Майк Помпео /Сайт Офісу Президента України
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Колишній держсекретар США та глава ЦРУ Майк Помпео увійде до Ради директорів Київстару

Президент України Володимир Зеленський та колишній держсекретар США та глава ЦРУ Майк Помпео. Фото Сайт Офісу Президента України

Про зміни в керівному складі українського оператора повідомила материнська компанія Київстару – глобальний оператор цифрових комунікацій VEON із головним офісом у Нідерландах.

Генеральний директор групи VEON Каан Терзіоглу, який нещодавно відвідував Київ, призначений головою Ради директорів Київстару.

Колишній держсекретар США й ексочільник Центрального розвідувального управління Майкл Помпео приєднується до складу Ради директорів найбільшого українського оператора мобільного зв’язку Київстар як незалежний невиконавчий директор. Секретар Помпео приєднується як партнер Impact Investments, щойно створеної в США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка прагне розвивати довгострокові партнерські відносини з провідними світовими компаніями в різних галузях і регіонах.

«Я вітаю материнську компанію Київстару VEON за її лідерство в інвестуванні в Україну, її власну довгострокову відданість та ініціативу «Invest in Ukraine NOW», – сказав пан Помпео. За словами колишнього держсекретаря США, завдяки підприємництву й інвестиціям Україна забезпечить своє успішне економічне майбутнє.

У VEON зазначили, що зміни в Раді директорів Київстару відображають відданість групи Україні, її відновленню та відбудові. Міжнародний холдинг, який є власником 100% Київстару, інвестує в Україну $600 млн протягом наступних трьох років та ініціює запуск програми «Invest in Ukraine NOW», запрошуючи інші міжнародні компанії взяти участь у відбудові України.

Як відомо, міжнародний телеком-холдинг, акції якого котируються на біржах NASDAQ у США та Euronext у ЄС, остаточно та безповоротно покинув російський ринок.

«VEON зробила чіткий вибір – служити Україні через свою дочірню компанію Київстар», – сказав Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON Group і голова правління Київстару. 

«Для мене велика честь вітати пана Помпео на посаді незалежного невиконавчого директора Ради директорів Київстару. Це потужний сигнал нашої відданості покращенню інвестиційного клімату в Україні», – прокоментував Олександр Комаров, президент компанії Київстар.

Майк Помпео – партнер американського фонду Impact Investments, випускник військової академії у Вест-Пойнті. Здобув ступінь доктора права в Гарвардському університеті. Помпео обіймав посаду 70-го держсекретаря США з 2018-го до 2021 року та шостого директора Центрального розвідувального управління з 2017-го до 2018 року.

Навесні цього року Майк Помпео відвідав Київ і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Ексдержсекретар США заявив про необхідність повоєнного «плану Маршалла» та проведення реформ, закликав створити «системи та процес, який залучає приватний капітал».

У свою чергу, Зеленський запросив американський бізнес активно інвестувати в Україну: «Ми відкриті для цього, готові надати вам повну допомогу. Для нас це дуже важливо. Ми зацікавлені, щоб люди могли знайти роботу, а бюджет отримував надходження для посилення наших можливостей на полі бою».

Пан Помпео розглядає можливість повторного візиту в Україну, аби знову зустрітися з урядовими високопосадовцями для обговорення прогресу в сфері покращення інвестиційного клімату. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні