Категорія
Партнерський матеріал
Дата

«Нелегальні виробники сигарет поширюють замовні інформаційні кампанії проти міжнародного бізнесу», – «Філіп Морріс»

1 хв читання

«Нелегальні виробники сигарет поширюють замовні інформаційні кампанії проти міжнародного бізнесу», – «Філіп Морріс» /Philip Morris Ukraine

Philip Morris Ukraine

«Філіп Морріс Україна» заявила про неодноразові факти інформаційного переслідування й атак проти їхнього бізнесу та брендів через телеграм-канали, інформаційні ресурси із сумнівною репутацією та окремих ангажованих публічних осіб. Інформація, яку намагаються просувати, є неправдивою та маніпулятивною, а її головна мета – дискредитувати репутацію компанії серед партнерів, стейкхолдерів і працівників, а також репутацію її брендів в очах споживачів. Про це кажуть у компанії

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Ми добре розуміємо, що причиною цієї атаки є наша послідовна принципова позиція у боротьбі з нелегальним ринком тютюну. Водночас таке інформаційне переслідування свідчить про те, що зусилля компанії у боротьбі з нелегальними виробниками тютюну є успішними і зачіпають інтереси організованої злочинності», – зазначили у пресслужбі «Філіп Морріс Україна».

Також у компанії заявляють, що до ініціативи протидіяти нелегальному ринку продовжують приєднуватися партнери та прибічники. «Це свідчить про те, що українці дедалі більше розуміють важливість прозорого, легального та відповідального бізнесу. Адже, за підрахунками міжнародної агенції «Кантар», тільки за минулий рік держава недоотримала від нелегального ринку тютюну понад 23 млрд грн», – йдеться у повідомленні.

На важливість активних дій у боротьбі з нелегальним ринком тютюну вказують й іноземні партнери України. Нещодавно спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України пані Пенні Пріцкер наголосила: «На сірих ринках сигарет, алкоголю або електроніки, яка може бути продана на великому ринку, також є величезне джерело прибутку. І тому ми заохочували український уряд зосередитися на цьому першочергово». 

«Хочемо зазначити, що ніякий інформаційний тиск не зупинить ініціативу «Філіп Морріс» у боротьбі з тіньовим ринком. Наша позиція залишиться твердою та принциповою: ринок тютюну має бути легальним і чітко врегульованим, а податки повинні платити усі, а під час війни, коли від них залежить стійкість і обороноздатність країни, і поготів», – підкреслили у компанії.

У «Філіп Морріс Україна» додали, що попри цілеспрямовані спроби спаплюжити репутацію, компанія продовжує свою роботу та лишається компанією із принципами – одним із найбільших інвесторів, платників податків і роботодавців в Україні.

Довідково

Компанія «Філіп Морріс Україна» працює на українському ринку з 1994 року. За цей час вона інвестувала в економіку України понад $750 млн. У 2023-му компанія сплатила в Україні 30,3 млрд грн податків. 

До повномасштабної війни «Філіп Морріс» працювала в Україні на потужностях фабрики у Харківській області. Проте в перший день війни робота фабрики була призупинена з міркувань безпеки. 

15 травня 2024 року Philip Morris International відкрила нову фабрику у Львівській області, в яку інвестувала $30 млн. На новій фабриці буде створено 250 робочих місць. Зараз на підприємстві вже працює близько 100 працівників, які були релоковані з харківської фабрики «Філіп Морріс», ще 150 працівників будуть релоковані до кінця року.

Окрім цього, компанія вже виділила понад 1,3 млн грн на ремонт громадського укриття поблизу фабрики та планує додатково інвестувати 60 млн грн у будівництво власного укриття на території фабрики.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.