Фінал та визначення переможців грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine за підтримки PIN-UP. /Юрій Строкань
Категорія
BrandVoice
Дата

10 млн грн для підприємців, що працюють на прифронтових територіях. Обрано переможців грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

5 хв читання

Фінал та визначення переможців грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine за підтримки PIN-UP. Фото Юрій Строкань

26 червня відбулися фінал та визначення переможців грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine за підтримки PIN-UP. Ними стали 30 представників українського мікро- та малого бізнесу, що віддано працюють на територіях, близьких до фронту. Вони розділили між собою грантовий фонд на загальну суму 10 млн грн. 10 підприємців першої премії отримають по 500 000 грн, другої премії – по 300 000 грн, а третьої – по 200 000 грн. Це бізнеси, що зареєстровані або фактично працюють у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. 

Ігор Зотько,

Ігор Зотько,

власник PIN-UP Ukraine

«Знайомлячись із кожною заявкою, кожною історією, я бачив підприємців, які не лише пережили страшні втрати під час війни, а й продовжують боротися за власні бізнеси, паралельно допомагаючи співгромадянам, силам оборони України і державі. 

Сподіваюся, що грантова програма «Незламний бізнес» не лише допоможе підприємствам збільшуватися, а й зверне увагу спільноти на проблеми, з якими стикаються бізнеси в регіонах, наближених до бойових дій».

Грантова програма «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Володимир Федорін та Вікторія Іртлач на фіналі та визначенні переможців грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP. Фото: Юрій Строкань

Грантова програма «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Виступ Ігоря Зотька на фіналі та визначенні переможців грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP. Фото: Юрій Строкань

Грантова програма «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Гості церемонії нагороження грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP. Фото: Юрій Строкань

Попередній слайд
Наступний слайд

Переможці, що отримають першу премію по 500 000 грн  

  1. Ян Островський, Миколаївська обл. Його ТОВ «Стодола» займається виробництвом органічних продуктів харчування, а саме консервованих закусок, солінь, соусів, напоїв, снеків під брендами Stodola Organic Farm / «Стодола Щира Їжа». Попри невеликий розмір виробництва, компанії вже вдалося зайняти місця на полицях преміальних супермаркетів Goodwine, Winetime, Le Silpo, фермерських відділів «Ашан», «Сільпо», Novus та низки невеликих магазинів по всій Україні. 
  2. Георгій Червєнков, Херсонська обл. Його консервний завод, що розташований у селі Посад-Покровське Херсонської області, випускає консервовані огірки, томати, квасолю та іншу продукцію. Компанія Георгія також допомагає у розвитку місцевим фермерам, закуповуючи в них свіжі овочі для подальшого виробництва. 
  3. Віктор Залівчий, Донецька обл. Його ТОВ «Р.Е. СОТЕРІА АІ» впродовж п’яти років надавало якісні послуги з пошиття військової форми та робітничих костюмів у Маріуполі. У вересні 2023 року компанія реорганізувала виробництво, переїхавши до Краматорська, що на Донеччині. Основний регіон діяльності компанії – Донецька і Київська області та місто Київ. Наразі підприємство потребує активного розвитку і масштабування.
  4. Олександр Драгель, Харківська обл. Компанія працює у сфері виробництва з 2005 року, спеціалізація – товари для систем опалення та інші побутові товари. З 2020 року виробничі потужності знаходились у місті Купʼянськ Харківської області. В лютому 2022-го місто було окуповано, а виробництво Олександра повністю втрачено, тож у серпні він перезапустив його у Харкові. 
  5. Володимир Сірко, Запорізька обл. З 2011 року до початку повномасштабної війни Володимир займався розвитком готельного бізнесу в Енергодарі, мав власний готель «Сосновий бір». У лютому 2022-го місто потрапило під окупацію, майновий комплекс було «націоналізовано» окупантами, а всі потужності викрадено. В серпні 2023-го Володимир відновив діяльність у Запоріжжі, відкривши заклад «Їдальня українського смаку».
  6. Володимир Іваненко, Харківська обл. Працює у сфері переробки мʼяса та мʼясних продуктів, розвиваючи власний бренд «Крафтова коптильня «ДимовичОК». На сьогодні в асортименті компанії курячі та свинячі копченості, а також різноманітні ковбаси, виробництво яких запущено нещодавно.
  7. Олександр Орєхін, Дніпропетровська та Запорізька області. Розвиває органічне сільське господарство, займаючись вирощуванням зернових, олійних та овочевих культур у закритому та відкритому ґрунті. Також наразі Олександр налагоджує виробництво борошна та круп з органічних зернових.
  8. Артем Сандига, Харківська обл. – власник дитячого центру розвитку і реабілітації TimmiClub. Здебільшого у центрі допомагають дітям з особливостями розвитку, працюють у напрямах логопедії, дефектології, психології, сенсорної інтеграції, нейропсихології тощо. На базі центру TimmiClub також відкритий мінісадок для дітей з особливостями розвитку.
  9. Ігор Панчишин, Миколаївська обл. Основним видом діяльності ПП «Ганнівське» є вирощування зернових культур (крім рису), бобових і насіння олійних культур. В оренді у підприємства – понад 800 га сільськогосподарських земель. Основними покупцями вирощеної продукції є компанії-зернотрейдери, що експортують її за кордон. 
  10. Оксана та Олександр Борисенки, Дніпропетровська обл. Компанія працює у сфері прісноводного рибництва, займається вирощуванням осетрових порід риби, виготовленням та продажем зернистої осетрової ікри.
Переможці грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Переможці грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP, що отримають по 500 000 грн. Фото: Юрій Строкань

Фіналісти, що отримають другу премію по 300 000 грн   

  1. Вікторія Форостіна, Харківська обл. Її компанія надає послуги з реабілітації для пацієнтів із патологіями хребта та суглобів. Вікторія безкоштовно допомагає з відновленням учасникам бойових дій. 
  2. Анна Змієвська, Дніпропетровська обл. Під брендом Anzy Home розвиває виробництво в’язаного декору для дому. 
  3. Олександр Рядський, Донецька обл. Компанія займається продажем та встановленням енергоефективного обладнання для опалення, водопостачання, водовідведення та кондиціювання.
  4. Олексій Набоков, Харківська обл. Виробляє індивідуальні косметичні оболонки на протези кінцівок за допомогою 3D-друку. Місія компанії полягає в тому, щоб поліпшувати якість життя людей після ампутацій шляхом надання протезам естетичного вигляду. 
  5. Ольга Костенко, Миколаївська обл. Roast One – крафтове виробництво кави родом з півдня України, яке спеціалізується на обсмаженні кави преміумсегменту. 
  6. Роберт Ромадін та Володимир Ялпачик, Харківська обл. Займаються гуртовою торгівлею бджолиним медом. 
  7. Віталій Чалий, Сумська обл. З 2021 року розвиває торгову марку «Тростянецькі ковбаси», що спеціалізується на виготовленні ковбасних виробів. 
  8. Сергій Баришовець, Чернігівська обл. ТОВ «НОСІВКА АГРОЛІДЕР» займається вирощуванням та переробкою сільськогосподарської продукції. 
  9. Олексій Сандул, Запорізька обл. Розвиває сімейну равликову ферму Zap.Ravlik. Має цех перероблення вирощеного врожаю та власну точку продажу страв із равликів у центрі Запоріжжя у форматі вуличної їжі. 
  10. Вікторія Дейнега, Запорізька обл. Разом із сестрою заснувала виробництво з виготовлення корисних солодощів, що не містять цукру, лактози, глютену та барвників. 
Фіналісти грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Фіналісти грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP, що отримають по 300 000 грн. Фото: Юрій Строкань

Фіналісти, що отримають третю премію по 200 000 грн  

  1. Юлія Глущенко й Оксана Золотова, Чернігівська обл. Компанія працює у сфері виробництва деревних паливних гранул (пелет). 
  2. Олег, Єгор та Ганна Івченки, Сумська обл. Основною діяльністю їхнього підприємства «ВЕЛКОВ» є виробництво мʼясних продуктів: делікатесів, копчених та варених ковбас, а також продаж свіжого мʼяса. 
  3. Сергій Резніченко, Херсонська обл. Його компанія працює у сфері виробництва автовеж та наразі розвиває новий напрям – обробку полів агродронами. 
  4. Олександр Сердюченко та Вікторія Цимбал, Миколаївська обл. Основний напрям діяльності ТОВ «Мултипак» – пакування сипучих та рідких продуктів харчування у стіки. 
  5. Ігор Патенко, Чернігівська обл. Виробництво кормових дріжджів.
  6. Дмитро Шнуров, Запорізька обл. У рамках свого підприємства виготовляє навчальні макети мін та боєприпасів для військових.
  7. Ірина Кравець, Дніпропетровська обл. Власниця дитячої Академії розвитку інтелекту Smartum у місті Кривий Ріг. 
  8. Світлана Тюпіна, Сумська обл. Її компанія виготовляє органічні ковдри й подушки з конопляним наповнювачем. 
  9. Євген Ситник, Харківська обл. ТОВ «Монітерра» проєктує та впроваджує системи контролю і керування транспортними засобами на базі GPS/GSM-трекера СОКІЛ-ТРЕК. 
  10. Максим Дмитриченко, Сумська обл. Спеціалізується на розробці проєктної документації для будівництва об’єктів. Також здійснює авторський нагляд під час будівництва, надає послуги із сертифікації енергоефективності будівель тощо.
Фіналісти грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Фіналісти грантової програми «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP, що отримають по 200 000 грн. Фото: Юрій Строкань

Про програму

До грантової програми було запрошено підприємства, що за підсумками 2023 року мали середньорічну кількість працівників не більше 10 осіб та виторг до 80 млн грн. Важливо, щоб бізнес було зареєстровано не пізніше 1 липня 2023 року, аби його власник уже подав фінансову звітність за минулий рік і, звичайно, готовий був поділитися нею із членами журі грантової програми. 

Грантова програма «Незламний бізнес» стартувала 18 березня 2024 року і складалася з кількох етапів: 

  1. Збір заявок. Учасники, які відповідали всім умовам, заповнювали анкети, що надходили на розгляд журі.
  2. Перевірка та оброблення заявок.
  3. Визначення фіналістів. Члени журі оцінювали кожну заявку, що пройшла перевірку, за 10-бальною шкалою та визначали її середній бал. Після цього обрали учасників конкурсу, що вийшли у фінал. 
  4. Визначення переможців проєкту та оголошення результатів грантової програми на церемонії нагородження, що відбулося 26 червня. 
Грантова програма «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP

Грантова програма «Незламний бізнес» від Forbes Ukraine та PIN-UP. Фото: Юрій Строкань

Тепер 30 переможців грантової програми матимуть змогу витратити кошти на розвиток і масштабування власної справи. В умовах повномасштабної війни це особливо важливо, бо розвиток бізнесів не лише забезпечує нові робочі місця, а й зміцнює українську економіку, роблячи її більш стійкою та незалежною.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні