Nestlé
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Партнерство заради майбутнього. Як український бізнес підтримує Національний реабілітаційний центр UNBROKEN задля допомоги українцям

Двома найголовнішими благодійними проєктами компанії Nestlé цього року стали допомога Національному реабілітаційному центру UNBROKEN та КНП «Перше медичне обʼєднання міста Львова»

Чим довше триває війна, тим більше допомоги потребують українці. Передусім це військові, але також і цивільні громадяни – діти й дорослі, які зазнали фізичних і психологічних травм внаслідок російської агресії. Вагомий внесок у реабілітацію постраждалих роблять світові компанії-гіганти – їхня допомога дає змогу українцям мати краще майбутнє  

Двома найголовнішими благодійними проєктами компанії Nestlé цього року стали допомога Національному реабілітаційному центру UNBROKEN та КНП «Перше медичне обʼєднання міста Львова». UNBROKEN – це місце, де дорослі й діти, які постраждали від війни, отримують комплексну медичну допомогу. Зокрема, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією. Загальна сума підтримки складає вже більше 10 млн грн.

Відновили майстерню для протезування у центрі UNBROKEN

За різними оцінками, за час війни від 20 000 до 50 000 українців пережили ампутацію кінцівок після запеклих боїв чи обстрілів міст. Але потенційна потреба в допомозі в рази більше: за різними оцінками, в найближчі роки матимемо близько 35 000–90 000 військових і цивільних з інвалідністю. 

Одним із центрів, що займається реконструктивною хірургією та протезуванням, є Національний реабілітаційний центр UNBROKEN у Львові. Проєкт заснований КНП «Перше медичне об’єднання Львова» та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Від початку повномасштабного вторгнення в Першому медоб’єднанні Львова пролікували 940 000 пацієнтів, частина з яких – діти. Окрім протезування, в UNBROKEN надають психологічну допомогу постраждалим.

Партнерство заради майбутнього. Як український бізнес підтримує Національний реабілітаційний центр UNBROKEN задля допомоги українцям /Фото 1

З початку повномасштабного вторгнення лікарі обʼєднання пролікували 13 000 пацієнтів, що безпосередньо постраждали від бойових дій, з яких 1800 – діти

Цьогоріч бренд NESCAFE, що належить компанії Nestlé, передав 3,5 млн грн центру UNBROKEN на ремонт лабораторії протезування. Тепер у центрі можуть не тільки встановлювати протези, а й виготовляти їх. На площі 250 кв. м розмістили майстерню з гіпсовими, примірочними й тренувальними кімнатами на 10 робочих місць. 

Центр з надання бізнес-сервісів Nestlé у Львові (NBS Lviv) передав ще 2,43 млн грн для організації матеріально-технічної бази UNBROKEN, а саме для закупівлі обладнання для реабілітації та операційної. Загальна ж допомога від компанії Nestlé Центру UNBROKEN станом на зараз становить 10,7 мільйона гривень. Частина цієї суми буде спрямована на закупівлю обладнання для фізичної реабілітації та поліпшення функціонального стану організму: апарату для радіальної ударнохвильової терапії enPlus 2.0 та системи мобілізації організму та функціональної реабілітації Imoove 300.

Партнерство заради майбутнього. Як український бізнес підтримує Національний реабілітаційний центр UNBROKEN задля допомоги українцям /Фото 2

Щоб пацієнтам було де поспілкуватись і провести час, команда Nestlé Professional облаштувала в реабілітаційному центрі чотири куточки для кави – з кавовими апаратами та інгредієнтами для смачного напою. 

NESCAFÉ
NESCAFÉ
NESCAFÉ
Попередній слайд
Наступний слайд

Восени в одному з таких куточків команда NESCAFE провела майстер-клас з приготування авторської кави для лікарів і пацієнтів. Хедлайнером заходу став бренд-бариста NESCAFE Дмитро Скосарев, який служить у 96-й зенітно-ракетній бригаді у складі Повітряних сил України. На майстер-класі Дмитро зварив понад 2 кг кави та пригостив понад 100 гостей. Команда Nestlé Professional буде продовжувати й далі обслуговувати кавові куточки, забезпечувати їх усім необхідним. 

Придбали апарат для лікування хронічного болю

Ще однією важливою проблемою, яку необхідно розв’язувати, є хронічний біль пацієнтів. За ступенем він буває слабкий, стійкий, сильний і нестерпний. Пацієнти, які пережили важкі травми, вогнепальні поранення, опіки та інші захворювання страждають на різні види хронічного болю. У більшості випадків жодні знеболювальні пігулки чи інʼєкції не допомагають. Команда NESCAFE не залишилася осторонь цієї проблеми й придбала апарат для радіочастотної абляції LG2-Lesion Generator, вклавши у нього 2 млн грн.  

Це один із найефективніших методів лікування хронічного больового синдрому. Під час процедури радіочастотні хвилі руйнують нервові закінчення, що передають больові імпульси. Анестезіолог під місцевою анестезією вводить спеціальну голку-електрод у ділянку ураження. Через цей електрод подається радіочастотний струм, який нагріває та пошкоджує нервові волокна, блокуючи проведення болю. Завдяки благодійній допомозі NESCAFE таким апаратом тепер користуються лікарі Національного реабілітаційного центру UNBROKEN, який діє на базі КНП «Перше медичне обʼєднання міста Львова». До цього медичного закладу потрапляють найважчі пацієнти, які постраждали від війни або через інші обставини. Заклад надає допомогу з травматології, кардіохірургії, нейрохірургії, трансплантології, онкології та гематології. Він також є одним з головних опікових центрів в Україні. З початку повномасштабного вторгнення лікарі Центру НЕЗЛАМНІ пролікували 15 000 пацієнтів, що безпосередньо постраждали від бойових дій, з яких 360 – діти. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні