Категорія
BrandVoice
Дата

Як обрати напрям допомоги країні зараз. Поради Favbet Foundation

Як обрати напрям допомоги країні зараз. Поради Favbet Foundation /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

Три роки тому компанія Favbet заснувала благодійний фонд, який опікувався молодим поколінням і запроваджував ініціативи у сфері освіти, здоров’я та спортивного розвитку, щоб через 10 років молодь побудувала Україну, про яку ми всі мріємо. На початку великої війни БФ Favbet Foundation перерозподілив майже всі проєкти таким чином, щоб вони працювали на допомогу ЗСУ. Наразі підтримка Сил оборони перетворилася на системну роботу мілітарі-хаба, а гуманітарні ініціативи сфокусували на програмах освітнього та спортивного розвитку дітей та підлітків.

Тепер 70% коштів фонду виділяють на допомогу ЗСУ, а 30% – на підтримку освітніх, соціальних, спортивних проєктів, а також на допомогу постраждалим від війни та ВПО. Президент Favbet Foundation Андрій Матюха розказав, як сьогодні бізнесу обирати напрями допомоги Україні.

Favbet Foundation

Андрій Матюха, президент Favbet Foundation

Порада №1. Військові мають бути на першому місці

Favbet Foundation займається автівками та дронами – саме їх найчастіше запитують українські військові. На фронті це витратні матеріали, які часто втрачаються під час виконання бойових завдань, тому потреба в них є постійно. Те ж саме стосується систем зв’язку й іншого високотехнологічного обладнання. Серед номенклатури, яку постачаємо найчастіше, особливо в зимовий період, є також зарядні станції, обігрівачі, комплекти зимової форми. Найбільший виклик – як у перші дні вторгнення, так і зараз – час. Ситуація на фронті змінюється динамічно, такими ж мають бути всі процеси у фонді. Бійці не можуть кілька тижнів чекати на заміну втраченої автівки або кілька днів бути без «очей» у вигляді дронів та пристроїв нічного бачення. Тому завдання не просто знайти-купити-доставити, а зробити це в максимально короткий термін. Незалежно від обсягів планування час завжди грає проти нас. Саме тому важливо, щоб питання забезпечення нашої армії залишалося першочерговим не лише для держави та фондів, а й для кожного українця. 

Сумарна допомога ЗСУ та іншим Силам оборони за сприяння Favbet Foundation вже становить понад 210 млн грн. 

Favbet Foundation

Ми радимо знаходити партнерів, разом з якими ви зможете зробити допомогу військовим масштабною. Наприклад, Сили оборони отримали від Favbet понад 260 авто та понад 130 дронів різного типу. Компанія виділила 57,45 млн грн і закупила 53 нові пікапи для «Армії дронів». Цей проєкт зі створення рот ударних БпЛА втілюють за участі Генерального штабу, Держспецзв’язку, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації та фандрейзингової платформи UNITED24. Також Favbet двічі виділив по 10 млн грн для проєктів Операція «Єдність» та Операція «Єдність-2. Новорічний салют», запущених фандрейзинговою платформою UNITED24, Фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» та monobank із метою закупівлі 15 000 FPV-дронів. Ще ми перерахували 4 млн грн на проєкт UNITED24 «Безпечне небо», покликаний забезпечити сили ППО системою сенсорів ідентифікації повітряних цілей. Також Favbet патронує роту ударних БпЛА «Фаворит» під командуванням Дениса Перча.

Favbet Foundation

Favbet патронує роту ударних БпЛА «Фаворит» під командуванням Дениса Перча

Favbet Foundation
Favbet Foundation

Favbet перерахували 4 млн грн на проєкт UNITED24 «Безпечне небо»

Favbet Foundation

FAVBET двічі виділив по 10 млн грн для спільного проєкту «Операція «Єдність» та«Операція «Єдність 2: Новорічний салют» з метою закупівлі 5000 FPV‐дронів

Favbet Foundation

Компанія виділила 57,45 млн грн і закупила 53 нові пікапи для «Армії дронів»

Favbet Foundation
Favbet Foundation
Favbet Foundation

Сумарна допомога ЗСУ та іншим Силам оборони за сприяння Favbet Foundation вже становить понад 190 млн грн

Favbet Foundation
Favbet Foundation

Сили оборони отримали від Favbet понад 130 дронів різного типу

Favbet Foundation
Попередній слайд
Наступний слайд

Порада №2. Не забувайте про базові потреби постраждалих від війни та переселенців

Гуманітарна катастрофа, спричинена підривом Каховської ГЕС, показала, наскільки важливо українцям швидко об’єднуватися й допомагати одне одному. Допомога херсонцям надходила звідусіль, у тому числі з інших країн. Favbet Foundation не стояв осторонь. У перші дні після підриву дамби співробітники фонду привезли у Херсон два буси з трьома тоннами питної води та тонною медичних засобів для Херсонської міської клінічної лікарні ім. О. С. Лучанського. Ми спрямували 5 млн грн на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС, підтримавши збір «Допоможемо рятувальникам» платформи UNITED24. Потім разом з об’єднаннями Crvena Kalyna та Dobro Dobrim DoDo, а також сотнями українських переселенців у Загребі ми зібрали понад 11 т гуманітарного вантажу, до якого увійшли продукти, одяг, засоби гігієни, дитяче харчування, візочки, медикаменти, матраци й корм для тварин. Також Favbet Foundation допоміг забезпечити необхідною побутовою технікою та меблями сім’ї, які були евакуйовані з окупованих територій Донецької, Херсонської та Харківської областей.

Favbet Foundation

Допомога для Херсонської міської клінічної лікарні ім. О. С. Лучанського після підриву Каховської ГЕС

Favbet Foundation

Favbet Foundation зібрали понад 11 т гуманітарного вантажу

Favbet Foundation

Понад 11 т гуманітарного вантажу від Favbet Foundation

Попередній слайд
Наступний слайд

Порада №3. Підтримуйте психологічний стан українців, насамперед дітей

Для нас завжди важливо не лише закривати базові потреби, а й приділяти увагу емоційному стану дітей та підлітків. Ще до початку повномасштабної війни команда Favbet Foundation відвідувала дитячі будинки, створювала заходи для юного покоління. А сьогодні як ніколи важливо сфокусуватися на відновленні психічного здоровʼя дітей. Мотивація Favbet Foundation – допомога молодому поколінню, щоб вони відчували, що мають підтримку. Це також стосується родин, які наразі тимчасово перебувають за кордоном. Про них, на жаль, часто забувають. 

Ще в перші тижні війни Favbet Foundation відкрив Центр адаптації для переселенців з України у Загребі (Хорватія) для надання психологічної підтримки та гуманітарної допомоги українцям. Влітку фонд організував навчальний процес для дітей і дорослих переселенців із безкоштовними курсами різних напрямів. Також тут надають юридичну підтримку.

Favbet Foundation

Favbet Foundation відкрив Центр адаптації для переселенців з України у Загребі (Хорватія) для надання психологічної підтримки та гуманітарної допомоги

Порада №4. Спорт допомагає пережити стрес від війни

Важливість спорту зрозуміла кожному, а в сьогоднішніх реаліях він допомагає пережити стресові ситуації, підтримувати фізичне та ментальне здоровʼя. Тому в межах нашого благодійного фонду ми й надалі розвиватимемо сферу спорту для українських дітей.

Favbet Foundation

У бійцівському клубі SpartaBox вихованці тричі на тиждень вчаться боксу та боротьбі

Favbet Foundation

У межах «Клубу супергероїв» Favbet Foundation запустили ініціативу «Сильніші разом»

Favbet Foundation

У київському Центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проходять заняття з футболу та баскетболу

Попередній слайд
Наступний слайд

Так, у межах «Клубу супергероїв» ми запустили ініціативу «Сильніші разом», яка допомагає дітям розкривати свої суперздібності у спорті. Завдяки цьому десятки дівчат і хлопців із родин переселенців та військовослужбовців отримали можливість безкоштовно тренуватись і щодня ставати кращою версією себе. Головна мета проєкту – забезпечити дітям доступне та комфортне середовище, де вони зможуть розвивати свої спортивні здібності, знаходити нових друзів і долати стрес, спричинений війною. 

Зараз у межах ініціативи діють чотири регулярні секції. У київському Центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проходять заняття з футболу та баскетболу, а в бійцівському клубі SpartaBox вихованці тричі на тиждень вчаться боксу та боротьбі.

Сильніші разом

Зараз у межах ініціативи «Сильніші разом» діють чотири регулярні секції.

Сильніші разом

Вихованці в бійцівському клубі SpartaBox.

Сильніші разом

Вихованці в бійцівському клубі SpartaBox.

Попередній слайд
Наступний слайд

Порада №5. Підтримка IT‐освіти дає майбутнє наступному поколінню

У «Клубі супергероїв» ми запустили також декілька освітніх напрямків. Наприклад, є проєкт «Сила в знаннях», де Favbet Foundation передав 5500 боксів канцелярії дітям ВПО та військовослужбовців. 

Favbet Foundation

Favbet Foundation передав 5500 боксів канцелярії дітям ВПО та військовослужбовців

Favbet Foundation

Проєкт Favbet Foundation «Сила в знаннях»

Favbet Foundation

Проєкт Favbet Foundation «Сила в знаннях»

Favbet Foundation

5500 боксів канцелярії дітям ВПО та військовослужбовців

Попередній слайд
Наступний слайд

Також разом із партнерами Code Club Україна ми започаткували проєкт IT Kids, щоб навчити основам інформаційних технологій сотні українських дітей. Першим ми запустили курс «Новий Python», який уже пройшли 352 дітей, 156 із них – із родин військовослужбовців та ВПО. Навчання відбувалося в 16 онлайн- та 14 офлайн-групах у різних містах: Дніпрі, Кривому Розі, Кропивницькому, Львові, Луганську, Одесі, Сумах, Черкасах. Викладали дітям 33 ментори-волонтери. Наступний етап буде у 2024 році – запуск безкоштовного курсу з програмування на Scratch для дітей 8–11 років. Крок за кроком ми створюємо можливості для українських дітей, щоб вони навіть під час війни могли здобути найкращу ІТ-освіту в майбутньому.

Favbet Foundation

Favbet Foundation започаткували проєкт IT Kids, щоб навчити основам інформаційних технологій сотні українських дітей

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні