APPLE NEWSROOM
Категорія
BrandVoice
Дата

У продаж надходять нові MacBook Pro. Чому це найочікуваніші ноутбуки року

APPLE NEWSROOM

Компанія Apple 17 січня офіційно представила нові MacBook Pro та наступне покоління процесорів, M2 Pro і M2 Max. Із початку лютого комп’ютери можна офіційно придбати в українському ритейлі. Forbes розповідає, чому вони варті апгрейду.

Миттєва класика

Apple не змінювала зовнішнього вигляду цьогорічних моделей: нові MacBook Pro представлені у двох версіях – з екранами на 14 та 16 дюймів. Цей дизайн, представлений у 2021-му, миттєво став сучасною класикою. 

У продаж надходять нові MacBook Pro. Чому це найочікуваніші ноутбуки року /Фото 1

Якщо ж ви давно не оновлювали свій Mac, різниця буде разючою: в MacBook Pro побільшало портів, повернулась магнітна зарядка MagSafe, значно покращилась надійність та якість клавіатури. Це професійні інструменти: тут є і слот для SDXC-карт, і повнорозмірний HDMI-вихід. Але навіть для тих, хто уже знайомий з актуальним поколінням, буде чому здивуватись.

Перше з ключових оновлень помітне неозброєним оком. Це дисплей, виконаний за технологією Liquid Retina XDR та здатний показувати до одного мільярду кольорів. Він має найкращий на ринку динамічний діапазон, що дає змогу максимально реалістично одночасно бачити на зображенні і темні, і світлі зони. 

MacBook Pro підтримує професійні режими для грейдингу в HDR, роботи з фотографіями, з дизайну та додрукарської підготовки. Що іще важливіше, дисплей надзвичайно комфортний для роботи у будь-яких умовах, бо максимальна яскравість досягає 1600 кд/кв. м, а постійна становить близько 1000 кд/кв. м. Навіть яскраве сонце не завадить професійній роботі з зображеннями.

У продаж надходять нові MacBook Pro. Чому це найочікуваніші ноутбуки року /Фото 2

Гарна картинка буде і по ту сторону екрана – в MacBook Pro тепер встановлена вебкамера з роздільною здатністю 1080p і збільшеною апертурою. Це дає змогу пропускати більше світла та значно покращує якість зображення в умовах недостатнього освітлення. 

Чути вас будуть іще краще: в нових MacBook Pro встановили три спрямовані мікрофони студійної якості. Вони мінімізують зовнішній шум, але ідеально записують голос, на рівні професійної апаратури. Тому якщо ви мрієте запустити власний подкаст чи записати першу пісню – тепер достатньо лише MacBook Pro.

Апгрейд пройшла й система з шести динаміків, яка комбінує низько- та високочастотні випромінювачі. У нових MacBook Pro звук глибший і об‘ємніший, а також дозволяє почути більше нюансів у вокальних партіях. Проте це – технічні нюанси, а є й трохи справжньої магії. Мова про технологію просторового аудіо, яка передає звук так, наче він іде з усіх сторін навколо вас. Як в кінотеатрі, тільки щодня під рукою.

У продаж надходять нові MacBook Pro. Чому це найочікуваніші ноутбуки року /Фото 3

M2 Pro та M2 Max

Головна ж частина нових MacBook Pro – глибоко під капотом. Це центральні процесори нового покоління, M2 Pro та M2 Max. Для тих, хто пропустив головну комп’ютерну революцію останніх років, варто нагадати: у 2020 році Apple представила процесори власної розробки. Архітектурно вони нагадують ті, які встановлені в мобільних пристроях, що забезпечує небачену досі швидкість роботи у комбінації зі збільшеною автономністю. Потужніший ноутбук, що менше залежить від батареї – раніше така комбінація була парадоксальною, але нові MacBook Pro ламають стереотип.

M2 Pro та M2 Max побудовані на одному й тому ж базисі, але відрізняються кількістю ядер графічного процесора, місткістю доступної пам’яті та її пропускною здатністю. Проте серце у них єдине – 12-ядерний центральний процесор і система Neural Engine. Остання відповідає за операції з застосуванням штучного інтелекту й машинного навчання. Якщо вам доведеться, наприклад, збільшувати якість картинки за допомогою алгоритму, Neural Engine прискорить процес у десятки разів.

Загалом, залежно від задач, M2 Pro та M2 Max забезпечують десяти-пятнадцятикратний приріст продуктивності порівняно з процесорами від Intel, якими раніше комплектували MacBook Pro. Залежно від комплектації вони підтримують рекордні 96 ГБ об’єднаної пам’яті: її можна використовувати як для графічного процесора, так і за призначенням традиційної «операційки». Якщо ж говорити про стандартну пам’ять, то нові моделі мають конфігурації до 8 ТБ.

Як обрати між M2 Pro та M2 Max?

Краще за все оцінити, наскільки багато ви працюєте з графічними файлами та відео. «Максимальний» процесор дасть змогу підключати до чотирьох зовнішніх моніторів і редагувати навіть найбільші проєкти.

Проте головний козир Apple – це не просто потужність, а надзвичайно висока енергетична ефективність. Нові MacBook Pro здатні працювати від батареї до 22 годин у режимі відтворення відео та до 15 годин користування інтернетом. Це можна прирівняти до двох повноцінних робочих днів без користування зарядним пристроєм – у світі важко знайти ноутбук, краще пристосований до сучасних українських реалій. 

Важливо зазначити, що Apple змогла уникнути того, аби ноутбуки без підключення до живлення втрачали потужність – ви можете розрахувати на ті самі показники та працювати на 100%. Якщо для вас автономність – найперший приорітет, придивіться саме до 16-дюймової моделі.

Офіційний старт продажів нових MacBook Pro відбувся 3 лютого 2023 р.

Придбати нові MacBook Pro з вигодою до 20 000 грн можна в авторизованих реселерів Apple в Україні:

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні