Категорія
BrandVoice
Дата

Данська підтримка для українців. Як PJSC Carlsberg Ukraine підтримує Україну під час великої війни

5 хв читання

Київський пивоварний завод Carlsberg Ukraine. /пресслужба Carlsberg Ukraine

Київський пивоварний завод Carlsberg Ukraine. Фото пресслужба Carlsberg Ukraine

Міжнародна компанія Carlsberg Group, частиною якої є PJSC Carlsberg Ukraine, заснована 1847 року в Данії. Ця країна від початку повномасштабного вторгнення стала одним з найбільш активних донаторів України й почала опікуватись відбудовою Миколаєва. Тим часом PJSC Carlsberg Ukraine, що виробляє пиво, сидр, квас та інші безалкогольні напої на трьох заводах – у Києві, Львові та Запоріжжі, за підтримки Carlsberg Group реалізувала в Україні понад 40 гуманітарних проєктів на суму близько 500 млн грн. Також Carlsberg Group свідомо припинила бізнес у Росії й вийшла з ринку країни-агресора

PJSC Carlsberg Ukraine входить до списку найкращих роботодавців, найбільших іноземних інвесторів і є одним з 25 найбільших платників податків України. В компанії розповіли Forbes BrandVoice, як і чому під час повномасштабної війни Росії проти України пріоритетними напрямами для бізнесу стало виробництво гуманітарної води, підтримка громад у відбудові та проєкти реабілітації.

Гуманітарна вода від PJSC Carlsberg Ukraine поширюється країною 

Коли 8 червня 2024 року Росія вчинила черговий воєнний злочин – влучила ракетою у лікарню «Охматдит» у Києві, український бізнес і громадяни миттєво прийшли на допомогу. PJSC Carlsberg Ukraine не стояв осторонь. Уже за лічені години після трагедії компанія передала 15 000 літрів гуманітарної води, і додатково на допомогу «Охматдиту» перерахувала 1 млн грн через постійного партнера United24.

Виробляти питну некомерційну воду для гуманітарних потреб та передавати її в різні регіони України PJSC Carlsberg Ukraine почала після 24 лютого 2022-го. Вже у березні того ж року перші партії благодійної води під брендом «Львіварня» відвантажувались із Львівського пивоварного заводу компанії. Згодом до виробництва доєднався завод у Запоріжжі та Києві. Від початку війни й донині цей гуманітарний напрям компанії є одним з найважливіших.

Благодійна вода під брендом «Львіварня»

Благодійна вода під брендом «Львіварня»

Завдяки співпраці з благодійними фондами та у відповідь на запити від інших зацікавлених сторін гуманітарна вода від PJSC Carlsberg Ukraine відправлялася до Харківщини, Запоріжжя, Житомирщини, Чернігівщини, Миколаївщини, Київщини. Особливо варто згадати поставки води на Херсонщину після підриву Каховської ГЕС, де виникла критична ситуація з доступом до питної води. 

У 2024 році цей обсяг продовжує зростати. Адже компанія PJSC Carlsberg Ukraine й надалі виробляє гуманітарну воду й співпрацює з низкою організацій та ініціатив.

Благодійна вода під брендом «Львіварня»

Гуманітарна вода від PJSC Carlsberg Ukraine відправлялася до Харківщини, Запоріжжя, Житомирщини, Чернігівщини, Миколаївщини, Київщини

Благодійна вода під брендом «Львіварня»

PJSC Carlsberg Ukraine робила поставки води на Херсонщину після підриву Каховської ГЕС, де виникла критична ситуація із доступом до питної води

Попередній слайд
Наступний слайд

PJSC Carlsberg Ukraine за підтримки Carlsberg Group реалізувала в Україні понад 40 гуманітарних проєктів на суму близько 500 млн грн.

PJSC Carlsberg Ukraine долучається до відбудови України

У ніч на 30 травня 2023-го Росія атакувала Київ іранськими дронами-камікадзе. На столицю летіло понад 30 шахедів. Пошкоджень зазнали цивільні споруди та житлові будинки.

«30 травня гуртожиток і навчальний корпус фізичного виховання Альма-матер більшості наших співробітників зазнали пошкоджень внаслідок атаки дронів-камікадзе. PJSC Carlsberg Ukraine долучилася до відновлення, щоб студенти та викладачі могли якнайшвидше повернутись до навчального процесу», – зазначає компанія у своєму звіті зі сталого розвитку (ESG) за 2023 рік.

Це не перша і не єдина ініціатива компанії, спрямована на відбудову зруйнованої або пошкодженої ворогом інфраструктури. Адже разом із благодійним фондом Київської школи економіки (KSE Foundation) PJSC Carlsberg Ukraine долучилася до відновлення Макарівської лікарні на Київщині. Повністю зруйнований у березні 2022-го заклад відбудували й укомплектували усім необхідним у 2023 році. Наразі лікарня, яка обслуговує понад 16 000 громадян, знову приймає пацієнтів.

Наступним проєктом, до якого у PJSC Carlsberg Ukraine долучилися після реконструкції НУХТ у Києві, стало відновлення Хортицької академії у Запоріжжі, яку зруйнували ворожі обстріли.

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня», який знаходиться на території Львівської пивоварні, теж бере участь у проєктах відновлення. З 2022 року 30% від вартості вхідного квитка «Львіварня» перераховує до КУ «Інститут міста». Завдяки цьому вже майже 2 млн грн скеровані на облаштування життя внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Львові. Нещодавно частина цих коштів була спрямована на проєкт розробки концепції модульної споруди для центру ментального здоров’я. 

Додатково «Львіварня» проводить пільгові/безкоштовні екскурсії для людей із закладу соціальної реадаптації «ЯМаріуполь», доєднується до програм «Місто лікує», а ще розширює власні благодійні проєкти. Одним з таких є «Підвішений квиток». Кожен може придбати та залишити квиток для ВПО або військових на відвідування комплексу. Сьогодні кількість подарованих квитків сягнула понад сотню.

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня»

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня»

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня»

З 2022 року 30% від вартості вхідного квитка «Львіварня» перераховує до КУ «Інститут міста»

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня»

«Львіварня» проводить пільгові/безкоштовні екскурсії для людей із закладу соціальної реадаптації «ЯМаріуполь»

Попередній слайд
Наступний слайд

Бренди компанії також долучаються до проєктів відбудови України. Наприклад, лімітована зимова марка пива «Львівське Різдвяне», яка для багатьох українців асоціюється з довгоочікуваними зимовими святами. Бажаючи підтримати концепт Різдва, як домашнього свята, та надати можливість людям святкувати у своїх домівках «Львівське Різдвяне» підтримало проект відбудови житлових будинків через United24 на суму 2 млн грн.

Що в PJSC Carlsberg Ukraine роблять для реабілітації постраждалих від війни 

З 2022-го компанія системно підтримує UNBROKEN. Одним із проєктів співпраці були майстер-класи з настільного тенісу і тенісні турніри, які стали доступним видом дозвілля для пацієнтів Національного реабілітаційного центру, які втратили на війні кінцівки й опановують таким чином нові активні, бігові протези. 

Зокрема, один з топ брендів компанії – ТМ «Львівське» – не лише долучається до благодійних акцій, а й демонструє активну позицію, спрямовану на підтримку українців. Зокрема, за ініціативи ТМ «Львівське», яка є національним спонсором збірної України з футболу, успішно функціонує благодійний проєкт «Лев матчу». За весь час зібрано понад 3 млн грн і спрямовано на підтримку центру UNBROKEN та БФ «Трибуна Героїв».

Благодійний фонд «Україна в огні» започаткував проєкт «Візки для поранених українських воїнів», який спрямований на забезпечення лікарень, в яких відкриваються відділення реабілітації військовослужбовців, інвалідними візками. А також ініціював передачу візків безпосередньо фондам, які опікуються пораненими. ТМ «Львівське» підтримала проєкт і спрямувала кошти на забезпечення візками міської лікарні, що на півдні.

Зокрема, співробітники PJSC Carlsberg Ukraine охоче підтримують ініціативи різноманітного корпоративного волонтерства. Одним з таких є DonorUA, де колектив не лише здає кров, а й допомагає доставити її до шпиталів у прифронтових зонах.

Співробітники активно долучаються і до благодійних бігових марафонів. Так, ТМ «Carlsberg 0» з року в рік є партнером благодійних марафонів Незламності – подій, які об’єднують людей задля спільної мети – і передає прибуток з участі до фандрайзингової платформи UNITED24. Влітку 2024 року PJSC Carlsberg Ukraine долучився до ще однієї бігової ініціативи від Run Ukraine – «Бігозбір» й запустив власний напрям збору «Твій кілометр їх крок!». Мета кампанії – конвертувати кожен кілометр пробіжки у гривні та зібрати 1 млн грн на облаштування майданчика з різнофактурними поверхнями для навчання ходьбі у Центрі реабілітації, що функціонує при лікарні на півдні України. 

ТМ «Carlsberg 0» з року в рік є партнером благодійних марафонів Незламності

ТМ «Carlsberg 0» з року в рік є партнером благодійних марафонів Незламності

У межах колективу компанії, яка забезпечує в Україні понад 1300 робочих місць, а ще понад 20 000 у суміжних галузях, підтримка мобілізованих, реабілітація і реінтеграція ветеранів також є однією з пріоритетних задач. Мобілізованим у компанії надають щомісячну матеріальну допомогу, зберігають за ними робочі місця. А за підтримки Veteran Hub PJSC Carlsberg Ukraine пропонує ветеранам безоплатні юридичні, кар’єрні та психологічні консультації.

Олег Хайдакін

Олег Хайдакін

генеральний директор PJSC Carlsberg Ukraine

«Ми бачимо великі перспективи, працюючи на українському ринку. Ми щиро віримо в майбутнє нашої країни, і тому свідомої сплати податків і сталості бізнесу сьогодні вже недостатньо. Якщо ви хочете бути частиною суспільства та економічною й надійною опорою країни, маєте фокусуватись на людях, на потребах громад і напрямах, які важливі сьогодні. Для PJSC Carlsberg Ukraine виробництво гуманітарної води, участь у проєктах реабілітації та відбудові є моральним обов’язком і нашим мірилом відповідальності бізнесу».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.