденційні бізнес-дані маркуються унікальними цифровими ідентифікаційними даними. Система Visa B2B Connect здатна працювати навіть із застарілими системами.

Переказ коштів у іноземній валюті можливий навіть за умови, якщо у платника немає рахунку у відповідній валюті й переказ відбувається шляхом конвертації однієї валюти в іншу за завчасно відомим курсом.  

Visa B2B Connect створений, щоб забезпечити перекази на рахунок контрагента у повному обсязі, передбачувано та з розумінням остаточної вартості послуги й валютних курсів. Його використання для експортних та імпортних переказів спрощує і прискорює процес переказу коштів між контрагентами, усуваючи потребу в посередниках і знижуючи ризики. 

Ці рішення і продукти бізнес, від малого до великого, може побачити наживо. Адже багато сервісів Visa реалізує разом із банками та фінтехами, які, своєю чергою, вже забезпечують потреби бізнесу і підприємців. Цифровізація оптимізує процеси та може збільшити обсяг бізнесу в будь-якому сегменті. Передусім це прискорює процес оплати товарів і послуг, знижуючи витрати й підвищуючи зручність для споживачів і підприємців. 

Електронна комерція та цифровізація також розширюють ринки збуту, дозволяючи підприємцям досягати нових аудиторій споживачів онлайн. Це допомагає закріпити свої позиції на ринку, залучити нових клієнтів і навіть зробити бренд більш впізнаваним. І головне – безготівкові операції є невід’ємною частиною економіки даних, що дозволяє бізнесу бути більш ефективним і конкурентоспроможним. 

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине