Категория
Партнерский материал
Дата

«Медичний «РеабіЦентр» для понад 1000 пацієнтів запрацює вже в вересні», — Олесь Довгий

1 хв читання

«РеабіЦентр» в Інституті травматології та ортопедії НАМН України. /предоставлено пресс-службой

«РеабіЦентр» в Інституті травматології та ортопедії НАМН України. Фото предоставлено пресс-службой

«РеабіЦентр» відкрив двері для лікарів Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Тут завершено ремонтні роботи. Реабілітаційний простір загальною площею понад 500 кв. м має зал механотерапії, лікувальний та масажний зали, кабінет фізіотерапії, лікаря ФРМ, два кабінети психолога. Приміщення оснащені інклюзивними вбиральнями. 

«Реабілітація захисників і захисниць, цивільних громадян, які постраждали від війни, – один із ключових викликів для України. Вчасна, якісна реабілітація можлива, якщо є команда лікарів і медичний простір, де вони можуть проводити лікування. Власне, рік тому я пообіцяв лікарям Клініки реабілітації Інституту травматології та ортопедії, що таке приміщення у них буде, адже саме вони проводять реабілітацію для військових із важкими поліструктурними травмами кінцівок. Ми знайшли партнерів і дотримали слова. Сьогодні у нас технічне відкриття. Чекаємо встановлення обладнання. Хоча психологи вже можуть працювати у своїх кабінетах» – зазначив Олесь Довгий, автор ініціативи «РеабіЦентр».

«Медичний «РеабіЦентр» для понад 1000 пацієнтів запрацює вже в вересні», — Олесь Довгий /Фото 1
«Медичний «РеабіЦентр» для понад 1000 пацієнтів запрацює вже в вересні», — Олесь Довгий /Фото 2
«Медичний «РеабіЦентр» для понад 1000 пацієнтів запрацює вже в вересні», — Олесь Довгий /Фото 3
«Медичний «РеабіЦентр» для понад 1000 пацієнтів запрацює вже в вересні», — Олесь Довгий /Фото 4
Предыдущий слайд
Следующий слайд

Відкриття для пацієнтів «РеабіЦентру» заплановано на вересень – із встановленням сучасного обладнання у рамках спільного проєкту Світового банку та МОЗ України HEAL Ukraine. За словами директора ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМНУ» Юрія Поляченка, реабілітаційний простір функціонуватиме як відділення Інституту та надаватиме послуги з реабілітації військовим безоплатно.

РеабіЦентр

РеабіЦентр в Інституті травматології та ортопедії НАМН України

РеабіЦентр

РеабіЦентр в Інституті травматології та ортопедії НАМН України

РеабіЦентр

РеабіЦентр в Інституті травматології та ортопедії НАМН України

Предыдущий слайд
Следующий слайд

«Для нас це надважлива подія. Бо до сьогодні ми мали лише 30 ліжко-місць для пацієнтів, які лікуються стаціонарно. І новий інклюзивний, безбарʼєрний простір із сучасним обладнанням – це була мрія і вимога часу. Адже звернень на проходження реабілітації маємо до 300 на місяць. Ми сформували мультидисциплінарну команду і готові працювати для наших захисників», – розповіла Наталія Борзих, завідувачка відділу реабілітації, докторка медичних наук, травматолог-ортопед, лікар ФРМ.

Довідка про «РеабіЦентр»

«РеабіЦентр» – ініціатива Олеся Довгого. Перший проєкт зі створення центру для реабілітації в Інституті травматології та ортопедії НАМН України офіційно стартував 4 серпня 2023 року з підписання тристороннього меморандуму між Міністерством охорони здоров'я України, Інститутом травматології та ортопедії НАМНУ, а також благодійним фондом «Можемо разом», який виконує функцію адміністративно-технічної платформи ініціативи.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.