Віктор Лотоус, голова правління ПрАТ «Полтавський ГЗК». /предоставлено пресс-службой
Категория
BrandVoice
Дата

Понад 70 гуманітарних проєктів та програма підтримки ветеранів. Соціальна місія компанії Ferrexpo

Віктор Лотоус, голова правління ПрАТ «Полтавський ГЗК». Фото предоставлено пресс-службой

Ferrexpo – виробник залізорудної сировини з кар’єрами в Україні. Видобуває, переробляє і продає високоякісні залізорудні окатки для світової сталеливарної промисловості вже понад 50 років.

РІК ПІДТРИМКИ

2022 став для нас роком стійкості. Саме завдяки цій рисі ми подолали всі виклики цього непростого часу. Вже багато років ми інвестуємо в необхідний розвиток громади, в якій працює наш бізнес, вкладаємо в інфраструктуру, розвиваємо шкільне та професійне навчання, фінансуємо програми добробуту, впроваджуємо принципи різноманіття, рівності та інклюзивності. Тому після початку повномасштабного вторгнення у нас не виникало питань, як максимізувати допомогу в наших громадах і в Україні загалом.

З ПЕРШИХ ДНІВ ВІЙНИ МИ УМОВНО РОЗДІЛИЛИ НАШУ ДОПОМОГУ НА ТРИ НАПРЯМИ

  • Допомога працівникам. З 24 лютого ми майже щодня зустрічалися з колективом, щоб розділити їхні емоції, прожити з ними те, що вони відчувають. Ми розповіли про зроблене й те, що планували зробити для їхньої безпеки, налаштували людей не впадати у відчай, а працювати, адже ми – економічний фронт. Щоб підтримати працівників фінансово, у лютому виплатили зарплату наперед. Майже рік ми зберігали середній заробіток для всіх працівників і лише наприкінці року перевели частину працівників на простій з 2/3 окладу. В січні 2023 року виплатили всім працівникам річне заохочення за результатами роботи 2022 року.
  • Допомога українцям у зоні активних бойових дій. З перших днів війни тисячі людей приїхали в наше місто. Ми взялися облаштовувати для них місця проживання. За весь період прийняли понад 3000 українців. Усіх забезпечили харчуванням, медичною та психологічною допомогою, надали речі найпершої необхідності.
  • Допомога Україні. Третина бюджету Полтавської області наповнюється за рахунок податків, які сплачують підприємства Ferrexpo. Ці кошти забезпечують роботу вчителів, лікарів та інших критичних структур регіону. Протягом всього часу ми робимо все можливе для забезпечення безперебійної роботи комбінатів, оскільки усвідомлюємо важливість цього для нашого регіону й економіки країни.
предоставлено пресс-службой

Ferrexpo – виробник залізорудної сировини з кар’єрами в Україні. Видобуває, переробляє і продає високоякісні залізорудні окатки для світової сталеливарної промисловості вже понад 50 років.

ПРОЄКТИ ПІДТРИМКИ FERREXPO

Розуміючи, що війна може бути одним зі сценаріїв розвитку подій, ми завчасно розробили план підтримки наших працівників і громад – підготували бомбосховища, подбали про кількамісячний запас харчових продуктів, води та медикаментів. Розгорнули роботу гуманітарного фонду, щоб ефективно реагувати на гуманітарні потреби ЗСУ та українців, сплатили 1 млрд грн податку на прибуток наперед.

Упродовж тижня після початку повномасштабного вторгнення ми вивезли дітей працівників та жителів громади, майже 300 осіб, із зон бойових дій до Горішніх Плавнів. Багато працівників долучилися до волонтерства, допомагали в облаштуванні блокпостів, плели маскувальні сітки, надавали підтримку щодо розміщення переселенців. Також відкрили цілодобовий дитячий центр, де працівники могли залишати дітей на час роботи. Щодня тут перебувало до 120 дітей віком від двох до 17 років. Завдяки дитячому центру люди змогли сконцентруватися на роботі, адже їхні діти були під наглядом.

Ми подбали про харчування, надали змогу навчатися онлайн, влаштували цікаве дозвілля.

Відкрили безкоштовний доступ до лінії психологічної підтримки. Спостерігаючи, що більшість переселенців потребували допомоги в пошуку роботи, відкрили безкоштовний доступ до нашої навчальної онлайн-платформи, тренінгів на базі нашого Центру технічної експертизи. Також ініціювали Освітній хаб Ferrexpo, щоб українці мали змогу отримати знання й залишалися конкурентоздатними на ринку праці, розширили до всеукраїнського рівня діяльність корпоративної школи жіночого лідерства Fe_munity в межах програми Diversity, Equity & Inclusion (DE&I).

Майже 700 працівників компанії Ferrexpo нині служать у ЗСУ. Ми почали пропонувати їм лікування та реабілітацію, як тільки з’явилася потреба.

Долучилися до проєкту «Прогресія», ініційованого Biasless спільно з ГО «Післязавтра», UN Women Ukraine та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН. Компанія надала п’ятьом авторкам проєктів гранти по 100 000 грн на створення дитячого лідерського табору, пошиття адаптивного одягу для людей з інвалідністю, на реалізацію соціальних проєктів для бійчинь ЗСУ, активних жінок та членів родин працівників критичної інфраструктури. Школа жіночого лідерства Fe_munity вже мала схвальні відгуки серед співробітниць Ferrexpo, але саме третій потік, крім працівниць підприємств, залучив також 50 жінок з усієї України.

Відкрили школу інклюзивності для освітян і фахівців органів місцевого самоврядування Горішніх Плавнів. Понад 100 вчителів громади отримали знання про те, як підтримувати себе в працездатному стані, визначати та нівелювати напади панічних атак в учнів.

Понад 70 гуманітарних проєктів та програма підтримки ветеранів. Соціальна місія компанії Ferrexpo /Фото 1

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ВЕТЕРАНІВ

Майже 700 працівників компанії Ferrexpo нині служать у ЗСУ. Ми почали пропонувати їм лікування та реабілітацію, як тільки з’явилася потреба. Цьогоріч у квітні ми розширили дію програми підтримки ветеранів, для цього виділено 39 млн грн. Демобілізований працівник компанії проходить психологічну реабілітацію, як і його родина, щоб разом адаптуватися до життя в нових реаліях.

Також кожен працівник проходить медогляд і отримує належне лікування. Всі демобілізовані працівники можуть скористатися санаторним лікуванням – як індивідуально, так і з родиною. За потреби допомагаємо з протезуванням.

Ми робимо все можливе, щоб працівник міг повернутися на попереднє робоче місце. Якщо фізичний стан не дозволятиме, запропонуємо йому інше, з можливістю пройти необхідне навчання. На новому робочому місці демобілізований працівник зароблятиме не менше, ніж на попередньому. Також ми передбачили навчання для персоналу, щоб люди розуміли виклики, що стоять перед демобілізованими працівниками, та допомагали їм повернутися до нормального життя.

Саме тепер на базі Єдиного корпоративного сервісу компанії створюємо «єдине вікно», консультанти якого здійснюватимуть повний супровід демобілізованих працівників – від реабілітації, медичної та психологічної підтримки до їхньої реінтеграції в трудовий колектив. Працюємо й над відкриттям реабілітаційного центру на базі медико-санітарної частини комбінату.

Програма підтримки працівників-військовослужбовців із забезпечення засобами захисту, тактичними аптечками та допомогою під час лікування у прифронтових шпиталях стала найціннішою для багатьох у компанії. До того ж усі працівники проходять навчання з надання долікарської медичної допомоги на полі бою.

предоставлено пресс-службой

Волонтерська спільнота Ferrexpo по допомозі дітям з інвалідністю. Фото предоставлено пресс-службой

ПЛАНИ НА 2023 РІК

Наше завдання з точки зору бізнесу – не лише продовжувати працювати, а й поступово вивести виробничі показники на довоєнний рівень, при цьому підвищити ефективність, враховуючи конкурентність у нашій галузі. Для нас важливо продовжити системно працювати над усіма проєктами в рамках DEI, добробуту та підтримки громад. Щоб допомогти навчальним закладам відновити якісне навчання після війни, розширимо роботу Освітнього хабу. Розуміючи виклики з трудовими ресурсами, будемо працювати з державою над розробленням програм щодо повернення українців, інтеграції ветеранів і ветеранок у суспільство. Також і надалі надаватимемо гуманітарну допомогу українцям: Благодійний фонд «Полтавського ГЗК» цього року профінансував будівництво укриття в Новогалещинському ліцеї. Плануємо запустити Fe_munity Teens у червні цього року, щоб дати підліткам потрібні знання в рамках DE&I.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине