Фото надані пресслужбою Carlsberg Ukraine
Категорія
BrandVoice
Дата

Як 175 років історії й традицій Carlsberg Group допомагають Carlsberg Ukraine йти шляхом сталого розвитку під час війни 

Фото надані пресслужбою Carlsberg Ukraine

В Україні, де ринкова економіка почала розвиватися лише в період незалежності, історія більшості бізнесів нечасто налічує більше кількох десятиліть. Але компанія Carlsberg Ukraine спирається на традиції однієї з провідних пивоварних груп у світі, історія якої налічує вже 175 років.

Мова йде про міжнародну компанію данського походження Carlsberg Group – одного з провідних світових виробників пива.

Діяльність Carlsberg Group із самого початку історії компанії є прогресивною і багатогранною. Саме в лабораторії Carlsberg, яка діє з 1875 року, винайшли перші у світі пивні дріжджі, шкалу pH, специфічні білки ензими, стійкі до посухи сорти ячменю та здійснили інші наукові відкриття, які змінили й продовжують змінювати світ.

Сьогодні в пріоритетах Carlsberg Group залишається підтримка науки, культури, спорту, досліджень космосу та розвитку громад, поруч з якими й заради яких працюють підприємства компанії. 

Як 175 років історії й традицій Carlsberg Group допомагають Carlsberg Ukraine йти шляхом сталого розвитку під час війни  /Фото 1

Фото надані пресслужбою Carlsberg Ukraine

Як 175 років історії й традицій Carlsberg Group допомагають Carlsberg Ukraine йти шляхом сталого розвитку під час війни  /Фото 2

Фото надані пресслужбою Carlsberg Ukraine

Як 175 років історії й традицій Carlsberg Group допомагають Carlsberg Ukraine йти шляхом сталого розвитку під час війни  /Фото 3

Фото надані пресслужбою Carlsberg Ukraine

Попередній слайд
Наступний слайд

Як зазначає Олег Хайдакін, генеральний директор Carlsberg Ukraine, бути частиною Carlsberg Group – це високі стандарти якості та рівень відповідальності у щоденній роботі для кращого сьогодні та завтра.

Carlsberg Group однією з перших міжнародних компаній припинила бізнес у Росії, а на підтримку України виділила 75 млн данських крон

Останні кілька років стали складним випробуванням для всього світу, й особливо для України. Після потрясінь, повʼязаних з пандемією коронавірусу, Україна зіткнулася з повномасштабним вторгненням РФ, й це суттєво вплинуло на діяльність Carlsberg Ukraine. Але український підрозділ світового бренда в цей важкий період може спиратися на досвід і підтримку материнської компанії. Це допомагає вистояти й продовжувати рух шляхом сталого розвитку.

  • Нагадаємо, з 2017 року візитівкою Carlsberg Group стала програма соціальної відповідальності «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: разом заради майбутнього». В серпні 2022 року вона еволюціонувала в напрям «Разом до НУЛЯ і не тільки».
  • Якщо попередня програма була розрахована на період до 2030 року, нова стратегія спрямована на 2030–2040 роки.
  • Крім попередніх цілей (НУЛЬ вуглецевого сліду, НУЛЬ втрат води, НУЛЬ безвідповідального споживання та НУЛЬ нещасних випадків) додаються дві нові: НУЛЬ відходів упаковки та НУЛЬ сліду від сільськогосподарської діяльності.

З початку війни Carlsberg Ukraine, користуючись підтримкою материнської компанії, не тільки продовжує рух до цих глобальних цілей, а й реалізує низку важливих гуманітарних проєктів, серед яких – облаштування містечка для вимушених переселенців «Маріуполіс» у Львові, участь у відновленні Макарівської амбулаторії, підтримка локального бізнесу та доставка продуктових наборів потребуючим у межах проєкту Kind Hamper, забезпечення велосипедами українських соціальних працівників у рамках ініціативи Bikes4Ukrainians, підтримка протезування жертв війни в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (UNBROKEN) у Львові.

Олег Хайдакін

Олег Хайдакін

Генеральний директор Carlsberg Ukraine

На початку війни ми були змушені закрити всі пивоварні Carlsberg Ukraine. Але вже у березні запустили львівську пивоварню, де спочатку виробляли тільки питну воду на гуманітарні потреби. У квітні запрацював київський завод, у червні – запорізький. У березні ми зіштовхнулися із забороною продажу алкогольних напоїв, у тому числі пива, в більшості областей України. Тепер до ряду інших пов’язаних з війною викликів додалися проблеми з електроенергією. 

Материнська компанія підтримує нас з першого дня. Carlsberg Group однією з перших міжнародних компаній припинила бізнес у Росії, а на підтримку України виділила 75 млн данських крон. Налагодження роботи бізнесу у воєнних умовах і підтримка співробітників також здійснюються спільно зі штаб-квартирою групи.

Марина Харрісон

Марина Харрісон

HR-директорка Carlsberg Ukraine

Головною метою кадрової політики під час війни стало збереження команди. Перший пріоритет – безпека колег. Тому ми організували евакуацію співробітників у межах України та за кордон. Наступним пріоритетом стало збереження команди та доходу співробітників, яким на початку війни достроково виплатили зарплати й бонуси. При цьому 68 співробітникам, які захищають країну у лавах ЗСУ та тероборони, ми зберегли робочі місця й зарплату. 

Також ми підтримали гнучкий графік роботи та можливість дистанційного виконання обов’язків. На початку війни в компанії зросла кросфункціональна взаємодія. Якщо певний співробітник не міг виконувати свої прямі обов’язки, бо в лютому ми призупинили діяльність пивоварень, то їм знаходили іншу ділянку. В результаті команда стала ще більш згуртована та вмотивована, а робота для багатьох перетворилась на один з острівців безпеки.

Юлія Стельмах

Юлія Стельмах

Старша директорка з корпоративних комунікацій Carlsberg Ukraine

Повномасштабна війна вдарила по екосистемі країни, що підтверджують усі актуальні дослідження. Існує проблема замінування, забруднення води, повітря, чорноземів, і це стосується кожного з нас. Особливо гостро стоїть проблема питної води.

Ми виготовляємо питну воду для гуманітарних потреб. Уже близько 3 млн літрів води доставлено в регіони, які цього найбільше потребують. Якщо кожен буде ефективним у межах своєї відповідальності, всім буде легше подолати наслідки війни. Для цього, власне, ми й реалізовуємо нашу ESG-стратегію.

Наша мета – відповідальне виробництво з нульовим викидом вуглецю, бережним ставленням до використання води, піклування про наших співробітників та громади, з якими й заради яких ми працюємо, а також підтримка держави шляхом сплати податків та забезпеченням робочих місць у пивоварній і суміжних галузях.

Як 175 років історії й традицій Carlsberg Group допомагають Carlsberg Ukraine йти шляхом сталого розвитку під час війни  /Фото 4

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні