Майк Помпео /Сайт Офісу Президента України
Категория
Партнерский материал
Дата

Колишній держсекретар США та глава ЦРУ Майк Помпео увійде до Ради директорів Київстару

1 хв читання

Президент України Володимир Зеленський та колишній держсекретар США та глава ЦРУ Майк Помпео. Фото Сайт Офісу Президента України

Про зміни в керівному складі українського оператора повідомила материнська компанія Київстару – глобальний оператор цифрових комунікацій VEON із головним офісом у Нідерландах.

Генеральний директор групи VEON Каан Терзіоглу, який нещодавно відвідував Київ, призначений головою Ради директорів Київстару.

Колишній держсекретар США й ексочільник Центрального розвідувального управління Майкл Помпео приєднується до складу Ради директорів найбільшого українського оператора мобільного зв’язку Київстар як незалежний невиконавчий директор. Секретар Помпео приєднується як партнер Impact Investments, щойно створеної в США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка прагне розвивати довгострокові партнерські відносини з провідними світовими компаніями в різних галузях і регіонах.

«Я вітаю материнську компанію Київстару VEON за її лідерство в інвестуванні в Україну, її власну довгострокову відданість та ініціативу «Invest in Ukraine NOW», – сказав пан Помпео. За словами колишнього держсекретаря США, завдяки підприємництву й інвестиціям Україна забезпечить своє успішне економічне майбутнє.

У VEON зазначили, що зміни в Раді директорів Київстару відображають відданість групи Україні, її відновленню та відбудові. Міжнародний холдинг, який є власником 100% Київстару, інвестує в Україну $600 млн протягом наступних трьох років та ініціює запуск програми «Invest in Ukraine NOW», запрошуючи інші міжнародні компанії взяти участь у відбудові України.

Як відомо, міжнародний телеком-холдинг, акції якого котируються на біржах NASDAQ у США та Euronext у ЄС, остаточно та безповоротно покинув російський ринок.

«VEON зробила чіткий вибір – служити Україні через свою дочірню компанію Київстар», – сказав Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON Group і голова правління Київстару. 

«Для мене велика честь вітати пана Помпео на посаді незалежного невиконавчого директора Ради директорів Київстару. Це потужний сигнал нашої відданості покращенню інвестиційного клімату в Україні», – прокоментував Олександр Комаров, президент компанії Київстар.

Майк Помпео – партнер американського фонду Impact Investments, випускник військової академії у Вест-Пойнті. Здобув ступінь доктора права в Гарвардському університеті. Помпео обіймав посаду 70-го держсекретаря США з 2018-го до 2021 року та шостого директора Центрального розвідувального управління з 2017-го до 2018 року.

Навесні цього року Майк Помпео відвідав Київ і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Ексдержсекретар США заявив про необхідність повоєнного «плану Маршалла» та проведення реформ, закликав створити «системи та процес, який залучає приватний капітал».

У свою чергу, Зеленський запросив американський бізнес активно інвестувати в Україну: «Ми відкриті для цього, готові надати вам повну допомогу. Для нас це дуже важливо. Ми зацікавлені, щоб люди могли знайти роботу, а бюджет отримував надходження для посилення наших можливостей на полі бою».

Пан Помпео розглядає можливість повторного візиту в Україну, аби знову зустрітися з урядовими високопосадовцями для обговорення прогресу в сфері покращення інвестиційного клімату. 

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

В новом журнале Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективных компаний малого и среднего бизнеса

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине