PIN-UP.TECH /надано пресслужбою
Категорія
BrandVoice
Дата

«Я маю змогу працювати не тільки з найсучаснішими технологіями, а й з цікавими і професійними людьми». Інтервʼю з VP of Engeneering PIN-UP.TECH

Дмитро Полторак, VP of Engineering PIN-UP.TECH. Фото надано пресслужбою

iGaming – галузь IT-підприємництва, що швидко зростає. Бути лідером у цьому світі – означає мати професійну команду однодумців. Дмитро Полторак, VP of Engineering PIN-UP.TECH, розповів про технології та виклики, які постають перед його напрямом сьогодні. 

Дмитро Полторак, VP of Engineering PIN-UP.TECH

Почав свій карʼєрний шлях як розробник серверних та клієнтських застосунків. 2012 року очолив відділ розроблення – кросфункціональну команду з 20 спеціалістів, що покривала повний цикл розроблення продуктів. 2014 року переїхав до Києва та обійняв посаду CTO в iGaming компанії. Згодом працював CTO, Director, R&D Director, Director of Engineering. До PIN-UP.TECH прийшов у грудні 2022 року, коли напрям перебував у періоді активного перетворення – як організаційного, так і технічного. 

Що вас надихає бути понад 10 років в індустрії? Які професійні виклики для вас найцікавіші?

Мене досі надихає можливість щодня вдосконалюватись у тому, що я роблю. Маю неабияке задоволення від цікавих завдань технічного характеру, де треба не тільки спланувати процес, а й долучитися до розробки «руками». Також мене надихають результати команди, розуміння, що ми приносимо бізнесу практичний прибуток. Важливим фактором для професійного натхнення є можливість постійно навчатися нового – технічних підходів та інновацій, управлінських інструментів та механізмів, соціальних елементів та фреймворків. Не останнім пунктом, що мотивує мене, є можливість знайомитися та співпрацювати з новими людьми – професіоналами своєї галузі та просто цікавими особистостями.

На яких рішеннях спеціалізується напрям PIN-UP.TECH і яку роль відіграє в екосистемі PIN-UP.Global? 

PIN-UP.TECH – це команда розробників, аналітиків, управлінців, інженерів, архітекторів та інших технічних фахівців, що створюють та обслуговують продукти екосистеми. Ми спеціалізуємося на дослідженнях, реалізації, впровадженні та підтримці рішень в IT, тобто забезпечуємо екосистему PIN-UP.Global усіма необхідними IT-інструментами та продуктами для ефективної та результативної діяльності. Також ми працюємо над продуктами B2B, що дають нам можливість виходити на ринок надання послуг іншим компаніям-споживачам зі своїми розробками.

Які рішення й підходи допомагають напряму бути конкурентоспроможним і залишатися лідером своєї галузі?

Використання сучасного технічного та технологічного стеку, підходів, інструментів та фреймворків, проєктних та продуктових механізмів. Ми створюємо оригінальні ідеї та рішення, тому що володіємо найважливішим ресурсом для будь-якої компанії – професійними спеціалістами. Ми клієнтоорієнтовані, а також постійно слідкуємо за трендами ринку, що і є запорукою нашого успіху.

«Ми створюємо оригінальні ідеї та рішення, тому що володіємо найважливішим ресурсом для будь-якої компанії – високопрофесійними спеціалістами».

Коректні та ефективні довгострокові стратегічні рішення дають можливість працювати на перспективу, не боячись криз та потрясінь. Дружній, злагоджений та ефективний колектив дає змогу працювати та підтримувати один одного навіть у складних умовах, а інвестиції в перспективні напрями та рішення – бути на крок попереду.

Чим iGaming відрізняється від інших ІТ-галузей? Які головні тренди її розвитку?

Насамперед динамічністю та високою конкуренцією на ринку – це все вимагає від нас вміння шукати й застосовувати найкращі підходи та інструменти, а також швидко та ефективно ухвалювати рішення. Головні тренди розвитку – використання Machine Learning та Artificial Intelligence, хмарні та мобільні рішення, конфігурації під користувача, освоєння нових перспективних та альтернативних ринків. 

Завдяки технологіям шифрування та захисту даних ми зберігаємо конфіденційність та недоторканість особистої інформації користувачів, а інтеграція технологій швидких платежів разом із багатьма іншими методами оплати дають змогу користувачам здійснювати транзакції найзручнішим для них способом.

Які інноваційні продукти та підходи ви використовуєте?

PIN-UP.TECH – амбітна та прогресивна команда, тому ми використовуємо найсучасніші технології та інструменти: 

  • Service Mesh – для контролю комунікації між мікросервісами; 
  • Domain-driven design – для оперативного впровадження нових фіч; 
  • TOGAF – для організації системного та продуктивного процесу розроблення. 

Ми перебуваємо на етапі введення в стек репозиторію Data lake, що дасть нам змогу зберігати великі масиви аналітичних (деперсоніфікованих) даних та оперувати ними куди ефективніше. Цьогоріч також плануємо впровадити використання ML та AI, щоб надавати нашим користувачам унікальне та кастомізоване оточення. Ми надаємо перевагу й орієнтуємося на хмарні рішення – маємо багато цікавих завдань та викликів у цій галузі. Використовуємо Golang як основну мову розроблення наших програм та сервісів. 

Коли перед нами постає проблема браку потрібного програмного забезпечення, ми приймаємо це як виклик. Так було з інструментом для виявлення шахрайства – жоден продукт, що існував на ринку, не мав усіх потрібних функцій та характеристик. Тому наша антифрод-команда створила інструмент, що поєднує традиційні інструменти антифроду з елементами штучного інтелекту. Цей інструмент не має альтернатив у світі, тож згодом будемо пропонувати це рішення й іншим. 

Три головні цінності Дмитра в роботі

  1. Виправдання очікувань – і в плануванні, і в досягненні цілей.
  2. Розкриття потенціалу своєї експертизи та її розширення.
  3. Проактивна позиція та позитивне ставлення до відповідальності.

У PIN-UP.TECH понад 400 людей. Що їх обʼєднує? 

Наш колектив обʼєднує бажання отримати крутий результат, бути причетними до корпоративних здобутків та робити продукти й сервіси кращими. Їхніми головними рисами команди є результато- та клієнтоорієнтованість, жага до розвитку та вдосконалення, готовність та бажання пробувати нове, взаємодопомога. А основними навичками є професіоналізм, креативність, системність та структурованість у продукуванні та прийнятті рішень, послідовність під час виконання завдань, здатність до ефективної комунікації з клієнтами, партнерами та колегами.

Сила PIN-UP.TECH полягає в широті поглядів, аналітичних здібностях, величезному багажі знань та умінь – це великий та сучасний технічний стек, прогресивні технології, архітектурні підходи, методи управління інфраструктурою, підходи експлуатації та підтримки, проєктний менеджмент та бізнес-аналіз. 

Які підходи допомагають вам ефективно керувати великою інтернаціональною командою? 

Мій принцип – бути не тільки лідером, але й частиною команди. Для мене дуже важливо бути синхронізованим із колегами – спілкуватися тією самою мовою, ділити ті самі цінності та прагнення тощо. Важливо мати спільний стратегічний вектор руху та розвитку, місію та довгострокові цілі. Наші тімбілдинги, тренінги, конференції та інші заходи закладають фундамент, а вже на них будуються подальші взаємини та співробітництво.

Місія лідера в команді – допомагати спільно досягати поставлених результатів, розвиватися як у професійному напрямі, підвищуючи експертизу та обсяг знань та умінь, так і в культурному, створюючи, підтримуючи командну атмосферу та цінності. Справжній лідер – це наставник та помічник для своїх колег, він допомагає їм розвиватися та вдосконалюватися, запускає процеси та зміни в команді, фокусується на кінцевих результатах і уможливлює їх досягнення.

PIN-UP.TECH

Дмитро Полторак, VP of Engineering PIN-UP.TECH.

Що робить PIN-UP.TECH цікавим місцем роботи? 

Можливість генерувати власні ідеї, презентувати їх колегам, отримувати професійний зворотний зв’язок і реалізовувати їх у межах усієї екосистеми. Я маю змогу працювати не тільки з найсучаснішими технологіями, підходами та рішеннями, а й з цікавими і професійними людьми. Працювати в PIN-UP.TECH – це бути частиною впізнаваного і визнаного на ринку бренду, а отже, бути частиною чогось великого та значущого.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні