50 найбільших благодійних фондів країни
Категорія
Рейтинги
Дата

Forbes Digital

50 найбільших благодійних фондів країни

23 хв читання

Forbes Ukraine вперше презентує ренкінг благодійних фондів України. Їхні спільні збори за 2023 рік – $1 млрд. Зустрічайте майстрів добра.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Останні три роки Україна не полишає десятку найщедріших країн за версією рейтингу World Giving Index. У 2024-му країна посіла сьоме місце. За даними організації Charities Aid Foundation, що формує перелік, 77% українців допомагають незнайомцям, 67% донатять, а 27% жертвують власний вільний час.

Як змінився ландшафт благодійності в Україні в роки великої війни? Станом на 1 липня 2024-го було зареєстровано 31 122 благодійні організації (на противагу 20 498 на початку 2022-го). Українці активніше донатять після трагедій – протягом дня після масованих обстрілів 10 жовтня благодійні фонди та волонтери зібрали понад 227 млн грн – та на підйомі духу. Із початком курської операції ЗСУ швидкість закриття зборів збільшилася майже втричі, пише співзасновник monobank Олег Гороховський.

Інші рейтинги
Попередній слайд
Наступний слайд