Драйвери української економіки. Агрокомпанії, що сплатили найбільше податків у 2023-му
Категорія
BrandVoice
Дата

Драйвери української економіки. Агрокомпанії, що сплатили найбільше податків у 2023-му

Останні два роки агрокомпанії України працюють в умовах економічної нестабільності, долаючи труднощі: окупацію і мінування частини українських територій, блокування морських портів, обстріли та руйнування агроінфраструктури. Як наслідок – зниження доходів.

«За підрахунками Українського клубу аграрного бізнесу, цьогорічні збитки (за 2023 рік – Ред.) сектору за оптимістичними прогнозами сягнуть приблизно $3 млрд», – каже Олег Хоменко, генеральний директор УКАБ. Навіть на тлі збитків український агросектор залучає інвестиції, створює робочі місця, популяризує українське сільське господарство у світі, генерує значні надходження до держбюджету і формує велику частку ВВП України. Дані зібрано Forbes BrandVoice.

10 найбільших компаній – платників податків в агропромисловому секторі України у 2023 році сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 19,4 млрд грн. Це на 36% більше, ніж у 2022-му.

Найбільшим платником податків у секторі залишається МХП із показником 6 млрд грн. Найбільше зростання сплачених податків у Kernel – на 1,85 млрд грн. А у відносному вимірі найбільше зростання серед 10 топових платників податків – у Louis Dreyfus – у 2,16 раза. Лише одна компанія зі списку скоротила сплату податків у 2023 році – «Нібулон» сплатив 640 млн грн порівняно з 650 млн грн у 2022 році.

Під час підготовки матеріалу було враховано дані лише тих компаній, які погодилися надати інформацію про обовʼязкові податки, сплачені протягом 2022 та 2023 років до бюджетів усіх рівнів – державних та місцевих.

Найбільші платники податків в агросекторі за 2023 рік.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні