Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Переможців премії з нонфікшн-літератури KBU Awards 2023 назвуть у грудні на фестивалі Kyiv Book Weekend

Переможців єдиної в Україні премії з нонфікшн-літератури KBU Awards 2023 назвуть 9 грудня на фестивалі Kyiv Book Weekend. Церемонія нагородження пройде на Верхній сцені фестивалю та збере авторів, видавців, членів журі та підприємців.

Протягом трьох днів фестивалю автори книг, що потрапили до короткого списку, проводитимуть автограф-сесії та зустрічі з читачами.

Цьогоріч на розгляд журі запропонували книги, видані у період з січня 2021 до червня 2023 року. Це понад 50 книжок тільки в короткому списку. До нього, зокрема, увійшли твори Віри Агеєвої, Вахтанга Кіпіані, Володимира В’ятровича, Вадима Денисенка, Михайла Винницького, Ярослава Грицака, Павла Казаріна, Марка Лівіна, Іллі Полудьонного, Сергія Корсунського, Дарки Озерної та інших.

Переможців премії з нонфікшн-літератури KBU Awards 2023 назвуть у грудні на фестивалі Kyiv Book Weekend /Фото 1

Уперше кращих визначали у двох номінаціях: «Бізнес» та «Особистий розвиток». Зараз як ніколи важливо вивчати нашу історію та відроджувати українську ідентичність. Тому організатори цьогоріч додали ще три номінації: «Історія України», «Формування національної ідентичності» та «Війна України та росії». Окремо планується вручення спеціальної відзнаки від CEO Сlub Ukraine.

Серед членів журі цього року понад 20 професіоналів своєї справи: візіонер Валерій Пекар, автор творів та волонтер Андрій Любка, CEO Yasno Сергій Коваленко, співвласник «Нової пошти» Володимир Поперешнюк, видавчиня Ірина Білоцерковська та B2C-директорка «Київстару» Тетяна Лукинюк. 

«У KBU Awards 2023 відображаються нові цілі та сенси, що з’явилися у воєнний час. Їх диктує контекст розвитку України та суспільства. Має посилитися голос нашої держави, що декларує власну ідентичність у світі. Україну мають почути у кожному куточку світу. Це принципово важливо для виживання держави та нових сенсів нашої боротьби. Переможці KBU Awards 2023 мають можливість вийти на світовий ринок і знайти мільйони нових читачів», – стверджує співзасновник та голова оргкомітету премії Дмитро Лаппо.

Церемонія нагородження відбудеться у межах фестивалю Kyiv Book Weekend, який пройде з 8 по 10 грудня в Києві, у Міжнародному виставковому центрі. 

Квитки на Kyiv Book Weekend уже продаються. Заначимо, що 50% прибутку передають ініціативі «Нової пошти» «Запакуй небо», ще 50% – благодійному фонду «Бібліотечна країна», що опікується регіональними бібліотеками.

Для найбільших книжкових поціновувачів також є можливість долучитися до самої церемонії нагородження за спеціальним квитком.

Премія KBU Awards заснована 2020 року з метою визначення кращих книг у стилі non-fiction, оскільки кількість якісних змістовних текстів від українських авторів невпинно зростала. Ініціаторами проведення премії є власник kniga.biz.ua Дмитро Лаппо, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль та ресторатор Максим Храмов. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні