Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Понад 25,3 млрд грн податків сплатила компанія «Київстар» за час повномасштабного вторгнення

1 хв читання

Понад 25,3 млрд грн податків сплатила компанія «Київстар» за час повномасштабного вторгнення /пресслужба «Київстар»

пресслужба «Київстар»

Оператор електронних комунікацій «Київстар» залишається одним із найбільших інвесторів в економіку України та платником податків до державного бюджету. Від початку повномасштабного вторгнення компанія сплатила більше 25,3 млрд грн податків і зборів, з них 4,5 млрд грн сплачено у першому півріччі 2024 року

Крім виконання податкових зобов’язань, компанія бере добровільну участь у розв’язанні соціальних проблем суспільства, а також є важливою ланкою загальнонаціонального спротиву агресору. Так, від початку повномасштабного вторгнення «Київстар» виділив понад 2 млрд грн на гуманітарну підтримку Збройних сил України, допомогу медичним закладам, розмінування території України, підключення до інтернету укриттів тощо. 

Зокрема, у межах підтриманої компанією ініціативи «Нам тут жити» 146 інженерно-саперних груп ЗСУ отримали транспорт, обладнання та захисне спорядження. Понад 50 млн грн виділено для придбання комплексних апаратних зв’язку (КАЗ) для підрозділів повітряних сил ЗСУ, які прикривають небо над Одеською, Миколаївською, Херсонською, а також частиною Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей. 

Компанія забезпечує інтернетом 1550 модульних будинків для переселенців і майже 1500 протиповітряних укриттів по всій країні. 

У планах «Київстару» – подальший розвиток в Україні сучасних технологій зв’язку та сприяння державі у відбудові інфраструктури. З цією метою телеком-оператор планує інвестувати в економіку України протягом п’яти років $1 млрд.

«Київстар» є важливою інфраструктурною компанією, яка надає критично важливі послуги електронних комунікацій і забезпечує звʼязком та інтернетом більш як 23 млн українців. За понад 25 років роботи «Київстар» побудував в Україні більше 52 000 базових станцій, з них 5500 об’єктів було збудовано вже під час повномасштабного вторгнення. 

Довідка про «Київстар»*

«Київстар» – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на березень 2024 року обслуговував близько 24 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, серед яких 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. «Київстар» розвиває в Україні нові технології зв’язку та в найближчі п’ять років планує інвестувати в цей напрям $1 млрд. Компанія допомагає країні долати виклики воєнного часу і за останні два роки виділила понад 2 млрд грн для підтримки ЗСУ, абонентів, місцевих громад, а також на благодійні ініціативи. 

Єдиний акціонер «Київстару» – міжнародна Група VEON із головним офісом у Нідерландах. Акції групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). «Київстар» понад 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією. 

*дані, надані пресслужбою «Київстар» 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.