Олександр, Віталій та Олег Джуринські, група VIDI /Артем Галкін
Категорія
BrandVoice
Дата

VIDI – сімейний бізнес, побудований на принципах любові до Батьківщини та прагненні до успіху

Олександр, Віталій та Олег Джуринські, група VIDI. Фото Артем Галкін

Історія Групи компаній VIDI на автомобільному ринку України розпочалася 30 років тому. Сьогодні, навіть у складні воєнні часи, VIDI залишається розгалуженим бізнесом і невпинно працює, сплачує податки, розвиває власні соціальні та благодійні ініціативи. Звичайно, головний вектор наразі – це допомога силам Оборони України.

Як каже засновник групи компаній Віталій Джуринський, секрет успіху – в ставленні до роботи, партнерів і клієнтів як до родини. А ще фундаментом бізнесу, певен він, є любов до Батьківщини, спадкоємність поколінь, повага до оточуючих і баланс інтересів у всьому. Про шлях розвитку, здобутки та благодійні ініціативи групи компаній VIDI розповіли засновник бізнесу Віталій Джуринський, її співвласник Олег Джуринський та співвласник і СЕО VIDI Олександр Джуринський.

Олександр Джуринський

співвласник і СЕО групи VIDI, 16 років у компанії

Олександр Джуринський, співвласник і СЕО групи VIDI

Олександр Джуринський, співвласник і СЕО групи VIDI. Фото Артем Галкін

До мене як до одного із сім’ї Джуринських батькові вимоги були жорсткими – треба всюди бути першим, виправдовувати надії родини. У VIDI я прийшов на посаду юрисконсульта, ще навчаючись у виші за спеціальностями «Правознавство» та «Фінанси та кредит». Далі працював економістом і продавцем-консультантом, був керівником проєктів і певний час керував напрямом девелопменту. У 2019-му очолив наш флагман – Тойота Центр Київ «ВІДІ Автострада», це був мій іспит на зрілість. І що приємно, буквально днями нам повідомили, що Тойота Центр Київ «ВІДІ Австострада» виборола премію ICHIBAN та стала кращим дилерським центром у мережі Тойота в Україні за підсумками 2023 року. З січня 2024-го мене призначено CEO VIDI.

Нині VIDI працює на автомобільному ринку України за чотирма напрямками:

продаж і сервіс нових та вживаних автомобілів;

страхування та лізинг;

автомобільна логістика;

дистрибуція мототехніки.

VIDI є офіційним дилером 18 автомобільних і двох мотобрендів у Києві та Одесі, займаючи частку в 9% авторинку України та 18,5% – ринку Києва та області. Також ми є офіційним дистриб‘ютором мото- і силової техніки Yamaha. 

Обсяг сплачених податків щодо групи компаній у 2023 році – 633 млн грн. Ми невпинно розвиваємося: торік відкрили Тойота Центр Київ «ВІДІ Аеропорт» та дилерський центр Джип «ВІДІ Челендж». 

Люди для нас – основна цінність та об’єкт турботи.

Розуміючи це, вони будують кар‘єру в нас: середній стаж роботи працівників VIDI на підприємствах компанії 5+ років. 119 фахівців працюють 10–14 років, 67 працівників з нами по 15–19 років, а ще 10 осіб – понад 20 років.

VIDI – це офіційна зарплата, одна з найвищих в автомобільному бізнесі країни – 51 257 грн (до сплати податків) за підсумками 2023 року.

Ми з батьком разом несемо по життю сімейні цінності. VIDI – це родинна справа, де власники та керівники всіх ланок високо цінують і клієнтів, і працівників. Ми віримо в перемогу України, живемо в Україні й інвестуємо в Україну.

Олег Джуринський

співвласник VIDI, 22 роки у компанії

Олег Джуринський, співвласник VIDI

Олег Джуринський, співвласник VIDI. Фото Артем Галкін

У сімейній справі я керую розвитком таких напрямів: мотобізнес, логістичний бізнес та автомобільний бізнес в Одеському регіоні.

Старт логістичного напряму VIDI припав на 2008 рік. Тоді запрацювало підприємство «БЛГ ВіДі Логістікс» для надання комплексних логістичних послуг по всьому світу – і великим компаніям, і приватним клієнтам. А в 2013-му розпочав роботу логістичний термінал у Калинівці, що за 23 км від столичної Кільцевої дороги. Нині «БЛГ ВіДі Логістікс» – однa з найбільших логістичних компаній в Україні й частина європейської мережі. У розбудову і запуск нового митно-логістичного комплексу проінвестовано близько €10 млн. 

Мотобізнес стартував у 2015 році, коли VIDI отримала статус офіційного дистрибʼютора мото- і силової техніки Yamaha в Україні. Фахова команда «Віді Мото Імпортс» прагне стати лідером українського моторинку й активно працює в цьому напрямі.

Ще один вектор роботи є міцним стовпом для групи VIDI – йдеться про Тойота Центр Одеса «Віді Пальміра», який ми відкрили в 2008 році. Наступного року плануємо розпочати будівництво автоцентру формату 3S для Тойота Центр Одеса «ВІДІ Пальміра», інвестиції в який становитимуть понад $6 млн. Цього року теж маємо масштабні плани.

Віталій Джуринський

засновник та ідейний натхненник автодинастії VIDI, 30 років у компанії

Віталій Джуринський, засновник та ідейний натхненник автодинастії VIDI

Віталій Джуринський, засновник та ідейний натхненник автодинастії VIDI. Фото Артем Галкін

На початку 2000-х років, проаналізувавши ситуацію на українському авторинку, VIDI зробила ставку на розвиток дилерського бізнесу з акцентом на мультибрендові автомістечка – і не помилилася. Часи були непрості для чесного бізнесу, але ми впоралися. Допомогли завзяття, любов до своєї справи та професійна команда.

У 2005-му VIDI укладає дилерську угоду щодо представництва як офіційний дилер у Київському регіоні бренду Ford і вже за пів року відкриває свій перший дилерський центр. Далі будуємо автомістечка «VIDI Кільцева», де представлені автівки Toyota, Lexus, Jeep, Mazda, Subaru, Suzuki, Nissan, Ford, Peugeot, Citroen, Opel, MG, а у 2013-му – перші дилерські центри автомістечка «VIDI Аеропорт».

Попри війну VIDI інвестує у розбудову бізнесу й у перемогу України. 

  • І. Допомагає співробітникам, які служать у ЗСУ. Група VIDI чекає на повернення з фронту 62 працівників. У 2023 році ми надали грошову допомогу мобілізованим і їхнім родинам на 9,73 млн грн і закупили амуніції на 1,5 млн грн.
  • II. Співпрацює з благодійними фондами. Це системна співпраця з Фондом Сергія Притули, якому VIDI щомісяця донатить як на проєкти з підтримки Сил оборони України, так і на статутну діяльність. Спільно з фондом «Повернись живим» завершили проєкт «Драйв розвідки», в якому допомогли зібрати 15 млн грн на п’ять пунктів управління БпЛА для морської піхоти.
  • III. Втілює програму «Авто для фронту». VIDI власним коштом відновлює броньовані інкасаторські автомобілі та передає їх на фронт. З початку великої війни передали вже понад 344 таких авто.
  • IV. Розвиває соціальні ініціативи. У січні 2024-го Віталій Джуринський став засновником і меценатом Києво-Печерської недільної школи імені Преподобного Нестора Літописця. Зараз ми продовжуємо підтримувати школу. Також з 2016-го ведемо благодійний проєкт з ГО «Відчуй», що допомагає дітям з порушеннями слуху: завдяки меценатству VIDI ця прекрасна ініціатива отримала, по суті, свій дім.

Секрет успіху VIDI – у сімейних принципах: любов до родини й України, спадкоємність поколінь, від батьків до дітей, дух поваги та гідності до інших людей, визнання наполегливої праці єдиним шляхом отримання життєвих благ.

До цього ми додали чітке розуміння ринку, помножили на інновації, бездоганну репутацію та надійність перед партнерами.

Часи складні, але я вірю: війна закінчиться перемогою України. Ми будемо у Євросоюзі й НАТО та матимемо квітучу економіку. Автомобільний ринок теж зростатиме, а VIDI нарощуватиме на ньому свою частку.

VIDI - 30 років розвитку

VIDI - 30 років розвитку

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні