УКРГАЗБАНК
Категорія
BrandVoice
Дата

Укргазбанк спрямував на підтримку армії, громад та інші гуманітарні цілі понад 390 млн грн

АБ «УКРГАЗБАНК». Реєстраційний номер №183 у Державному реєстрі банків. Банківська ліцензія НБУ №123 від 21.07.1993

Допомагати тим, хто наближає перемогу України. Підтримувати тих, хто потребує допомоги. Ці слова набули ще більш важливого сенсу для команди Укргазбанку від початку повномасштабної війни. Банк веде активну благодійну діяльність: донатить на ЗСУ, допомагає відбудові постраждалих від російських загарбників міст, збирає кошти на допомогу дітям, які залишилися без батьків

Підтримка військових

Укргазбанк підтримує мужніх українських захисників і захисниць від початку повномасштабної війни. Загалом на потреби армії банком уже спрямовано 382 млн грн. Зокрема, весь свій прибуток за лютий 2022 року та річний бюджет на благодійність банк перерахував на потреби Збройних Сил України.

Ба більше, банк допомагає забезпечувати військові частини необхідною амуніцією й обладнанням, а саме дронами, антидроновими рушницями, засобами зв’язку, бронежилетами, паливом. Передано 11 авто для військових і парамедиків, зокрема 2 авто надано медичному батальйону «Госпітальєри». 

Клієнти банку також активно донатять на ЗСУ та інші благодійні фонди за допомогою мобільного застосунку «Екобанк онлайн». Лише на підтримку українських захисників вони перерахували понад 110 млн грн внесків.

Укргазбанк

Благодійність і допомога ЗСУ від Укргазбанку

Допомога українським містам і громадам

Банк допомагає містам і громадам, що постраждали від російських загарбників. Так, на відбудову та відновлення Бучі, Охтирки, Чернігова спрямовано по 1 млн грн для кожного міста. Банк також виділив кошти на потреби Золотоноші й Запоріжжя.

Спільними зусиллями зібрано 2,8 млн грн для допомоги у подоланні наслідків трагічної терористичної атаки на Каховську ГЕС, здійсненої російськими військовими. Клієнти Укргазбанку перерахували 1,8 млн грн, а банк додав ще 1 млн грн Фонду громади міста Херсон «Захист». Ці кошти разом із донатами інших благодійників пішли на придбання сiдлового тягача FORD TRUCKS 1842T, який було передано Херсонській обласній комунальній аварійно-рятувальній службі для доставлення важкої техніки в затоплені та зруйновані громади області.

Укргазбанк долучився до відбудови Макарівської амбулаторії, що на Київщині, разом із клієнтами зібравши понад 1 млн грн. Під час окупації Макарова російські війська майже повністю знищили інфраструктуру селища, а Макарівська амбулаторія вигоріла вщент від прямого влучання російського снаряда. Відтак тисячі мешканців лишилися без медичного нагляду. Завдяки пожертвам благодійників амбулаторію було відбудовано.

Укргазбанк спрямував на підтримку армії, громад та інші гуманітарні цілі понад 390 млн грн /Фото 1

Допомога Укргазбанку під час повномасштабної війни

Крім донатів та зборів, банк запустив благодійний депозит «Відбудуємо міста разом» із метою допомоги у відновленні українських міст, що найбільше постраждали від окупантів.

Кожен вкладник донатить 1% річних у гривні від суми свого вкладу, який банк подвоює власним коштом. Відтак 2% річних у гривні за кожним вкладом спрямовуються на нагальні потреби зруйнованого внаслідок російської агресії міста або селища, яке вкладник обирає при відкритті депозиту. В переліку банку понад 40 населених пунктів, які потребують допомоги на відбудову зруйнованих будинків, шкіл, лікарень та інших важливих об’єктів. На відбудову міст, які обрали вкладники, вже перераховано 1,5 млн грн. Загалом банк залучив на цей депозит понад 68 млн грн. 

Не залишилися без підтримки й рятувальники державної служби з надзвичайних ситуацій. На їхні потреби банк перерахував 500 тис. грн.

Укргазбанк

Укргазбанк забезпечує ЗСУ необхідною амуніцією й обладнанням

Допомога дітям, які залишилися без батьків

За час співпраці Укргазбанку з благодійним фондом «Діти Героїв» клієнти банку за допомогою додатку «Екобанк онлайн» перерахували понад 1,6 млн грн для надання всебічної підтримки дітям, батьки яких загинули через війну. Саме такими дітьми опікується фонд «Діти Героїв». За даними фонду понад 5 тис. дітей вже є частиною довгострокової програми підтримки. Фонд надає таким родинам фінансову, психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також сприяє розвитку дитячих талантів і навчанню.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні