Think ON. Ukraine
Категорія
BrandVoice
Дата

1 млн грн на розвиток мікро і малих бізнесів. Lenovo вдруге запускає навчально-грантову програму для підприємців

Lenovo другий рік поспіль запускає навчально-грантову програму Think ON. Ukraine для українських підприємців

«Українські підприємці – сильні, креативні та по-справжньому незламні», – каже генеральний директор Lenovo в Україні Тарас Джамалов. У компанії розуміють потребу українських підприємців у підтримці, тому Lenovo другий рік поспіль запускає навчально-грантову програму Think ON. Ukraine. У межах проєкту на учасників чекають поглиблений бізнес-курс, що складатиметься з дев’яти лекцій, менторські сесії, майстер-класи з пітчингу та грантове фінансування

За результатами фінального пітчингу серед 10 фіналістів журі обере трьох переможців, які розділять між собою 1 млн грн:

  • 500 000 грн – той, хто посяде перше місце;
  • 300 000 грн – друге;
  • 200 000 грн – третє.

До складу експертного журі цього року приєднався і переможець грантової програми минулого року Максим Заіка. Також у складі журі: генеральний директор Lenovo в Україні Тарас Джамалов, співзасновниця компанії «Нова пошта» Інна Поперешнюк і мультипідприємець та інвестор Ярослав Ярославський. Голова журі – маркетолог, підприємець, інвестор Андрій Федорів. 

Деталі та реєстрація – на сайті THINK ON.Ukraine.

Хто може взяти участь у програмі 

Можна податися окремо на навчання, а окремо – на грант. Взяти участь у навчальній програмі мають змогу всі підприємства незалежно від розміру бізнесу. Для цього слід зареєструватися на сторінці програми, скориставшись короткою аплікаційною формою.

Взяти участь у грантовій програмі можуть українські виробничі та сервісні підприємства з дворічним досвідом роботи й штатом співробітників від 5 до 50 людей. Фінансовий обіг компаній-учасників має становити від 5 до 320 млн грн на рік. Важливою умовою є й інноваційність бізнес-процесів компанії. 

Подати заявку можна на сторінці програми. Збір заявок триватиме з 4 грудня 2023 року до 26 січня 2024-го року включно. Онлайн-зустріч щодо нюансів заповнення заявки на участь у грантовій програмі пройде 18 грудня о 16 год. Відеозапис буде доступний тут

Як визначать переможця у Think ON. Ukraine

Експертна комісія оцінить всі заявки та сформує власний рейтинг проєктів. До півфіналу пройдуть 20 підприємців. Вони розкажуть про свій проєкт на внутрішньому онлайн-пітчингу, за результатами якого журі 21 лютого 2024 року визначить 10 фіналістів.

Ось головні критерії, за якими журі обере фіналістів: 

  • досвід роботи підприємства і масштаб бізнесу до війни; 
  • чисельність персоналу; 
  • потенціал і перспективи розвитку компанії; 
  • обґрунтованість стратегії; 
  • наявність бізнес-проєкту; 
  • інноваційність.  

Наступний крок – фінальний офлайн-пітчинг, де підприємці матимуть 15 хв, щоб наживо захистити свій бізнес-план і поспілкуватися з журі. Він відбудеться 13 березня 2024 року в інноваційному парку UNIT.City, який цього року знову є партнером навчально-грантової програми. Експерти оцінюватимуть проєкти з погляду життєздатності, перспективності та інноваційності. До уваги візьмуть і вміння презентувати проєкт, вести дискусію.

Переможцями навчально-грантової програми Think ON. Ukraine стануть три перші підприємці у рейтингу за результатами пітчингу. Вони отримають грантове фінансування на розвиток власних проєктів. Головна відмінність від грантової програми минулого року – те, що компанія Lenovo цьогоріч підготувала для фіналістів додатково після фінального пітчингу лекцію та Q&A сесію від голови журі Андрія Федоріва.

З переможцем програми Андрій Федорів проведе окрему менторську сесію, а партнер програми Lean Institute Ukraine подарує три місяці навчання на курсі Lean Yellow Belt.  

Також 10 фіналістів отримають 60-хвилинні консультації та знижки на впровадження системи Microsoft 365 від партнера програми – компанії Indi Vision.

Детальний розклад навчально курсу і теми вебінарів будуть анонсовані згодом на сторінці навчально-грантової програми.

Тарас Джамалов

Генеральний директор Lenovo в Україні

Розумні технології Lenovo підвищують ефективність і доходи підприємств та навіть галузей у всьому світі. Тому завдяки Think ON.Ukraine ми хочемо поділитися своїм досвідом, експертизою та надати додаткові ресурси для зростання малого бізнесу в Україні. Чим сильніші підприємці, тим міцніше економічне майбутнє нашої країни.

Lenovo

Рік тому, у 2022-му, компанія Lenovo реалізувала першу грантову програму на підтримку українського малого та середнього бізнесу. Завдяки ініціативі було обрано переможця, який виграв 1 млн грн на розвиток своєї справи. Ним стала компанія BIONERICA з Івано-Франківська, що займається заготівлею, обробкою та реалізацією грибів і культивованих ягід.

Think ON. Ukraine

BIONERICA – переможець грантової програми Think ON. Ukraine від компанії Lenovo у 2022 році

Think ON. Ukraine

Учасники грантової програми Think ON. Ukraine від компанії Lenovo у 2022 році

Think ON. Ukraine

Пітчинг на грантовій програмі від Lenovo Think ON. Ukraine 2022 року

Think ON. Ukraine

Пітчинг на грантовій програмі від Lenovo Think ON. Ukraine 2022 року

Think ON. Ukraine

Пітчинг на грантовій програмі від Lenovo Think ON. Ukraine 2022 року

Попередній слайд
Наступний слайд

До складу експертного журі цього року приєднався і Максим Заіка – колишній операційний директор BIONERICA, який минулого року пітчив проєкт і виграв кошти для компанії. 

Деталі та реєстрація – на сайті THINK ON.Ukraine.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні