Ajax Lifequality. На варті продуктивності
Категорія
BrandVoice
Дата

Ефективність, економія та комфорт: Як з Ajax будують комплексні системи безпеки для бізнесу 

Ajax Lifequality. На варті продуктивності

Чому охорона Metro може дозволити собі на 80% менше їздити по об’єктах? Як побудувати систему розумного офісу, яка керується кожним співробітником у смартфоні? Чи можна підвищити ефективність команди, лише встановивши датчики повітря? 

Останнім часом бізнес дедалі більше потребує створення складних, масштабних і технологічних систем безпеки й охорони. Компанії запускають комплексні проєкти, які поєднують різноманітні інновації, забезпечують віддалений моніторинг та керування зі смартфону, використовують аналітику даних і штучний інтелект, а також відповідають високим стандартам безпеки для захисту від сучасних загроз. 

Завдяки технологіям інтернету речей стало можливим швидко встановлювати та підключати всі сенсори, датчики та камери до єдиної центральної платформи, яка здатна аналізувати великі обсяги даних з різних джерел, прогнозувати та швидко реагувати на потенційні проблеми. Серед додаткових запитів підприємців – оптимізація буденних процесів, економія ресурсів та поліпшення комфорту. 

Ось три історії викликів під час побудови комплексних систем безпеки для бізнесу і як їх можна вирішити разом із Ajax.

Ефективність, економія та комфорт: Як з Ajax будують комплексні системи безпеки для бізнесу  /Фото 1

Бездротова сенсорна клавіатура KeyPad

Управляти безпекою та охороною 26 гіпермаркетів у одному застосунку 

Створення комплексної охорони гіпермаркетів Metro передбачало як встановлення оновленої системи безпеки з автоматизацією евакуаційних виходів, так і фізичну охорону з відеонаглядом за торговельними залами й офісами. Численні металеві стелажі та перекриття екранували та послаблювали радіосигнал всередині Metro, а залізобетонні конструкції офісних будівель виключали навіть думку про використання бездротових рішень. Однак команда Ajax Systems разом із системним інтегратором «Вектор Техно» спроєктувала для Metro ефективну комбінацію бездротової та дротової систем безпеки, яка відповідає всім стандартам. 

Дистанційне обслуговування економить час інженерам монтажу: за словами інтегратора, 4 з 5 необхідних додаткових налаштувань на обʼєктах Metro проводяться віддалено

Зараз служба безпеки Metro та Поліція охорони миттєво отримують сповіщення та можуть швидко реагувати на події. Евакуаційні виходи гіпермаркетів відчиняються в один клік або автоматично під час пожежної тривоги і захищені від проникнення. Разом з Ajax менеджери з безпеки Metro контролюють усі г іпермаркети в о дному з астосунку, б ачать, х то т а ч ому виходив з евакуаційного виходу, чому його знімали з охорони тощо. Дистанційне обслуговування заощаджує час інженерам монтажу: за словами інтегратора, чотири з п’яти необхідних додаткових налаштувань на обʼєктах Metro проводяться віддалено. 

Ще одна перевага для бізнесу стала зрозуміла після початку відновлення гіпермаркетів, постраждалих під час обстрілів або окупації. Заміна окремих пошкоджених бездротових датчиків не забирає в інженерів багато часу та ресурсів. Водночас для відновлення повноцінної дротової охоронної системи потрібно було б прокладати нові дроти на місцях, де відбулися руйнування, і витрачати багато коштів. 

В Ajax Systems підрахували, що завдяки використанню LifeQuality заощадили понад $1 млн

Побудувати систему розумного офісу зберігши стару сигналізацію 

Після розширення офісу продуктової компанії MacPaw одна частина приміщення була захищена старою дротовою системою, а інша – найпершими бездротовими датчиками Ajax. Замінювати все обладнання на нове було дуже дорого. Окремо у MacPaw існували сучасні системи контролю доступу та розумна система керування освітленням і ролетами. Ajax потрібно було також додати антипотоп-систему й інтегрувати весь цей технічний спадок у власний застосунок розумного офісу MacPaw, який доступний кожній людині в команді. 

Для MacPaw команда Ajax Systems обрала екологічний шлях поступової реновації: це дозволяє знизити витрати і водночас дати старому обладнанню новий функціонал, доступний лише в екосистемі Ajax. Окрім датчиків Ajax попереднього покоління до оновленого хаба через модуль інтеграції приєднали стару дротову систему з 50 датчиками, встановили ретранслятори для покращення радіосигналу та нові бездротові датчики протікання. Інтеграцію систем у власну розробку MacPaw зробили через API Ajax. 

Шлях поступової реновації допоміг MacPaw знизити витрати на 100 000 грн, а команда отримала нові функції та може керувати безпекою, освітленням і ролетами через єдиний застосунок. 

Ефективність, економія та комфорт: Як з Ajax будують комплексні системи безпеки для бізнесу  /Фото 2

Централь системи безпеки Hub 2 Plus

Заощадити $1 млн завдяки моніторингу якості повітря 

Кілька років тому команда Ajax Systems почала досліджувати питання впливу різних умов праці на продуктивність у власному офісі. Одним із факторів негативного впливу мікроклімату виявилася звичайна задуха. Через підвищення вуглекислого газу в переговорних кімнатах робочі зустрічі та брейншторми систематично затягувалися і ставали менш продуктивними. Це може обійтися компанії у велику суму, якщо помножити зайві хвилини робочого часу на кількість задіяних спеціалістів. Вносити значні зміни в архітектуру й інженерні комунікації орендованої будівлі було неможливо, як і багато де в офісах, а деякі приміщення навіть не мали вікон. Інженери Ajax вийшли за межі класичної безпеки та створили датчик Ajax LifeQuality із сенсорами CO₂, температури та вологості, який може повідомляти про якість повітря в режимі реального часу. Якщо рівень вуглекислого газу в офісі виходить за межі норми, застосунок Ajax надсилає сповіщення на смартфон офіс-менеджера і паралельно автоматично запускає вентиляційну систему. 

В Ajax Systems підрахували, що завдяки використанню інноваційної розробки заощадили понад $1 млн у результаті оптимізації робочих процесів і покращили комфорт та ефективність співробітників в офісі. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні