Da Vinci Si /пресслужба ГК Meest
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

В Україні вперше з’явився надсучасний робот-хірург Da Vinci Si в дитячій лікарні

Поштово-логістична група компаній Meest передала Лікарні Святого Миколая робота-хірурга Da Vinci Si Фото пресслужба ГК Meest

Поштово-логістична група компаній Meest передала Лікарні Святого Миколая робота-хірурга Da Vinci Si, що допомагає проводити складні хірургічні операції навіть для новонароджених малюків. Разом із доставкою в Україну вартість обладнання становить 7,5 млн грн

Da Vinci Si має блок віддаленого керування та роботизовані «руки», що безпосередньо проводять операцію під керуванням хірурга. Така система дає змогу виконувати втручання з великою точністю, мінімальними розтинами та якомога меншою втратою крові. За допомогою робота-хірурга проводять різноманітні видалення й навіть трансплантацію органів.

Da Vinci Si

Da Vinci Si має блок віддаленого керування та роботизовані «руки», що безпосередньо проводять операцію під керуванням хірурга

«Ми продовжуємо допомагати українським лікарям, що роблять неймовірні речі, а останні два роки – справжні дива. Система Da Vinci зарекомендувала себе як надсучасне рішення для розвʼязання складних проблем. І ми раді, що маємо змогу збільшити кількість такого обладнання в українській медицині», – зазначає засновник і президент групи компаній Meest Ростислав Кісіль.

Meest

Президент групи компаній Meest Ростислав Кісіль з лікарями. Фото: пресслужба ГК Meest

Система, що передається Лікарні Святого Миколая, адаптована до проведення операцій для дітей, зокрема і новонароджених малюків. 

«Медицина у світі роботизується. Це дуже важливо, бо дає змогу мінімізувати похибки, людський фактор і відповідно зменшувати ризики під час втручань. Нова система Da Vinci – перша в Україні, що буде встановлена саме в дитячій лікарні. І вже з наступного тижня вона буде працювати на постійній основі», – підкреслює Олег Самчук, генеральний директор Першого територіального медичного обʼєднання, до якого входить Лікарня Святого Миколая.

Da Vinci

Система Da Vinci адаптована до проведення операцій для дітей, зокрема і новонароджених малюків

Meest уже передавала подібну систему Лікарні Святого Пантелеймона, якою також користуються спеціалісти Лікарні Святого Миколая, ще у 2020 році. За цей час Da Vinci допоміг прооперувати, зокрема, 40 дітей. Робота додаткового робота-хірурга дасть змогу збільшити кількість втручань більш як удвічі – до 100 на рік. 

Про групу компаній Meest

Міжнародна поштово-логістична група компаній Meest об’єднує Meest ПОШТА, Meest Shopping, Meest Cargo, Meest China, Meest Europe, Meest USA та Meest Canada. Компанія заснована підприємцем Ростиславом Кісілем і вже понад 30 років працює на ринку поштових послуг у сегменті B2С та B2B. Meest дає змогу надсилати посилки у понад 70 країн світу в Північній та Південній Америках, Європі, Азії та Африці.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні