Інкубатор і реанімобіль для немовлят /пресслужба PepsiCo Україна
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Синергія заради добра: як PepsiCo обʼєднує зусилля з українськими благодійними організаціями

3 хв читання

Інкубатор і реанімобіль для немовлят Фото пресслужба PepsiCo Україна

Минулого року 200 млн грн на благодійність і $1 млн на відновлення кардіологічного центру цьогоріч – це лише частина масштабної допомоги, яку PepsiCo надає Україні. Компанія обʼєднує зусилля з провідними організаціями, створюючи потужний механізм змін у різних сферах: від забезпечення продовольчої безпеки до відновлення медичної інфраструктури. Детальніше про те, як ця синергія трансформує життя тисяч українців, читайте далі

PepsiCo спрямувала 200 млн грн на благодійність в Україні у 2023 році, зокрема, передала мільйони порцій їжі потребуючим і допомогла тисячам дітей отримати життєво необхідну медичну допомогу. Така діяльність – яскравий приклад того, як великий бізнес може ефективно розв’язувати нагальні соціальні проблеми. 

Щодня 2800 співробітників PepsiCo роблять вагомий внесок в економічну стабільність України і добробут місцевих громад. Робота трьох заводів компанії – двох виробничих комплексів у Миколаївській області, де виготовляються снеки і напої, та заводу з виробництва молочної продукції та дитячого харчування на Київщині – дають змогу безперебійно постачати до полиць магазинів якісну продукцію.

Приклад компанії показує, що коли великий бізнес бере на себе відповідальність за розвиток суспільства, результати можуть бути вражаючими. «Наша місія – не лише забезпечувати споживачів якісними продуктами харчування та напоями. Ми пишаємося тим, що обʼєднуємо наших співробітників, партнерів і залучаємо ресурси для підтримки українських громад у непрості часи», – наголошує Олександр Кисельов, генеральний директор PepsiCo в Україні.

КМБФ «Фудбенк»: їжа з теплом

12 років співпраці з PepsiCo у сфері продовольчої безпеки: генеральна директорка КМБФ «Фудбенк» Юлія Лемберг наголошує на важливості тривалого партнерства. За останні півтора року воно дало змогу врятувати й передати понад 2 млн порцій їжі в 17 областях України. Завдяки фінансуванню PepsiCo Foundation було створено сучасний склад, через який вдалося перерозподілити 2,6 млн кг продуктів, які в іншому випадку могли бути втрачені.

Благодійний продовольчий склад КМБФ «Фудбенк» за підтримки PepsiCo Foundation

Благодійний продовольчий склад КМБФ «Фудбенк» за підтримки PepsiCo Foundation

Юлія Лемберг зазначає, що особливо важливим став проєкт «Їжа з теплом»: «У межах ініціативи забезпечили понад 345 000 порцій гарячої їжі у восьми областях України, зокрема на прифронтових територіях. Цей проєкт, реалізований спільно з PepsiCo, став справжнім рятівним колом для багатьох українців, які опинилися у складних життєвих обставинах через велику війну».

БФ «Благомай»: партнерство заради дітей

В.о. директора БФ «Благомай» Кіра Сиротенко каже, що 12 років співпраці з PepsiCo були надзвичайно продуктивними. За цей час реалізовано десятки благодійних ініціатив, зокрема і масштабний національний проєкт «Тепло для немовлят». 

«Нам вдалося значно забезпечити потребу в реанімобілях та інкубаторах для немовлят у Київській, Миколаївській областях, Запоріжжі та Дніпрі. 41 інкубатор і два реанімобілі було передано й у результаті врятовано понад 300 дитячих життів. І це тільки за перші шість місяців роботи. За декілька років наші лікарні зможуть вберегти понад 10 000 дітей», – ділиться пані Кіра.

БФ «Благомай» і PepsiCo Foundation

41 інкубатор і два реанімобілі було передано за час партнерства БФ «Благомай» і PepsiCo Foundation

БФ «Благомай» і PepsiCo Foundation

41 інкубатор і два реанімобілі було передано за час партнерства БФ «Благомай» і PepsiCo Foundation

Попередній слайд
Наступний слайд

Окремої уваги заслуговує проєкт «Благомай HUB», якому нещодавно виповнився один рік, завдяки якому 4900 дітей із соціальних категорій отримали доступ до якісної освіти. В межах проєкту проведено понад 500 освітніх подій і залучено 212 досвідчених лекторів. «Благомай HUB» став справжнім місцем розвитку і безпечним простором для підлітків, де вони розкривають потенціал та отримують належні знання для майбутнього.

Проєкт «Благомай HUB» відкрито у співпраці з PepsiCo

Проєкт «Благомай HUB» відкрито у співпраці з PepsiCo

Глобальний договір ООН в Україні: підтримка малого агробізнесу

Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні, розповідає про програму SEED, яка реалізується за підтримки PepsiCo Foundation:

«Проєкт уже три роки допомагає українським аграріям відновлювати і розвивати мікро- та малі бізнеси. За цей час ми стали свідками зворушливих історій стійкості та надії: сімейні господарства, знищені війною, знову оживають завдяки спільним зусиллям. Понад 400 учасників отримали знання з управління фінансами, маркетингу та проєктного менеджменту.

Програма не лише навчає, а й надає гранти на розвиток кращих проєктів, що дає змогу втілювати знання в реальність. Ми горді тим, що підтримуємо підприємців, які, попри всі труднощі, продовжують працювати заради України. Завдяки партнерству з PepsiCo ми можемо забезпечити довгострокову підтримку та закласти основу для стійкого майбутнього країни».

Ukrainian Food Foundation: новий формат гуманітарної підтримки 

Співзасновник і CEO БО Ukrainian Food Foundation Андрій Береговий розповідає про інноваційний підхід до розв’язання проблеми голоду. За підтримки PepsiCo було створено Food Foundation Hub – комплексний проєкт, що охоплює підземний продовольчий термінал, професійну кухню гарячих страв і перший в Україні благодійний ресторан.

Підземний благодійний продовольчий хаб БО Food Foundation UA за фінансування PepsiCo Foundation

Підземний благодійний продовольчий хаб БО Food Foundation UA за фінансування PepsiCo Foundation

Результати роботи Food Foundation Hub говорять самі за себе. Лише за 2023 рік було передано понад 350 т продукції PepsiCo, а з лютого до серпня 2024-го термінал прийняв майже 400 т благодійних вантажів від різних компаній-донорів. Варто відзначити активність волонтерів PepsiCo, які з березня до серпня 2024 року зібрали майже 50 т продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб. Загалом завдяки співпраці компанії та фонду понад 300 000 українців отримали необхідну допомогу, а на благодійність було передано понад 2 700 000 порцій їжі.

«Уявіть майбутнє, де їжа цінується, а не витрачається марно. З такими надійними партнерами, як PepsiCo, я можу собі добре його уявити», – каже Андрій Береговий.

БФ «Твоя опора»: відновлення медичної інфраструктури

Липень 2023 року став початком потужного партнерства між PepsiCo та БФ «Твоя опора». Першим спільним проєктом було придбання сучасного неонатального реанімобіля вартістю понад 6 млн грн для Київської обласної дитячої лікарні №2 у Білій Церкві. Наймасштабнішим – відновлення Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, який знаходиться на території НДСЛ «Охматдит» і зазнав значних руйнувань унаслідок ракетного удару.

PepsiCo спрямує $1 млн на відновлення операційно-реанімаційного блоку центру. Додатково в межах цього проєкту два реанімобілі буде передане лікарням, які допомагали у подоланні наслідків атаки.

«І це лише перші сторінки великої книги нашого партнерства про те, як ми разом зробимо світ кращим. Адже за добрими справами PepsiCo в Україні – тисячі врятованих маленьких життів», – наголошує засновниця фонду Валерія Татарчук.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.