Допомога в часи війни: як Кока-Кола підтримує українські громади /предоставлено пресс-службой
Категория
Партнерский материал
Дата

Допомога в часи війни: як Кока-Кола підтримує українські громади

2 хв читання

предоставлено пресс-службой

З перших днів повномасштабної війни в Україні мешканці постраждалих регіонів відчувають підтримку компанії Кока-Кола, яка турбується про такі важливі речі, як тепло, доступність до питної води, забезпечення продуктами харчування, відновлення роботоспроможності домогосподарств, відбудова та підтримка освітніх, медичних і гуманітарних закладів. Загалом, починаючи з 24 лютого 2022 року, Система Компаній Кока-Кола спільно з Фундацією Кока-Кола зобов’язались забезпечити українцям благодійну допомогу на суму понад $35 млн

Підтримка енерго- та теплопостачання українських громад

  • У 2023 році Система Компаній Кока-Кола спільно з Українським Червоних Хрестом перед початком опалювального сезону передали у громади 45 мобільних котелень загальною потужністю 24,6 мВт. Одна мобільна котельня зможе забезпечити теплом декілька багатоквартирних будинків або великий медичний чи освітній заклад.
  • Цього року додатково буде доставлено у громади 60 мобільних котелень загальною потужністю 34,7 мВт, що дасть змогу забезпечити стабільне теплопостачання в умовах пошкодженої інфраструктури, спричиненої масованими обстрілами.
  • Для освітніх, медичних та гуманітарних закладів, а також центрів для внутрішньо переміщених осіб Кока-Кола спільно з Українським Червоним Хрестом передали 54 потужних промислових генератори, що дасть змогу генерувати 1,1 мВт електроенергії.
Система Компаній Кока-Кола

Система Компаній Кока-Кола передала 45 мобільних котелень

Система Компаній Кока-Кола

Кока-Кола додатково передасть у громади 60 мобільних котелень

Система Компаній Кока-Кола

Кока-Кола спільно з Українським Червоним Хрестом передали 54 потужних промислових генератори

Предыдущий слайд
Следующий слайд

Допомога для тих, хто потребує її найбільше

  • Від початку повномасштабної війни Кока-Кола та Український Червоний Хрест передали 70 000 продуктових наборів з найнеобхіднішим базовим складом продуктів людям із регіонів, які найбільш постраждали від нестачі продовольства та води, а також 5000 постільних комплектів для Центрів внутрішньо переміщених осіб, модульних містечок, гуртожитків, інтернатів, шкіл і лікарень. Понад 5 млн літрів продукції було виділено для бомбосховищ, вокзалів, лікарень та інших гуманітарних цілей у найгостріші моменти воєнних наслідків.
  • Фундація Кока-Кола разом з Українським Червоним Хрестом реалізували програму підтримки найбільш постраждалих сільськогосподарських домогосподарств у Харківській і Херсонській областях. У межах програми відібрані для участі домогосподарства отримали 156 мотоблоків з додатковим навісним обладнанням та 26 полікарбонатних теплиць, а також додаткову грошову допомогу для закупівлі необхідних витратних матеріалів, наприклад, насіння та захисних сіток для теплиць. На реалізацію цієї програми Фундація Кока-Кола скерувала $300 000.
  • Окрім гуманітарної допомоги і внеску у відбудову, Кока-Кола ділиться з українцями позитивними емоціями. Зокрема, наприкінці 2023 року український завод виготовив спеціальну благодійну партію 1 млн пляшок напою Сoca-Cola з унікальною позначкою на етикетці «Для тебе», які було роздано українцям, які живуть у дуже непростих обставинах по всій території країни, щоб подарувати їм приємні миттєвості в період зимових свят. Мільйон пляшок Coca-Cola було зафіксовано в Національному реєстрі рекордів України як найбільша кількість розливних напоїв, виготовлених для доброчинності в Україні.
Кока-Кола /предоставлено пресс-службой

Український завод виготовив спеціальну благодійну партію 1 000 000 пляшок напою Сoca-Cola з унікальною позначкою на етикетці «Для тебе» Фото предоставлено пресс-службой

Кока-Кола

Кока-Кола та Український Червоний Хрест передали 70 тисяч продуктових наборів

Кока-Кола

5 тисяч постільних комплектів

Предыдущий слайд
Следующий слайд

Внесок у відбудову

  • Система Компаній Кока-Кола інвестувала $3 млн у відбудову зруйнованого дитячого садочка у Київської області. На початку 2024 року розпочалися будівельні роботи, проєкт реалізовує Український Червоний Хрест. Площа будівлі нового садочка у селі Богданівка буде вдвічі більшою, ніж площа зруйнованого. Важливим елементом забудови є укриття, яке розраховане вмістити усіх вихованців і персонал дитячого садочка, а також близько 500 місцевих жителів у разі потреби.
  • Підрив дамби Каховської ГЕС спричинив катастрофічну ситуацію з прісною водою у кількох областях України. Фундація Кока-Кола скерувала $300 000 грантової допомоги на проєкти, що покликані забезпечити населення Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей доступом до чистої питної води. Програма включає фінансування відновлення й покращення водопровідного обладнання та водопровідних мереж, очищення колодязів, влаштування трубопроводу для школи, будівництво нової артезіанської свердловини в селі Чорнобаївка й низки інших заходів для забезпечення водопостачання громад. Проєкти реалізовував Український Червоний Хрест.
Кока-Кола

Кока-Кола інвестувала 3 мільйони доларів США у відбудову зруйнованого дитячого садочка у Київської області

Кока-Кола

Кока-Кола інвестувала 3 мільйони доларів США у відбудову зруйнованого дитячого садочка у Київської області

Кока-Кола

Підтримка проєктів, що спрямовані на доступ до чистої питної води

Кока-Кола

Будівництво нової артезіанської свердловини в селі Чорнобаївка

Предыдущий слайд
Следующий слайд

«Кока-Кола залишається вірною своїм принципам корпоративної соціальної відповідальності, проявляє солідарність з українцями і, окрім розвитку бізнесу в Україні, активно реалізує ініціативи для підтримки місцевих громад», – підкреслив Андрій Бублик, директор з корпоративних зв’язків і сталого розвитку «Кока-Кола Беверіджиз Україна».

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.