Bayton
Категория
BrandVoice
Дата

«Енергія Єдності»: як Vitagro Partner, частина ГК Vitagro, відкриває нові потужності й працює на стабільність аграрного ринку України під час війни

Відкриття заводу Bayton. Фото: Діана Голудзяк

Протягом останніх кількох років Хмельниччина – лідер з врожайності зернових по Україні. Тутешні землі – це чорноземи та сірі лісостепові ґрунти. На них ростуть і зернові культури, такі як пшениця, ячмінь, жито, овес, кукурудза, і технічні – соняшник, соя, ріпак, цукровий буряк. Розкішному врожаю сприяють родючість місцевих ґрунтів, помірно-м’який клімат і належний захист рослин. Якщо перші два критерії залежать лише від природи, то останній – напряму від агронома.

У Хмельницькій області працюють підприємства Групи компаній Vitagro, в тому числі з виробництва насіння. 7 вересня, незадовго до початку збору зернових, компанія Vitagro Partner відкрила потужний завод Bayton – виробництво засобів захисту рослин (ЗЗР), мікродобрив (МКД) і рідких комплексних добрив (РКД).

Forbes BrandVoice побував на урочистому відкритті разом з понад двома сотнями запрошених гостей і бачив, яку потужність роботи демонструє Bayton вже сьогодні та які ініціативи компанія приурочила до цієї дати.

Bayton

Гості урочистого відкриття заводу Bayton. Фото: Діана Голудзяк

Який зсередини завод Bayton

«Потужності заводу Bayton на площі 19 га»

цех мікродобрив і рідких комплексних добрив;

цех виробництва засобів захисту рослин;

склад розчинників об’ємом 160 куб. м;

склад готової продукції та сировини загальною площею 6 тис. кв. м, що вміщує понад 500 тонн продукції.

Завод оснастили відповідно до реалій часу: потужний дизель-генератор зробить непомітними ймовірні відключення світла, тож температурних коливань не буде і зразки у лабораторії та готова продукція на складах не зіпсуються. На рік Bayton здатен виробляти 12 млн л засобів захисту рослин, 7 млн л мікродобрив і 15 млн кг рідких комплексних добрив.

Завод, на якому працює близько п’ятдесяти фахівців – унікальний за низкою показників. По-перше, він об’єднує під одним дахом в Україні виробництво засобів захисту рослин, мікродобрив і РКД, сучасний центр з розробки та досліджень і великі склади готової продукції й сировини. По-друге, у заводу напрочуд вдала локація – він оточений так званими тестовими полями агрокультур, де хіміки у природних умовах перевіряють дієвість формул продуктів, над якими працюють.

Завод Bayton

Завод Bayton. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton зсередини. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton зсередини. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton зсередини. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton зсередини. Фото Діана Голудзяк

Завод Bayton

Завод Bayton зсередини. Фото Діана Голудзяк

Предыдущий слайд
Следующий слайд

Bayton став для Vitagro Partner знаковим об’єктом. Його почали будувати до повномасштабного вторгнення, а завершили вже під час війни. Саме завдяки йому Vitagro Partner стала першою компанією в Україні, що об’єднала власні виробничі потужності чотирьох напрямків: насіння Semelita, мікродобрив EnerGreen Premium, засобів захисту рослин Bayton і рідких комплексних добрив EnerGreen. Тепер компанія забезпечує всі найголовніші потреби агровиробника. 

Bayton – символ незламності українського аграрія і Vitagro Partner. До великої війни компанія доставляла засоби захисту рослин морем з Китаю та отримувала в одеському порту. Зараз це неможливо, тож виробництво ЗЗР на власному заводі за найкращими з можливих формул – подія у життєписі компанії, яку важко переоцінити.

На відкриття заводу компанія запросила партнерів – власників і керівників десятків малих, середніх і великих агропідприємств й агрохолдингів країни, назвавши захід «Енергія Єдності». Назва символізує об’єднання регіонів України перед викликами сьогодення, пояснюють у компанії. 

Bayton

Урочисте відкриття заводу Bayton

Bayton

Урочисте перерізання стрічки

Bayton

Гості на відкритті заводу Bayton

Bayton

Гості на відкритті заводу Bayton

Bayton

Гості на відкритті заводу Bayton

Bayton
Bayton
Предыдущий слайд
Следующий слайд

Перерізати стрічку запросили аграріїв з чотирьох регіонів: Валентину Земляну – директорку СФГ «Олександрівське», що на Харківщині; засновника ПФ «Богдан і К» Богдана Тимофійчука з Івано-Франківщини; Валентина Бондаренка – головного агронома ТОВ «Агрогрупа Деметра», що на Кіровоградщині, і Віктора Семененка – директора ПСП «Поділля-Агро», що на Вінниччині. 

Про Групу компаній Vitagro

Група компаній VITAGRO працює в багатьох напрямках бізнесу. Окрім Vitagro Partner, в ГК також входять:

  • агрохолдинг VITAGRO, що спеціалізується на вирощуванні та переробці аграрної продукції, забезпечуючи повний цикл сільськогосподарського виробництва;
  • VITAGRO Nutrition – пропонує ринку корми, кормові добавки та премікси для тваринництва;
  • ITAGRO Energy – девелопер у сфері проєктів альтернативної енергетики; виробництво біометану та органічних добрив з переробки відходів, виробництво біоетанолу та DDGS;
  • КЕРАТЕРМ – виробник сучасних енергоефективних стінових матеріалів;
  • URD «Українські дороги» – будівництво мостів, доріг, об’єктів критичної інфраструктури. 

Vitagro Partner покриває всі напрямки, що існують в агрогалузі України, маючи чотири власні торгові марки: Semelita (насіння), Bayton (засоби захисту рослин) EnerGreen Premium (мікродобрива) та EnerGreen (рідкі комплексні добрива). Дистриб’юторська мережа Vitagro Partner покриває 19 областей України – компанія продає засоби захисту рослин, насіння зернових і бобових культур, мікродобрива, РКД, інокулянти та запчастини до сільськогосподарської техніки.

Vitagro Partner розробила для агрокомпаній і фермерів «Програму Спільного Вирощування». Клієнт отримує консультації й все необхідне для посівної: агрономічний супровід, насіння, добрива, техніку, допомогу у збиранні, зберіганні і продажі продукції, а розраховується після збору врожаю.

Vitagro Partner з року в рік показує висхідні темпи розвитку на аграрному ринку країни. У 2021 році компанія збільшила оборот у понад 2 рази порівняно з результатами 2020-го. У перший воєнний рік компанія втримала результат 2021-го навіть в умовах кардинального перелаштування процесів. 

З перших днів війни Vitagro Partner з нуля будувала логістику, ставши першою з українських компаній, яка отримала ЗЗР (засоби захисту рослин) з портів Туреччини в Україні. Також Vitagro Partner запустила можливість кредитування навіть 0/100 за умови придбання повної технології та бартерних розрахунків. «Чому? Бо ми цінуємо клієнтів і підтримуємо партнерство навіть у найважчих умовах», – каже директорка з розвитку бізнесу Vitagro Partner Ольга Курбан.

Vitagro – невід’ємна ланка стабільності агрогалузі України

Нині 13,6 млн га полів України потенційно небезпечні: десь досі тривають бої, подекуди окупація залишила смертельні сліди – міни та уламки боєприпасів. До того ж через російську агресію Україна зазнала прямих втрат на $7 млрд і непрямих – на понад $35 млрд. «Тож нині відкриття нових потужностей – це робочі місця, валовий продукт і додана вартість, це запорука майбутнього», – зазначає генеральний директор ГК Vitagro Петро Лабазюк.

У 2022-му компанія мала добудувати та запустити завод Bayton і попри початок війни не зупинила цей інвестиційний проєкт. Її непохитний оптимізм виправданий – у Vitagro Partner усі вірять у перемогу України й готові розбудовувати агрогалузь, повертаючи країні економічну стабільність.

Результати 2023-го показують: український агросектор високопродуктивний.

«Якщо ще 10 років тому ми їздили у ЄС та США за досвідом, то сьогодні маємо чим поділитися, – продовжує Лабазюк. – І на полі, і у лабораторії ми часто кращі за сусідів. Цьогоріч нас очікує врожай, що за прогнозами, перевищить торішній – це означає, що український аграрій працює, застосовуючи новітні технології, і збирає гарні врожаї».

Як компанія Vitagro Partner уже сьогодні виводить Україну у лідери світових виробників і експортерів агропродукції?

По-перше, Vitagro Partner прагне стати опорою не лише агровиробнику, а й країні в цілому. Тож у компанії працюють над десятьма ключовими проблемами споживача: бідністю; голодом; дефіцитом енергії та води; економікою й політикою; відносинами; свободою; стимулюванням мрій про краще життя; логістикою і складами; здоровʼям; єднанням.

По-друге, компанія є багатостороннім партнером для виробників сільськогосподарської продукції: від підготовки ґрунту й насіння до розробки технологій вирощування.

По-третє, розуміючи, що у скрутні часи потрібні дієві фінансові інструменти, Vitagro Partner разом з Ощадбанком розробила програму кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу.

По-четверте, під час війни, коли вітчизняний експорт страждає через недоступність портів і блокаду української продукції у ЄС, група компаній Vitagro нарощує обсяги переробки в Україні. Для цього працюють її біоетанольний завод, завод з виробництва кормів для худоби та олійно-переробний завод.

Битви виграє армія, а війну – економіка, певен Петро Лабазюк, – заради перемоги на одного військового на передовій має працювати десятеро в тилу. «Наше завдання – відкривати нові виробництва, адже це робочі місця, сплачені податки, забезпечені сімʼї, розвиток соціальної інфраструктури, можливість донатити. Відкриття заводу під час війни – це сміливість і відповідальність. Але це ще й потужний сигнал суспільству щодо відновлення економіки та невідворотності перемоги».

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине