Категория
Партнерский материал
Дата

11.06.2024 13:45:00

3 хв читання

11.06.2024 13:45:00

VEON, глобальний цифровий оператор, який надає конвергентний звʼязок та онлайн-сервіси, через свою 100% дочірню компанію «Київстар» має намір збільшити інвестиції в Україну до $1 млрд протягом пʼятирічного періоду з 2023 по 2027 рік. Це означає збільшення попередніх інвестиційних зобовʼязань компанії у розмірі $600 млн на трирічний період, про які було оголошено раніше. Кошти спрямують на інвестиції в мережеві та цифрові послуги, включаючи потенційні придбання або розвиток нових активів, соціальні внески й партнерства 

Голова ради директорів і засновник VEON Оґі Фабела, член ради директорів VEON і Київстару, колишній державний секретар США Майкл Р. Помпео та президент Київстару Олександр Комаров візьмуть участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України 2024 у Берліні цього тижня, щоб висвітлити поточні внески VEON і Київстару в забезпечення стійкості нашої країни, а також подальші зобовʼязання VEON щодо відбудови та відновлення України, включаючи вищезгаданий оновлений інвестиційний план.

Олександр Комаров /Артем Галкин для Forbes Ukraine

Олександр Комаров

президент компанії «Київстар»

VEON та Київстар всебічно підтримують стійкість, відновлення та відбудову України: від задоволення життєво важливих потреб українців у звʼязку до забезпечення населення новітніми цифровими можливостями, від захисту нашої мережі за допомогою партнерства з OpenRAN до забезпечення енергетичної незалежності та безперебійності, від підтримки українського бізнесу сьогодні до інвестування в цифрову екосистему країни в майбутньому. З огляду на підтримку міжнародних інвесторів VEON, я з гордістю відзначаю, що Київстар є яскравим прикладом того, як соціально відповідальний бізнес з міжнародними інвестиціями може підтримувати країну під час війни. Надихнувшись нашим власним прикладом, ми підтримуємо заклик Ukrainian Recovery Conference 2024 до бізнесу інвестувати в Україну, і робити це потрібно вже зараз! Я радий, що наша компанія долучається, збільшивши власні інвестиційні зобовʼязання: $1 млрд протягом 5 років».

Компанія «Київстар», що належить VEON, стала одним із найбільших іноземних інвесторів України у 2022 та 2023 роках за версією Forbes Україна, з капітальними інвестиціями у розмірі 12,3 млрд грн за ці два роки – приблизно $176 млн та $174 млн у 2022 та 2023 роках відповідно.

Серед основних напрямів інвестицій Київстару в цифрову інфраструктуру України можна відзначити такі:

  • З 24 лютого 2022 року Київстар побудував 1895 нових базових станцій LTE та модернізував близько 13 200 існуючих базових станцій до стандарту 4G. Київстар додав понад 4100 населених пунктів до покриття 4G, і 95% населення підконтрольних Україні територій мають доступ до послуг 4G у мережі Київстар. Оператор має на меті досягти майже повного (98%) покриття населення технологією 4G на підконтрольній території протягом наступних двох років.
  • Побутові та бізнес-користувачі фіксованого звʼязку отримують вигоду від розгортання високошвидкісної мережі GPON від Київстару, яку планують розширити до семи нових міст у 2024-му.
  • У лютому 2024 року Київстар та Rakuten Symphony підписали меморандум про наміри, що підтверджує готовність Київстару придбати та розгорнути технологію відкритої мережі радіодоступу (Open RAN) Rakuten Symphony у своїй мережі, яка включатиме технології 4G та 5G.
  • Київстар інвестував $1 млрд грн (приблизно $27,4 млн) в енергетичну стійкість України, встановивши понад 2300 генераторів та 113 000 акумуляторів, щоб забезпечити роботу мережі та звʼязок для клієнтів, навіть коли українська енергетична інфраструктура зазнає ворожих нападів.
  • У серпні 2022-го Київстар інвестував у Helsi, провідну цифрову платформу охорони здоровʼя в Україні. Станом на березень 2024 року Helsi має 2,5 млн щомісячних активних користувачів на веб- та ОТТ-платформах, обслуговує майже 1600 медичних закладів і понад 38 000 медичних працівників, а в першому кварталі 2024-го забезпечила здійснення 2,5 млн онлайн-записів на прийом до лікаря.
  • Київстар продовжує розширювати сферу використання та можливості платформи самообслуговування «Мій Київстар» і телевізійного додатку «Київстар ТБ», що налічує майже 1,5 млн активних користувачів щомісяця, а також локально орієнтований контент, включаючи освітні ресурси.
  • Київстар підтримує український бізнес, інтегруючи хмарні сервіси обробки даних Amazon Web Services та Microsoft Azure. Технологія Real-Time Kinematic від Київстар знаходить застосування в широкому спектрі професійних галузей – від сільського господарства до робіт з розмінування.
  • Загальна сума підтримки клієнтів та соціальних ініціатив Київстару з лютого 2022 року становила $50 млн, включаючи корпоративні пожертви та діджитал-залучення пожертв клієнтів на розмінування України, що дало змогу зібрати понад 180 млн грн ($4,8 млн) у 2023-2024 роках на спільний проєкт з розмінування «Нам тут жити» з Фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим».

Про Київстар 

Київстар – найбільший телекомунікаційний оператор в Україні, який обслуговує 24 млн абонентів мобільного звʼязку та понад 1,1 млн абонентів домашнього інтернету. Протягом останніх двох років Київстар, як провідний оператор на українському ринку, підтримує рівень доступності мережі в середньому вище 90%, забезпечуючи звʼязком не лише своїх клієнтів, а й широкі верстви населення України. Київстар на 100% належить міжнародній групі компаній VEON.

Про VEON 

VEON – оператор цифрового звʼязку, який надає конвергентний звʼязок та цифрові послуги майже 160 млн клієнтів. Працюючи в шести країнах, де проживає понад 7% населення світу, VEON змінює життя людей за допомогою технологічних послуг, які розширюють їхні можливості та сприяють економічному зростанню. Акції компанії VEON, штаб-квартира якої знаходиться в Амстердамі, котуються на біржах NASDAQ та Euronext. 

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине