Інформація про Тетяна Коваль

засновниця компанії медичного харчування Foodicine

Тетяна Коваль

Профайл

Досьє
30 років

30 до 30: майбутні лідери

«Тетяна цілеспрямованістю та цілодобовою залученістю у процеси досягає успіхів у бізнесі», — Олександр Усенко, гендиректор наукового Центру хірургії та трансплантології ім. Шалімова.

Від Тетяни Коваль залежить харчування пацієнтів 70 державних лікарень у девʼятьох областях України. Її компанія Foodicine має мережу з 11 лікарняних ресторанів швидкого приготування і спеціалізується на медичному кейтерингу.

Коваль заснувала Foodicine у 2015 році, інвестувавши з партнером $80 000. Середній чек у закладах – 160 грн. Foodicine має дві торговельні марки: одну на заході України – Foody Catering, іншу у центрі – Healing Food.

Основні клієнти – державні та муніципальні замовники. «Шукаємо на Prozorro, а відділ продажів усередині компанії називаємо «тендерним», – каже Тетяна Коваль.

Виторг Foodicine у 2023 році сягнув 220 млн грн. Мета – за три роки побудувати в Україні найбільшу мережу закладів громадського харчування на території державних лікарень.

Основна мотивація Коваль – побудувати бізнес, що поліпшить сервіс у сфері охорони здоров’я. «Я пройшла весь шлях самостійно – від приготування їжі на кухні до подання заявок на тендери, тому моя команда мені дійсно довіряє», – каже Коваль.

Участь в рейтингах