«Відважна» – це не лише можливості для навчання та розвитку, а й бізнес-ком’юніті для партнерства та нетворкінгу. «Visa системно підтримує жінок-підприємниць. /Даніяр Сарсенов
Категорія
BrandVoice
Дата

Як Visa підтримує жінок-підприємниць: менторство, онлайн-нетворкінг та візійний акселератор

«Відважна» – це не лише можливості для навчання та розвитку, а й бізнес-ком’юніті для партнерства та нетворкінгу. «Visa системно підтримує жінок-підприємниць. Фото Даніяр Сарсенов

Наставництво як форма лідерства

Одна з ознак лідерської позиції в бізнесі – створювати умови для змін, які вважаєш важливими. А найкращий спосіб ділитися знаннями та досвідом – це особистий приклад. Саме тому менторські програми щороку набувають дедалі більшої популярності не лише у провідних корпораціях, а й у найкращих світових навчальних закладах і громадському секторі.

За статистикою, професіонали, які мали сильних менторів на перших етапах розбудови власної кар’єри чи підприємницької діяльності, частіше отримують підвищення чи нові кар’єрні можливості, швидше професійно розвиваються, мають краще розвинені soft skills та професійну самооцінку. Станом на 2022 рік менторські програми мають 84% компаній зі списку Fortune-500 і аж 90% компаній з цього переліку, якими керують жінки-СЕО.

У сучасному світі жінки все частіше хочуть робити кар’єру та створювати успішний бізнес, тож шукають можливостей для розвитку своїх навичок та взоруються на більш досвідчених бізнес-лідерок. Саме тому менторські програми стають більш затребуваними й у середовищі молодих українських підприємниць. За допомогою менторської підтримки молоді фахівчині можуть швидко прокачати свої професійні навички, прискорити темпи кар’єрного зростання та закласти підвалини власної моделі women leadership

ВІРА ПЛАТОНОВА

ВІРА ПЛАТОНОВА

старша віце-президентка та директорка Visa в Україні, Грузії, Молдові та Південно-Східній Європі

«Попри значний прогрес у напрямі гендерної рівності, бізнес в Україні та світі все ще має чоловіче обличчя. За статистикою, жінки менш впевнені у собі й рідше претендують на керівні позиції. Менторство – один з найефективніших інструментів професійного зростання, що допомагає жінкам означити вектор руху вперед. На своєму шляху я мала наставників, які доклалися до того, ким я є зараз. На початку кар’єри я не мріяла керувати, проте у мені розгледіли лідерські риси й допомогли їх розвинути. Нині я так само підтримую молодих жінок, що хочуть побудувати успішну кар’єру або бізнес: ділюся досвідом як спікерка та лекторка на різноманітних заходах із підтримки жіночого підприємництва від Visa. Я переконана: жінка може бути успішною та реалізованою в усіх сферах життя», – говорить Віра Платонова, старша віцепрезидентка, директорка Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східній Європі.

Вона наступна!

Підтримка жінок-підприємниць є важливим елементом сучасної бізнес-культури для Visa. Такий підхід сприяє розвитку здорового ділового середовища, заснованого на цінностях. Саме тому Visa уже багато років запроваджує по всьому світі програми підтримки жінок, що володіють малим і середнім бізнесом. Компанія заохочує їхній запит на зростання та розвиток і з радістю ділиться інструментами та можливостями для цього. Visa послідовно розвиває міжнародну спільноту жінок-підприємниць та лідерок, що розділяють спільні цінності.

Саме тому в 2019 році було засновано глобальну ініціативу She`s Next Empowered by Visa, що має на меті підтримку й адвокацію жінок, які хочуть здобути належні знання та розвинути лідерські якості для старту або продовження власної справи. Програма сфокусована на жінках, що ведуть мікро-, малий і середній бізнес.

В Україні ініціатива She’s Next Empowered by Visa працює з 2020 року. За цей час компанія реалізувала низку освітніх програм і можливостей для українок, що ведуть власний бізнес. Зокрема, в травні 2022 року Visa стала першим корпоративним партнером, що підтримав навчання українських підприємниць у Projector Foundation.

«Освіта – важлива складова програми підтримки жіночого лідерства та підприємництва She’s Next, – переконана Віра Платонова. – Наша співпраця з Projector Foundation – це допомога жінкам, що втратили роботу через війну, у розбудові нової кар’єри в креативних і технологічних індустріях. Компанія виділила освітні гранти для 56 студенток, а дві з них також пройшли оплачуване стажування в Visa».

Новим етапом розвитку проєкту She’s Next Empowered by Visa стане глобальна онлайн-платформа, заснована Visa спільно з міжнародною ініціативою для розвитку бізнесу та спільнот Emerging Europe, що працює у 23 країнах Центрально-Східної та Південно-Східної Європи, а також Південного Кавказу.

Як Visa підтримує жінок-підприємниць: менторство, онлайн-нетворкінг та візійний акселератор /Фото 1

Платформа, передзапуск якої відбувся наприкінці квітня 2023 року, запропонує підприємницям з різних країн низку можливостей для спілкування, навчання, наставництва та розвитку бізнесу. Таким чином, надаючи жінкам-підприємницям майданчик для нетворкінгу та нових бізнес-можливостей, Visa підсилює жіночі голоси у глобальному діловому світі.

На сайті можна буде знайти всю необхідну інформацію про ініціативу She’s Next Empowered by Visa, а також спільний з Emerging Europe контент, корисний для жінок-підприємниць. Також платформа міститиме функцію професійної соцмережі, де жінки-лідерки та підприємниці зможуть спілкуватись, публікувати дописи, шукати бізнес-контакти та розвивати свій особистий бренд. 

Як Visa підтримує жінок-підприємниць: менторство, онлайн-нетворкінг та візійний акселератор /Фото 2

Майбутнє – для відважних

1 березня мережа центрів Дія.Бізнес. спільно з Міністерством цифрової трансформації і Офісом з розвитку підприємництва та експорту за сприяння She’s Next Empowered by Visa оголосила про запуск візійного акселератора «Відважна» на підтримку жіночого підприємництва.

У фокусі програми – жінки, які нещодавно запустили власний бізнес, мають бізнес-план, шукають можливості для зростання або ще вчаться, хочуть працювати над розвитком бізнес-ідеї та мріють про власну справу. Наразі в межах проєкту навчаються майже 5000 учасниць.

Програма триває три місяці та передбачає воркшопи від представників таких провідних компаній та ГО, як Visa, Silpo, Multiplex, 1991 Accelerator, Grape, Board тощо. Спікери діляться зі студентками досвідом у різних бізнес-напрямах: від аналізу аудиторії та ціноутворення до пошуку партнерів і масштабування бізнесу. Учасниці акселератора отримують менторську, експертну та фінансову підтримку, а також мають можливість долучитися до спільноти для обміну досвідом, пошуку партнерів та нових бізнес-можливостей.

«Відважна» – це не лише можливості для навчання та розвитку, а й бізнес-ком’юніті для партнерства та нетворкінгу. «Visa системно підтримує жінок-підприємниць. Нині, в умовах кризи в українській економіці це особливо цінно. Саме тому так важливо мати спільноту, що об’єднує однодумців від українського бізнесу», – говорить Світлана Чирва, віцепрезидентка, регіональна менеджерка Visa в Україні та Молдові, лідерка Visa Women Network у 17 країнах (внутрішньокорпоративна ініціатива для підтримки жінок).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні