На «Торговій платформі» ПриватБанку можна купувати/продавати валюту вигідніше, не чекаючи, поки банк закриє угоду. Як це змінює валютні операції між банком і бізнесом?
Категорія
BrandVoice
Дата

На «Торговій платформі» ПриватБанку можна купувати/продавати валюту вигідніше, не чекаючи, поки банк закриє угоду. Як це змінює валютні операції між банком і бізнесом?

Нова технологія для валютного дилінгу має вигідниі тарифи. Як ПриватБанк автоматизує індивідуальний дилінг для клієнтів МСБ

ПриватБанк запустив «Торгову платформу», щоб бізнес міг купувати та продавати валюту за комфортним курсом з нижчою маржею й комісією. Клієнти можуть бачити котирування курсу в режимі реального часу на платформі та закривати валютні угоди самостійно за вигідним курсом. Індивідуальне погодження з казначейством банку більше не потрібно. 

ПриватБанк зробив індивідуальний валютний дилінг доступним для МСБ завдяки «Торговій платформі». Це перша подібна система, повністю інтегрована у web-банкінг і з онлайн-відображенням курсів. 

Як було раніше

Зараз купівля-продаж валюти за індивідуальним курсом у банках проходить через узгодження курсу казначейством банку. 

Більшість бізнес-клієнтів подають заявку на обмін валюти, вказують валютний коридор або максимальний курс, за яким банк «закриє» цю заявку. Банк закриває угоду протягом торгової сесії. «Зазвичай банки закривають угоди клієнтам малого та середнього бізнесу за середньозваженим курсом і протягом усього часу торгової сесії, тобто заявка може бути закрита як зранку, так і наприкінці торгової сесії. Клієнт не має впливу ні на час закриття заявки, ні на курс, за яким вона буде закрита», – пояснює Руслан Кисельов, керівник Департаменту малого бізнесу ПриватБанку. 

На «Торговій платформі» ПриватБанку можна купувати/продавати валюту вигідніше, не чекаючи, поки банк закриє угоду. Як це змінює валютні операції між банком і бізнесом? /Фото 1

Руслан Кисельов, керівник Департаменту малого бізнесу ПриватБанку

Інший сегмент клієнтів з великого бізнесу так само подають заявку, але зідзвонюються з казначейством або профільним банківським відділом і обговорюють, за яким курсом буде закрита угода, наприклад, 37,0 за $1. У таких клієнтів – великі об’єми валюти для купівлі-продажу, тому казначейство закриває цю угоду вручну. 

Щоб частково автоматизувати цей процес для клієнта, деякі українські банки дали доступ до індивідуальних послуг з валютних угод на онлайн-платформах, але масовому клієнту ця послуга досі була недоступна. 

Що змінилося

Щоб укласти угоду з купівлі-продажу валюти онлайн, ПриватБанк створив «Торгову платформу» для юридичних осіб, якою вони можуть скористатися у web-версії Приват24 для бізнесу. 

Як це працює? Юридичні особи з обсягами купівлі/продажу від $50 тис. на місяць можуть отримати доступ до платформи й купувати/продавати валюту в режимі онлайн у зручний час за ринковим курсом, який динамічно змінюється залежно від курсу на українському міжбанківському валютному ринку.

Клієнт самостійно обирає курс і час угоди та не чекає, поки банк проведе угоду. Кошти зараховуються на рахунки клієнтів протягом хвилини.

Клієнти можуть закривати угоди, щоб встигнути до падіння/зростання курсу, або зранку перед бізнес-зустрічами, або взагалі не здійснювати операцію, якщо курс не влаштовує клієнта. Також під час подачі заявки клієнт може встановити бажаний курс, за яким хоче здійснити операцію цього дня, якщо курс досягне цього значення – заявка клієнта буде закрита автоматично, без його участі.

Платформа також дає найкращі маржу та комісію на ринку, які залежать від обсягу валютно-обмінних операцій клієнта. Клієнти, які купують від $200 000 у середньому на місяць, можуть розраховувати на комісію 0,12%. Комісія для клієнтів з середньомісячними обсягами від $0,5 млн у місяць – 0,06%. Курс при цьому максимально наближений до курсу ринку. 

На «Торговій платформі» ПриватБанку можна купувати/продавати валюту вигідніше, не чекаючи, поки банк закриє угоду. Як це змінює валютні операції між банком і бізнесом? /Фото 2

Сервіс «Торгова платформа» працює з 9.30 до 16.00, що значно подовжує час здійснення валютно-обмінних операцій клієнтами. Звичайна торгова сесія триває з 10.00 та до 14.00. 

Раніше такий дилінг був доступний лише для великого бізнесу та VIP-клієнтів. Тепер МСБ, який займається експортно-імпортними операціями, може також скористатися послугою. Бізнес зможе купувати-продавати валюту самостійно, відстежуючи курс у режимі реального часу. ПриватБанк зробив це технологічне рішення доступним для клієнтів МСБ. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні