У Києві відкриють реабілітаційний центр для відновлення майже 1000 бійців щороку /Getty Images
Категория
Партнерский материал
Дата

У Києві відкриють реабілітаційний центр для відновлення майже 1000 бійців щороку

Getty Images

Розпочалося оновлення відділення реабілітації Інституту травматології та ортопедії НАМНУ, що стало першим проєктом нової ініціативи «РеабіЦентр».

«Завдяки збільшенню пропускної спроможності та модернізації наявних медичних просторів фізична реабілітація поранених українських бійців стане доступнішою», – розповів в інтерв’ю ініціатор проєкту Олесь Довгий.

Ключові факти

·      Певний час тому, опікуючись окремими бійцями, виникла ідея вплинути на процеси реабілітації глобальніше, адже надзусилля реабілітологів потрібно посилити додатковим фінансуванням і поліпшенням медичного обладнання.

·      У першому півріччі 2024 року в Інституті травматології та ортопедії відкриється оновлений реабілітаційний центр. Наразі залучаються партнери, фахівці з ремонтних робіт та з обладнання медичних просторів, які готові долучитися фінансово, надати послуги pro bono або за собівартістю, чи посприяти в забезпеченні обладнанням.

У Києві відкриють реабілітаційний центр для відновлення майже 1000 бійців щороку /Фото 1

·      Проєкт має на меті об’єднати приватні й урядові (українські й іноземні) ініціативи. Наразі залучення партнерів із фінансування ремонтних, проєктних та організаційних робіт відбувається на платформі Фонду «Можемо разом». Медичне обладнання планується закупити в межах спільного проєкту Світового банку та МОЗ України «HEALTH Ukraine».

·      Зараз Олесь Довгий веде перемовини з відділенням реабілітації Віденської університетської клініки, приймав першу делегацію надсучасної інноваційної реабілітаційної клініки з Ізраїлю. Це робиться для того, щоб українські медики якнайшвидше отримали доступ до найкращих світових практик реабілітації.

У Києві відкриють реабілітаційний центр для відновлення майже 1000 бійців щороку /Фото 2

Олесь Довгий

·      Після відкриття реабілітаційного центру операційне управління ним здійснюватиме Інститут травматології та ортопедії, а команда «РеабіЦентру» перейде до наступного проєкту, адже набутий досвід може бути перенесений на інші медичні установи за допомогою розширення партнерських відносин з міжнародними та приватними партнерами.

У Києві відкриють реабілітаційний центр для відновлення майже 1000 бійців щороку /Фото 3

Контекст

Офіційно проєкт «РеабіЦентр» стартував після підписання 4 серпня 2023 року тристороннього меморандуму між Міністерством охорони здоровʼя України, Інститутом травматології та ортопедії НАМНУ Благодійним фондом Родини Довгих «Можемо разом». Наразі фонд виконує функцію адміністративно-технічної платформи для ініціативи «РеабіЦентр», на базі якої можуть об’єднуватися партнери й однодумці.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине