ЦУМ Київ /надано пресслужбою
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Різдвяний сезон у ЦУМі. Казковий ліс

Вітрини ЦУМ Київ. Фото надано пресслужбою

Цієї зими ЦУМ Київ запрошує поринути у казковий різдвяний ліс із неймовірними мешканцями, яких вкрай рідко можна зустріти в живій природі: це зникаючі види з Червоної книги України. Тож давайте познайомимося з ними ближче і дізнаємося про їхню суперсилу разом із UAnimals.

У першій вітрині за ялинкою сховалась плямиста гострозора рись із милими китицями на вухах, яка двічі на рік змінює гардероб (звісно, хутро) і веде переважно нічний спосіб життя. Вона – інтроверт, але якщо вже збирається компанія, то рисі, що йдуть позаду, ступають точно в сліди тих, що йдуть попереду, залишаючи лаконічний орнамент.

ЦУМ Київ

Пташка хохітва у другій вітрині має сіро-буре забарвлення, а в шлюбний період самець «вбирається» у чорний «шарфик» із білими смугами. Ці птахи – взірець подружньої вірності. Якщо почуєте «куль-куль-куль» – це хохітва, а якщо вона почує вас, то вмить злетить, гучно лопочучи крилами, та одразу зникне, адже в польоті вона може розвивати швидкість до 80 км на годину.

ЦУМ Київ

Героями третьої вітрини стали одразу дві рідкісні тварини. Сова сипуха з білосніжною мордочкою у формі серця та вишуканим забарвленням крил знаходиться на межі зникнення, адже в Україні налічується лише 30 пар цих птахів. Вночі сипуха полює, а вдень спить, надаючи перевагу відлюдним місцям. Не лякайтеся її загрозливого сипіння: такий звук сова видає з переляку.

Якщо вам пощастить зустріти в лісі безрогого лося, то це або самка, або самець, що скинув свої важкі роги (до 20 кг) після шлюбного періоду. Лосі – гарні плавці та можуть до хвилини затримувати дихання під водою, а ще вони короткозорі та довірливі.

ЦУМ Київ

У четвертій вітрині облаштував собі нірку вухатий їжак. Він менший від звичайного їжака, але має вуха, довші за пів голови, і значно прудкіший за брата: за ніч може пройти близько дев’яти кілометрів. Вухатий вміє бути аскетом – до 10 тижнів може жити без їжі та води і солодко спить з жовтня по березень.

Поруч виринула хохуля – родичка кротів, що має довгий хоботок та перетинки на лапках. Довгий сплюснутий хвіст править їй за кермо під час плавання. Вона трохи недобачає, але компенсує це відмінним нюхом і розвиненою тактильністю. Хохуля живе у воді, при цьому її м’яке та густе хутро не намокає, а затримувати дихання вона може на цілих п’ять хвилин.

ЦУМ Київ

Заєць-біляк застрибнув у п’яту вітрину. Двічі на рік він міняє шубку, і взимку біляка не відрізнити від снігу — тільки кінчики вух чорніють, а хвіст залишається сірим. Він не тільки прудкий, а й майстер заплутувати сліди, тож хижакам важко його вполювати.

ЦУМ Київ

Ось визирає з-за кущів невеликий та вправний корсак. Звір живе у степу, за що його називають степовою лисицею. Він дуже вибагливий до клімату і вкрай обачний: завжди має запасні нори та схованки. На відміну від рисей, корсаки — соціальні тварини, що полюють невеликими зграями і не бояться людей, але в разі небезпеки прикидаються мертвими.

ЦУМ Київ

Найбільший і найважчий український хижак — бурий ведмідь — разом з дитинчатами завітав у сьому вітрину. Він ненажера: крім м’яса впольованих тварин, їсть мурах, ягоди, рибу, горіхи, мед, зерно, фрукти, проте під час зимового сну скидає до 90 кілограмів ваги. Ведмідь може ходити на задніх лапах і користується пальцями на передніх лапах так само, як людина.

ЦУМ Київ

Зовсім скоро на 5-му поверсі ЦУМу у спеціальному поп-апі буде представлено перший благодійний дроп колекції зоозахисної організації UAnimals «ЧЕРВОНОКНИЖНІ», мета якого — привернути увагу до зникаючих видів тварин. До колекції входять світшоти, футболки, шарфи, пледи та керамічні вироби з авторськими принтами, прибуток від продажу яких буде спрямовано на відповідний проєкт організації.

ЦУМ Київ продовжує працювати та робити те, що вміє найкраще, — дарувати людям радість свята, красу та надію. Приходьте до нас за різдвяним настроєм, та памʼятайте: все це можливо завдяки нашим воїнам, які продовжують боротися за наш спокій та безпеку. Війна триває. Не припиняємо допомагати ЗСУ!

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні