Maison Castel
Категория
Партнерский материал
Дата

Вина Maison Castel – дослідник французького стилю

Maison Castel виробник вина №1 у своїй категорії

З чим першим асоціюється у всіх Франція? З Ейфелевою вежею, модою, сиром, круасанами, палацами, червоними беретами, мімами, з легкістю буття.

Справді, ця країна дала світу дуже багато. Та одне з її головних надбань, яке можна побачити в кожній країні світу, – це вино.

Завдяки ж чому саме французьке вино завоювало таку шалену популярність у світі та чому Maison Castel – виробник вина №1 у своїй категорії, детально розкриємо у цій статті.

Франція – найбільший виробник вина у світі. Щороку тут виготовляють від 40 до 50 мільйонів гектолітрів вина, або 7–8 млрд пляшок. Франція займає друге місце у світі за площею виноградників, поступаючись лише Іспанії. Площі виноградників у Франції становлять 1,3% сукупної території країни та 2,8% усіх земель сільськогосподарського призначення. Французьке вино становить 18% світового експорту вина на 2022 рік, і Франція входить в трійку найбільших виробників вина у світі.

Maison Castel

Вино Maison Castel

Як же сталося, що Франція стала така популярна? 

Франція – батьківщина різних сортів винограду, таких як Каберне Совіньон, Шардоне, Совіньон Блан і Сіра, які сьогодні культивуються по всьому світу. Крім того, саме у Франції зародилося багато виноробних традицій, що поширилися іншими країнами і континентами. 

Саме у Франції з’явилися такі важливі ключові поняття, як «терруар» і «апелласьон». Також це була перша країна, яка розробила систему стандартизації якості.

Французьке виноробство виникло у VI столітті до нашої ери з колонізацією грецькими поселенцями південної Галлії. Святий Мартін Турський (316-397 рр.) окрім поширення християнства активно займався поширенням винограду в усі регіони.

В епоху Середньовіччя монахи активно поширювали виноградники, а також зберегли знання та навички виноробства упродовж цього бурхливого періоду. Монастирі мали ресурси, захист та мотивацію для виробництва та постачання вина для масових святкувань, від чого отримували чималі прибутки. У цей час найкращі виноградники належали монастирям, і їхні вина вважалися найкращими.

У 1855 році відбулася знаменна для винної промисловості подія. До всесвітньої виставки було розроблено класифікацію найкращих вин Бордо, яка стала еталоном для виноробів усього світу.

Maison Castel

Maison Castel Бордо

А як щодо Maison Castel? Історія Maison Castel починається з ідеї виготовляти автентичні вина, яка призвела до заснування компанії девʼятьма братами та сестрами Castel у 1949 році. Тоді родина Castel ставила собі за мету продемонструвати французькі терруари та савуар-фер всьому світу. Сьогодні, майже через 70 років, ми впевнено можемо сказати, що вони досягли своєї мети.

Які ж два головні компоненти успіху Maison Castel? По-перше, те, що вони обирають найкращі вина з різних регіонів Франції: Pays d’Oc, Bordo, Sud-Ouest, Provence, Vallées du Rhône et de la Loire, Bourgogne. Вина Maison Castel розкривають суттєвий характер кожного терруару, а також типовість окремих сортів винограду. 

По-друге, Maison Castel намагаються зменшити вплив на навколишнє середовище, а також цінують здоров’я та добробут людей (як своїх працівників, так і своїх споживачів), тому взяли на себе зобов’язання щодо сталого виноградарства за допомогою сертифікатів Terra Vitis та Agriculture Biologique.

Тож, робімо висновки, що Maison Castel – чудовий взірець французького стилю, адже головні його компоненти – це якість і, відповідно, смак, місцеві сорти винограду, турбота про навколишнє середовище і виноробня, яка відповідає всім канонам французького методу виробництва вина. 

Якщо ви хочете відчути смак Франції, то Maison Castel точно має зайняти місце у вашій винній шафі!

Вина Maison Castel – дослідник французького стилю /Фото 1

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине