Volkswagen Touareg /Артем Галкін
Категорія
BrandVoice
Дата

Новий Volkswagen Touareg – представник демократичного автосвіту

Оновлений преміальний кросовер Volkswagen Touareg. Фото Артем Галкін

Оновлений преміальний кросовер Volkswagen Touareg вже прибув в Україну. Він демонструє вражаючий стиль і робить високі технології доступними для більшої кількості людей. Forbes BrandVoice детально ознайомився з новинкою та ділиться першими враженнями від нового флагмана відомого німецького бренду

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg 2023 року. Фото: Артем Галкін

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg 2023 року. Фото: Артем Галкін

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg 2023 року. Фото: Артем Галкін

Попередній слайд
Наступний слайд

Історія Volkswagen Touareg: 20 років успішного втілення амбіцій

Історія Volkswagen Touareg – це не лише історія про авто, це ще й про втілення амбіцій компанії. Наприкінці 1990-х стало зрозуміло, що бренд Volkswagen переріс власний автомобільний середній клас, де він вже часто був еталоном для конкурентів. Якісне оздоблення салонів, турбодвигуни та VR-подібні мотори, пропозиція повного приводу, клімат-контроль та багато іншого – все це підвищувало статус Volkswagen на пів сходинки далі суперників.

Проте потрібно було зробити останній крок для фіксації цієї переваги. Й таким кроком мали стати нові моделі від Volkswagen. Йдеться про преміальний седан Volkswagen Phaeton та позашляховик Volkswagen Touareg. Причому якщо перший виконав свою місію і пішов в історію, то кросовер Touareg очікувано став багаторічним хітом продажів (реалізовано вже більше 1 млн автомобілів) і продовжує демонструвати всі можливості Volkswagen – це справжній флагман бренду вже понад 20 років.

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg першого покоління (2002 рік). Фото взято з відкритих джерел

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg другого покоління (2010 рік). Фото взято з відкритих джерел

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg третього покоління (2018 рік). Фото взято з відкритих джерел

Попередній слайд
Наступний слайд

Адже перше покоління Volkswagen Touareg з’явилося ще у 2002-му й отримало найкращі технологій на той час: широкий вибір двигунів – від R5 до V10 або навіть W12; незалежну пневматичну підвіску; постійний повний привод та понижений ряд. Цей автомобіль змусив конкурентів рахуватися з ним і підтвердив, що амбіції Volkswagen – це не просто гарні обіцянки, але й втілення цих обіцянок у реальному автомобілі. Зрештою перший Touareg став одним із засновників європейського класу SUV-Premium, що одразу поставило це авто на рівень «священної німецької трійки» та шведсько-британської альтернативи.

Кросовер Volkswagen Touareg другого покоління з’явився у 2010-му та зафіксував високий статус. Кардинальне оновлення автомобіля пройшло під гаслом «полегшення плюс технологічність». Завдяки широкому використанню алюмінію автомобіль скинув близько 200 кг щодо попередника, що дало змогу покращити його маневри на дорозі. З’явилася нова пневматична підвіска із закритим контуром, гібридна версія та восьмиступенева автоматична коробка перемикання передач. А перелік оснащення другого покоління Volkswagen Touareg поповнився пунктами 3D-навігації та адаптивного круїз-контролю.

Проте Volkswagen Touareg третього покоління приніс ще більше технологій. І не тільки.

Volkswagen Touareg

Третє покоління Volkswagen Touareg додало до гасла «полегшення плюс технологічність» ще й терміни «інновації та розкіш». Автомобіль отримав нову технологічну платформу MLB, а разом з нею – і новітні системи: систему зменшення кренів у поворотах та повнокероване шасі. Тобто тепер можуть повертатися не лише передні, але й задні колеса. Так, на швидкості до 37 км/год задні колеса повертаються на кут до п’яти градусів у протилежному напрямку до передніх: це дає змогу зменшити діаметр розвороту на 1 м і вкластися приблизно в 11 м – тепер маневрування великим автомобілем не є проблемою. На високій швидкості задні колеса повертають вже в одному напрямку з передніми, що покращує стабільність під час зміни руху. Також варто звернути увагу на систему протидії кренам кузова в поворотах.

А серед інших особливостей «заліза» загалом можна згадати зміни в трансмісії: появу нової автоматичної коробки перемикання передач ZF 8HP-65А, що працює з постійним повним приводом на основі диференціала Torsen з розподілом крутного моменту 40/60 між передніми/задніми колесами (може гнучко змінюватися в пропорції від 70/30 до 20/80). Крім того, Volkswagen Touareg третього покоління запропонував систему нічного бачення з дальністю огляду до 300 м, матричні фари IQ.LIGHT і 256 окремих елементів освітлення та багато іншого. Тобто кросовер Volkswagen Touareg став величезним кроком вперед з погляду інновацій. Та розкоші також: чого лише вартий салон Innovision Cockpit з парою поєднаних дисплеїв (12- та 15-дюймові), контурне 32-кольорове підсвічування, сидіння з кількома видами масажу та окремим налаштуванням кліматизації для верхньої та нижньої частини.

Оновлення Volkswagen Touareg: що тут можна додати?

Саме таке запитання виникає, коли детально вивчаєш конструкцію та можливості вже наявного Volkswagen Touareg третього покоління. Наче вже все й так добре! Чи все ж є простір для змін, оновлень, покращень? Наприклад, як щодо більш стильної зовнішності? Адже оновлений автомобіль Volkswagen Touareg отримав помітно змінений дизайн: новий передній бампер, решітка радіатора, трисекційні фари та LED-смужка між ними. Позаду також увагу привертає оптика – віднині ліхтарі поєднані між собою червоним елементом, який підсвічується в темряві та додатково виділяє логотип Volkswagen.

Volkswagen Touareg

Оновлений автомобіль Volkswagen Touareg отримав помітно змінений дизайн

Volkswagen Touareg

Передні фари IQ.Light HD на Volkswagen Touareg мають потрійні елементи. Кожна фара побудована з використанням 19 200 окремих LED-елементів

Volkswagen Touareg

Ліхтарі поєднані між собою червоним елементом, який підсвічується в темряві

Volkswagen Touareg

Задні ліхтарі поєднані між собою червоним елементом, який підсвічується в темряві

Volkswagen Touareg

Задні трисекційні ліхтарі оновленого Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Задні ліхтарі оновленого Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Червоний елемент, який додатково виділяє логотип Volkswagen

Попередній слайд
Наступний слайд

Світло – новий вимір технологічності та преміальності? Новий Volkswagen Touareg впевнено відповідає «так!» і демонструє змінені фари. Тепер передні фари IQ.Light HD мають потрійні елементи, адже так вони візуально краще пов’язані із трисекційними ліхтарями ззаду.

Насправді нові фари – це не лише про дизайн, але й про технології. Кожна фара побудована з використанням 19 200 окремих LED-елементів (напевно, рекорд у класі), й це дає змогу ще гнучкіше керувати променем світла залежно від умов. Або навіть покращити функціональність оптики: допомога в орієнтації на дорозі завдяки світловим підказкам, більш яскраве підсвічування смуги руху та навіть світлове попередження про небезпечний об’єкт, що виявляє система нічного бачення. Крім того, нові фари – це просто гарно. Адже вони дають змогу обирати з трьох варіантів «вітального» та «прощального» освітлення. Це наче особистий приватний діалог водія та автомобіля, зрозумілий тільки їм двом.

На відчуття стилю ще працює пакет R-Line та оздоблення Black Style. Цікаво, що лише такі варіанти нового Volkswagen Touareg будуть постачати в Україну, принаймні найближчим часом. Зовнішній пакет R-Line містить дещо змінений дизайн бамперів, завдяки чому автомобіль виглядає більш динамічно. До речі, на відчуття динаміки також працюють і оновлені варіанти колісних дисків. Наприклад, головний герой цього матеріалу був прикрашений 21-дюймовими дисками Leeds – символічно, що це слово співзвучне до слова «лідер» або «лідирувати». 

Лідер на дорозі, лідер у технологіях, лідер навіть у стилістичних трендах. Саме так можна охороктеризувати оздоблення Black Style: повна відмова від хрому, натомість використання чорного глянцю для зовнішнього декору. Зараз у Європі це модно одразу з двох причин. По-перше, оздоблення «антихром» прибирає натяки на зайву показну розкіш, що наразі стала більше характерною для Азії, а не Європи. По-друге, виявляється, що виробництво та покриття хромом декоративних елементів погано впливає на екологію. Тож оздоблення Black Style – це той випадок, коли екологи та стиль йдуть поруч.

Volkswagen Touareg

Зовнішній пакет R-Line містить дещо змінений дизайн бамперів

Volkswagen Touareg

Оздоблення Black Style, яке ще також називають «антихром»

Volkswagen Touareg

Оздоблення Black Style, яке ще також називають «антихром»

Volkswagen Touareg

Оздоблення Black Style

Volkswagen Touareg

Ліхтарі поєднані між собою червоним елементом, який додатково виділяє логотип Volkswagen

Volkswagen Touareg

Нові 21-дюймові диски Leeds

Volkswagen Touareg

Нові 21-дюймові диски Leeds

Volkswagen Touareg

Спортивний пакет R-Line та чорне глянцеве оздоблення Black Style

Volkswagen Touareg

Спортивний пакет R-Line та чорне глянцеве оздоблення Black Style

Volkswagen Touareg

Спортивний пакет R-Line та чорне глянцеве оздоблення Black Style

Volkswagen Touareg

Чорне глянцеве оздоблення Black Style

Попередній слайд
Наступний слайд

Новий Volkswagen Touareg прибуває в Україну, вдягнений у свій найкращий «костюм»: спортивний пакет R-Line та чорне глянцеве оздоблення Black Style. Окрім змін оптики та бамперів, автомобіль також отримує нові кольори забарвлення кузова та нові варіанти колісних дисків, наприклад, як ось 21-дюймові Leeds. 

Новий Volkswagen Touareg на дорозі: знайомі враження

Напевно, головною рисою характеру Volkswagen Touareg на дорозі є його комфорт. Все починається з м’якої підвіски, яка ретельно приховує різноманітні нерівності українських шляхів: дрібні ями взагалі зникають, великі – ретельно пом’якшуються та в’язнуть у хитросплетіннях багатоважільного шасі та пневматичних балонів. Водночас кузов завжди піднятий над дорогою на добрячих 19 см – це стандартний рівень пневматичної підвіски – й може підійматися ще вище, аж майже до 26 см. Завдяки цьому мінімізуються ризики пошкодити або подряпати автомобіль знизу, навіть на зледенілому бездоріжжі. Це вже ментальний комфорт і спокій щодо збереження автомобіля. 

До речі, кросовер Volkswagen Touareg ще й навчений «присідати» на високих швидкостях для покращення аеродинаміки та стійкості на дорозі. Або лише задньою частиною кузова – для полегшення завантаження речей: в багажнику передбачені відповідні кнопки. Причому так вміє робити будь-яких новий Volkswagen Touareg, адже всі версії оновленого автомобіля в Україні пропонуються з пневматичною підвіскою та можливістю регулювання кліренсу в межах 15–26 см. Плюс опційно доступна підвіска PRO, що передбачає систему зменшення кренів кузова.

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg оснащений пневматичною підвіскою з можливістю регулювання кліренсу в межах 15–26 см

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg оснащений пневматичною підвіскою з можливістю регулювання кліренсу в межах 15–26 см

Volkswagen Touareg

Також пневматична підвіска Volkswagen Touareg пропонує функцію «присідання» задньої частини для полегшення завантаження багажника

Попередній слайд
Наступний слайд

Всі версії нового Volkswagen Touareg, що пропонуються в Україні, одразу оснащені пневматичною підвіскою з можливістю регулювання кліренсу та функцією «присідання» задньої частини для полегшення завантаження багажника.

Окрім м’якості підвіски та можливостей шасі взагалі, також зверну увагу на гарний акустичний комфорт. Навіть під час швидкісного руху по заміському шосе аеродинамічних шумів навколо кузова мінімум: можна розмовляти, не підвищуючи голос. А можна слухати – співрозмовника або вражаючий звук аудіосистеми DYNAUDIO, яка поєднує 14 динаміків та підсилювач на 720 Вт, завдяки чому перетворює салон на концертну залу.

Треба розуміти, що серед великої кількості преміальних автомобілів з не менш преміальними «іменними» аудіосистемами, лише половина або, можливо, навіть третина з них грають так, щоб вигукнути ось це саме «овва!» вже з прив’язкою до звуку. Так ось: сила Volkswagen Touareg не лише в доволі гарному звучанні, але й у величезному запасі гучності та вмінні зберігати чітке розділення високих/низьких частот на цій величезній гучності. Аудіо DYNAUDIO грає потужно!

Але лише тоді, коли цього захоче власник: коліщатко гучності зручно розташоване на центральній консолі й потрапляє прямо під пальці правої руки. Одне натискання – й у салоні знову панує тиша, яку лише ледь-ледь пронизує гул двигуна: він не турбує, а тільки натякає на неабияку потужність. Адже під капотом тестового автомобіля був встановлений трилітровий турбодизель V6 TDI серії EA 897, що видає 286 к.с. та 600 Нм крутного моменту. 

Volkswagen Touareg

Трилітровий турбодизель V6 TDI серії EA 897 видає 286 к.с. та 600 Нм крутного моменту

Volkswagen Touareg

Двигун позбавлений пауз та зволікань, які інколи супроводжують великі турбодизелі через особливості роботи турбіни

Volkswagen Touareg

Трилітровий турбодизель V6 TDI серії EA 897

Volkswagen Touareg

Важіль перемикання восьмиступеневого «автомата» ZF

Volkswagen Touareg

За важелем «автомата» встановлено селектор вибору режимів руху

Volkswagen Touareg

Поруч із селектором вибору режимів руху розміщено керування пневматичною підвіскою та кліренсом

Volkswagen Touareg

Кришка паливного бака Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Кнопка запуску Volkswagen Touareg

Попередній слайд
Наступний слайд

Перевага Volkswagen Touareg у своєму класі – це завжди пропозиція двигуна V6, коли деякі з конкурентів пропонують «чотири циліндри в ряд». Додайте восьмиступеневий «автомат» ZF, постійний повний привод, пневматичну підвіску в комбінації з повнокерованим шасі (поворотні задні колеса), згадані вище пакет R-Line та оздоблення Black Style, фари IQ.Light HD та багато іншого. Далеко не всі конкуренти пропонують такі «високі» технології: у суперників деяких пунктів немає взагалі або вони пропонуються як опції за доплату. 

Гарно виглядає – чудово їде! Інколи з’являється враження, що під час оновлення не обмежилися лише сучасним оснащенням, але також щось покращили в двигуні. Він позбавлений пауз та зволікань, які інколи супроводжують великі турбодизелі через особливості роботи турбіни (так звана турбо-яма). Натомість новий Volkswagen Touareg з 286-сильним дизелем завжди пропонує гарне прискорення та швидкі, але м’які відгуки на натискання педалі акселератора. А ще він пропонує постійний повний привод – як багато в цих словах! Саме з цим автомобілем я зустрів перший сніг осені-зими 2023 року, й саме завдяки постійному повному приводу та вражаючому комфорту кросовер Volkswagen Touareg дарував впевненість: «Ми точно доїдемо, не хвилюйся – я довезу».

В цей час можна просто розслабитися та насолоджуватися салоном. Наприклад, розглянути оновлений салон Innovision Cockpit. Зокрема, тепер підтримується бездротове підключення Android Auto та Apple CarPlay, причому зображення зі смартфонів розгортається майже на всю площу 15-дюймового центрального екрана. Також дисплеї отримали змінений інтерфейс – всі віртуальні кнопки отримали заокруглені «м’які» кути. До речі, про м’якість: на центральній консолі додано м’яку накладку під коліно водія. А для цікавості пасажира додано напис Touareg, що підсвічується контурним світлом. Хтось скаже, що це дрібниці. Проте саме такі дрібниці дарують відчуття великого затишку.

Volkswagen Touareg

Оновлений салон Innovision Cockpit

Volkswagen Touareg

Салон Innovision Cockpit з парою поєднаних дисплеїв (12- та 15-дюймові)

Volkswagen Touareg

Спортивне кермо та сидіння – це особливості пакету R-Line

Volkswagen Touareg

Цифрова панель приладів Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

App-Connect дозволяє підключити смартфон до мультимедійної системи без використання дротів

Volkswagen Touareg

Покращені деталі дисплея: новий декор та фонове підсвічування, змінена графіка дисплеїв та розширені можливості підключення

Volkswagen Touareg

Сидіння з кількома видами масажу та окремим налаштуванням кліматизації для верхньої та нижньої частин

Volkswagen Touareg

Задній диван регулюється та оснащений підігрівом (опційно пропонується клімат-контроль для задніх пасажирів)

Volkswagen Touareg

Шкіряне оздоблення Varenna

Попередній слайд
Наступний слайд

Всередині оновлений кросовер Volkswagen Touareg пропонує так само знайомий салон Innovision Cockpit, проте з численними покращеннями деталей: новий декор і фонове підсвічування, змінена графіка дисплеїв та розширені можливості підключення. До речі, автомобіль тепер завжди онлайн і дає змогу дистанційного контролю параметрів зі смартфона. Спортивне кермо та сидіння – це особливості пакету R-Line. Крім того, зважайте на чудову комплектацію: передні крісла ergoComfort пропонують масаж; задній диван регулюється та оснащений підігрівом (опційно пропонується клімат-контроль для задніх пасажирів); плюс саундсистема DYNAUDIO та система нічного бачення, шкіряне оздоблення Varenna тощо – все це обов’язкові пункти комплектації Volkswagen Touareg, що пропонуються в Україні.

Підсумки: флагман демократичного автомобільного світу

Цікаво вийшло. Тестовий автомобіль був сірим, але це точно не сіра миша свого класу. Сірий колір пасує стриманому характеру Volkswagen Touareg, який точно знає: його сила прихована всередині. Сучасні технології високого рівня, чудова загальна інженерія, преміальне оздоблення салону: цей автомобіль всебічно розвинений і сильний настільки, що йому не потрібно це додатково демонструвати. Напевно, саме для таких покупців він і створений: сильні особистості, які не потребують додаткової уваги, адже впевнені у власних лідерських позиціях.

Дізнатися ціну автомобіля та записатися на тест-драйв до офіційної дилерської мережі VW можна тут.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні