Категорія
BrandVoice
Дата

Як WOG створив майданчик для розвитку жіночого лідерства

Як WOG створив майданчик для розвитку жіночого лідерства /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

Для мережі АЗК WOG клієнтоорієнтованість неможлива без людиноцентричності. Турбота про людей проявляється у ставленні до клієнтів, партнерів і, найголовніше, до власних співробітників. У світі, де гендерні стереотипи все ще мають силу, топменеджерки WOG стають прикладом справжнього лідерства. Вони вміють не лише налагодити бізнес-процеси, попри будь-які кризи, а й мотивувати та надихати свою команду 

Наталія Карапата

технічна директорка, 28 років у WOG

Наталія Карапата, технічна директорка у WOG

Наталія Карапата, технічна директорка у WOG

Завдання команди Наталії Карапати – забезпечувати високий рівень стандартів паливної інфраструктури: робочу технологію (від резервуару до дози на ПРК), роботу всього обладнання на АЗК. «Про нас одразу згадують, як тільки щось ламається, – жартує Наталія. – Під час війни роботи додалося. Щоб АЗК були дійсно пунктами незламності, ми організували автономне водопостачання та енергоживлення (на випадок блекаутів), а також можливість відчути тепло й затишок».

Наталія на WOG з 1996 року. Починала з посади секретаря, потім займалася оптовим продажем нафтопродуктів, згодом очолила цей напрям. А з 2006-го майже 15 років була регіональною директоркою спочатку Львівського регіону, потім Черкаського, Київського, а згодом усієї Центральної України. В 2021 році очолила технічну дирекцію WOG.

«Я знала всі об`єкти зсередини, розуміла, чого очікують гості і як налагоджувати роботу АЗК з технічної точки зору, щоб клієнтський досвід був успішним; знала, що важливо для персоналу», – пояснює Наталія.

Карапата наголошує, що керівництво WOG завжди заохочує навчання та зростання. За час роботи в компанії до базової освіти у Львівському політеху отримала диплом Міжнародного інституту менеджменту в Києві та юридичну освіту у Львівському національному університеті ім. І. Франка. Регулярно досліджує та впроваджує у мережі кращі світові практики.

Іванна Бараник

HR-директорка, 19 років у WOG

Іванна Бараник, HR-директорка у WOG

Іванна Бараник, HR-директорка у WOG

«WOG – компанія людей та для людей», – наголошує Іванна Бараник. І пояснює, що для компанії HR – це не просто про персонал, а передусім про людей, які створюють дух WOG, атмосферу на АЗК, дають змогу гостям відчути, що їх завжди чекають. Для них розробляють інноваційні диджитал-сервіси, щоб покращити клієнтський досвід, оновлюють меню, щоб кожен міг знайти страви та напої за смаком. Формувати й розвивати таку команду – ключове завдання Іванни та її колег. 

Вона прийшла у WOG у 2005 році менеджеркою з персоналу. Згодом очолила відділ, а в 2014-му – управління мотивації, оплати праці та внутрішніх комунікацій. З 2019 року Іванна – HR-директорка. Окрім управління персоналом, керує побудовою корпоративної культури, внутрішніми комунікаціями, а також кількома суміжними проєктами, не пов’язаними безпосередньо з HR. 

«Статева ознака не є для нас визначальним фактором під час приймання на роботу чи призначення на керівну посаду. Головне – професійність і результативність, – каже Іванна. – Серед керівників вищої ланки управління WOG 50% жінок».

«Ми забезпечуємо рівні можливості для кожного та дбаємо про відсутність утиску чи дискримінації за будь-якою ознакою. Різноманітність дає змогу генерувати інновації та втілювати їх у життя, знаходити найкращі рішення», – пояснює HR-директорка.

Юлія Пішаченко

директорка дирекції з логістики супутніх товарів та контролю ТМЦ, 16 років у WOG

Юлія Пішаченко, директорка дирекції з логістики супутніх товарів та контролю ТМЦ у WOG

Юлія Пішаченко, директорка дирекції з логістики супутніх товарів та контролю ТМЦ у WOG

Забезпечення контролю товарно-матеріальних цінностей, АЗК – продуктами й товарами є ключовими завданнями підрозділу, яким керує Юлія Пішаченко. Незважаючи на обстріли, пікове споживання страв і товарів із маркету під час евакуації та блекаутів, її команда дбає, щоб гості могли придбати найпотрібніше. «Попри постійні обстріли та вибухи, ми не зупиняли роботу розподільчого центру, який забезпечує продукцією наші АЗК, робили все, щоб підтримувати його життєдіяльність», – згадує Юлія. 

У серпні 2024-го буде 16 років, як Юлія працює у WOG. Амбітна менеджерка зі збуту нафтопродуктів швидко виросла до керівниці відділу продажу товарів народного споживання та послуг Донецької та Дніпропетровської філій. І, незважаючи на 20-тижневу вагітність, у 2016 році ризикнула очолити запуск нового розподільчого центру сухої логістики. Після успішного старту та впровадження нових процесів оптимізації Юлія стала керівницею сервісної компанії, а зараз обіймає посаду директорки з логістики супутніх товарів та контролю ТМЦ.

«Головне в такі часи – продовжувати рухатися та не зупинятися, планувати й намагатися реалізовувати всі поставлені завдання», – каже Юлія.

Ірина Соколовська

директорка з управління громадським харчуванням та Інтерсіті, 10 років у WOG 

Ірина Соколовська, директорка з управління громадським харчуванням та Інтерсіті у WOG

Ірина Соколовська, директорка з управління громадським харчуванням та Інтерсіті у WOG

«Всюди, де люди, – це саме мій шлях у компанії! Моя карʼєра – це незвичні проєкти для нафтового бізнесу», – зазначає Ірина. Цьогоріч вона відзначатиме ювілей – 10 років у компанії, куди прийшла регіональною менеджеркою у Київську регіональну дирекцію. А в 2017-му очолила напрям WOG CAFE в Інтерсіті, який компанія лише починала розвивати. За два роки під її підпорядкування перейшла мережа кавʼярень у провідних аеропортах країни. 2022 року Ірина очолила ще й напрям кафе на АЗК. 

На початку повномасштабної війни роботу WOG CAFE в Інтерсіті довелося зупинити. Та вже 13 травня 2022-го вона відновилася, щоб повернути українцям звичний комфорт подорожей. «Це були важливі кроки на шляху до відновлення сервісу, турботи про пасажирів під час поїздок», – згадує Ірина.  

Сьогодні її команда робить усе, щоб у містах, які переживають обстріли та знеструмлення, люди завжди могли смачно поїсти на АЗК WOG. 

«У компанії завжди є зони зростання для тих, хто цього прагне, а також підтримка, дружба, взаємодопомога та бажання чути один одного з боку команди. І це надзвичайно цінно, особливо в часи великої війни», – наголошує Ірина Соколовська.

Владлена Русіна

операційна директорка, сім років у WOG 

Владлена Русіна, операційна директорка у WOG

Владлена Русіна, операційна директорка у WOG

У часи повномасштабної війни АЗК стали більше, ніж просто заправками. Це ще й пункти незламності, імпровізовані коворкінги, місця прихистку, де можна зігрітися, перекусити, перепочити. Тож, попри все, АЗК мають працювати, і це забезпечує Владлена Русіна та її команда.

«Найбільший виклик після 24 лютого 2022 року – зберегти команду, адже перша реакція людей – поїхати, щоб убезпечити себе та рідних. Та ми були потрібні нашим гостям», – згадує Владлена. 

Вона прийшла до WOG у 2014-му на посаду регіональної менеджерки у Миколаєві. За три роки виросла до керівниці управління з операційних питань. Потім – трирічна перерва: Владлена пішла з WOG набувати іншого досвіду та повернулася в 2020 році на посаду операційної директорки. Згадує, як колись була першою жінкою – регіональною менеджеркою, а зараз у WOG багато керівниць.

«Компанія завжди дає змогу експериментувати, бути собою та головне – пишається моїм зростанням. Жіноче лідерство треба не стримувати, а підтримувати й давати зелене світло», – каже Владлена.

Андрій Пивоварський

керівний директор WOG Holding BV

Андрій Пивоварський, керівний директор WOG Holding BV

Андрій Пивоварський, керівний директор WOG Holding BV

На кожну позицію в компанії ми прагнемо підібрати кращих із кращих.

Головний фокус – це людина. І гендер тут не має значення. Лише професійні та особистісні якості, експертиза й потенціал є ключовими чинниками при виборі.

Ми створюємо рівні умови для розвитку кожного та стимулюємо й підтримуємо всіх, хто прагне йти угору карʼєрними сходинками. Маємо чимало прикладів роботи соціального ліфта всередині компанії.

Дійсно, чимало топових позицій у WOG посідають жінки, і це не питання гендеру, вони справді є найкращими фахівцями в своїх напрямах. 

Ми даємо кожному можливість мати стільки повноважень, скільки він готовий узяти, щоб довести свою фаховість. Це спонукає кращих реалізовувати свій потенціал та додає компанії динаміки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні