Категорія
Партнерський матеріал
Дата

«Vodafone Україна» та PULSE об’єдналися заради порятунку поранених

2 хв читання

«Vodafone Україна» та PULSE об’єдналися заради порятунку поранених

Благодійний фонд PULSE, що розвиває тактичну медицину в Україні, та «Vodafone Україна» розпочали реалізацію проєкту з організації стабілізаційних пунктів у прифронтових зонах.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

За статистикою втрата крові є основною причиною смерті поранених. У багатьох випадках кров пацієнтові переливають уже у шпиталі, що може бути надто пізно, враховуючи складні умови евакуації із зони бойових дій. Натомість раннє переливання крові у поєднанні з правильною зупинкою кровотечі на місці отримання поранення та швидкою евакуацією значно підвищує рівень виживання постраждалих із травмами.

Проєкт складається з двох основних етапів:

  • навчання військово-медичного персоналу переливання крові;
  • забезпечення обладнанням для переливання та зберігання крові прифронтових стабілізаційних пунктів.

Наразі вже підготовано дві інструкторські групи, які в подальшому передаватимуть досвід бойовим медикам.

«У такій важкій та брутальній війні, яку веде Україна проти агресора, критично важливо ставати кращими, міцнішими, зокрема запроваджувати найпросунутіші медичні практики для порятунку пацієнтів. Саме такою практикою є переливання крові медичними працівниками на догоспітальному етапі: що швидше поранений отримає кров, то більше шансів урятувати важкого пацієнта. Саме у запровадженні таких інновацій, що є непростим завданням, бачу силу взаємодії Збройних сил, PULSE як експертної організації, головного донора проєкту Vodafone та інших представників відповідального бізнесу», – зазначив співзасновник PULSE Федір Сердюк.

Проєкт реалізується у партнерстві з Українським центром трансплант-координації, відповідно до дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я.

Першими, хто пройде навчання з догоспітального переливання, стануть медики бойових бригад Корпусу морської піхоти ЗСУ. Курс навчання розрахований на чотири дні. За планом протягом трьох місяців буде підготовано чотири-пʼять груп медиків бойових бригад Корпусу морської піхоти ЗСУ та забезпечено обладнанням для зберігання, транспортування та переливання крові щонайменше чотири стабілізаційні пункти.

«Ми надаємо послуги, які стали життєво необхідними під час війни, критичними для виживання, організації допомоги та порятунку людей. І всебічно допомагаємо тим, хто рятує людські життя, насамперед медикам. Закупівля медичного обладнання, тренування та психологічна підтримка медиків – це один із пріоритетів для нас сьогодні», – зазначила генеральна директорка «Vodafone Україна» Ольга Устинова.

Про Vodafone

Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, зокрема мобільний голосовий звʼязок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 17 країнах та має партнерські угоди з операторами 43 країн. Станом на 31 березня 2024 року Vodafone надає послуги понад 340 млн абонентів мобільного звʼязку і 28 млн користувачів фіксованого інтернету, 20 млн користувачів ТВ-послуг, об’єднує понад 162 млн IoT пристроїв і платформ та надає послуги на базі технології 5G у найбільшій в Європі 5G-мережі в 10 країнах. Більш детальна інформація на сторінці.

«Vodafone Україна» – провідна українська телеком-компанія, що надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G, фіксованого зв’язку та інтернету. Інвестиції Vodafone у період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015-му – першому кварталі 2024 року досягли 43 млрд грн. Рекордні інвестиції дозволили забезпечити технологічне лідерство й розвивати нові технологічні послуги – інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналітика великих даних, хмарні сервіси. В Україні послугами Vodafone користуються 15,8 млн клієнтів. З грудня 2019 року «Vodafone Україна» входить до складу NEQSOL Holding.

Про NEQSOL Holding

NEQSOL Holding – це диверсифікована група компаній, що працюють в енергетичній, телекомунікаційній, високотехнологічній і будівельній галузях.

Група компаній працює у Нідерландах, Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, Казахстані та ОАЕ.

Наприкінці 2020 року у звʼязку з планами щодо подальшого розвитку бізнесу в Україні холдинг відкрив представництво в Україні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні