Nestlé
Категорія
BrandVoice
Дата

Чекають на повернення: як у «Nestlé Україна» підтримують ветеранів і мобілізованих працівників

Nestlé працює в Україні майже 30 років. Діяльність компанії не зупинялася ані у 2014-му, ані у 2022 році – з початку повномасштабної війни. Наразі частина співробітників служать у лавах ЗСУ, 14 з них демобілізовані й уже повернулися до роботи. Як їх адаптують і реінтегрують у робочі процеси

Турбота про працевлаштування та психологічне здоровʼя

У Nestlé створили крос-локаційну проєктну команду, яка працює над впровадженням комплексу заходів підтримки ветеранів/ок і членів їхніх родин. Команда складається з відділу управління персоналом – HR Business Partners, HR Manager, Learning Manager, Head of Talent, Internal Communication team – та операційного менеджера впровадження проєктів з інтеграції бізнес-процесів. 

Програма реінтеграції ветеранів включатиме сприятливі умови для працевлаштування військових після завершення служби. У компанії є освітні та навчальні програми для підвищення кваліфікації всіх працівників, що особливо пріоритетно для ветеранів/ок.

У компанії дуже уважно ставляться до етичної складової – забезпечують рівні права та можливості всім співробітникам, забороняють будь-які прояви дискримінації щодо ветеранів, переглядають політики та HR-проєкти саме з фокусом на них.

Також у компанії формують спільноту ветеранів. Плануються спільні групи психологічної підтримки з безлімітною кількістю консультацій. 

Виплата 100% зарплати мобілізованим і підготовка до їхнього повернення  

Компанія підтримує родини мобілізованих.

Поліна Карєліна, директорка з управління персоналом Nestlé в Україні та Молдові

З початку повномасштабного вторгнення в Україну ми продовжуємо виплачувати зарплату колегам, які в ЗСУ, а також забезпечуємо медичне страхування та страхування життя всім без винятку, зокрема і мобілізованим працівникам

Також компанія готує співробітників до повернення колег з фронту – впроваджує велику програму з навчання керівників «Лідерство під час війни». На рівні всіх працівників проводить вебінари з військовим психологом. 

Облаштування інклюзивних робочих місць завжди було пріоритетом для компанії Nestlé. Так, офіси компанії у Львові та Києві обладнані пандусами, ліфтами, а робочі місця передбачають працю людей у візках. Зараз у компанії працюють над удосконаленням робочих просторів та інклюзивного середовища на фабриках і дистрибуційних центрах.

Nestlé

Микола Григоренко, один із працівників компанії Nestlé, у реабілітаційному центрі «Незламні», який підтримує компанія Nestlé. Центр займається реконструктивною хірургією, ортопедією і роботичним протезуванням, а також фізичною та психологічною реабілітацією постраждалих від війни військових і цивільних

У «Nestlé Україна» відзначають важливі дати – День захисника і захисниці, День Збройних сил, також започатковують культуру відзначення Дня ветерана. У компанії планують залучати співробітників-ветеранів/ок як експертів, лідерів і партнерів для патріотичних програм, проєктів допомоги армії, а також підтримки постраждалих від російсько-української війни.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні