Гастрономічна складова будь-якого заходу формує атмосферу та передає гостям ключові меседжі події. Кейтеринг від La Famiglia Catering поєднує українські гастрономічні традиції та світову високу кухню – як для 10, так і для тисячі гостей. Під час великої війни робота компанії отримала нові сенси: знайомити іноземних гостей з нашою країною, розширюючи ком’юніті амбасадорів України у світі. Це особливо відображено в супроводі Саміту перших леді та джентльменів, де La Famiglia Catering забезпечила гостинний прийом, виступивши партнером події. Про правила його організації – у матеріалі Forbes BrandVoice.
Місія Саміту перших леді і джентльменів
Саміт перших леді і джентльменів проходить з 2021 року. Це міжнародна ініціатива першої леді України Олени Зеленської, що об’єднує перших леді і джентльменів – іноземних посадовців та посадовиць та їхніх дружин і чоловіків, що є інтернаціональними інфлюенсерами – для вирішення глобальних гуманітарних викликів.
Гостями івенту-2024 стали такі перші леді та джентльмени: дружина прем’єр-міністра Белізу Россана Марія Брісеньо, перша леді Республіки Гватемала д-р Лукресіа Еугеніа Пейнадо Віллануева, чоловік прем’єр-міністерки Данії Бо Тенгберг, перша леді Естонії Сір’є Каріс, перша леді Литви Діана Наусєдєнє, дружина президента Сербії Тамара Вучич, чоловік президентки Словенії Алеш Мусар, перша леді Фінляндії Сюзанн Іннес-Стубб, дружина федерального президента Австрії Доріс Шмідауер, перша леді Ізраїлю Міхаль Герцог, дружина федерального президента Німеччини Ельке Бюденбендер, перша леді Туреччини Еміне Ердоган, перша леді Франції Бріжит Макрон, дружина премʼєр-міністра Японії Юко Кішіда, перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда, перша леді США Джилл Байден.
Тема цьогорічного Саміту на території Національного заповіднику «Софія Київська» – безпека дітей на тлі сучасних викликів і шляхи захисту від них. Це чотири панелі обговорень загроз, з якими зіштовхується юне покоління під час війни, а також вдома, у школі та у віртуальному просторі. Лейтмотив зустрічі – представлення іноземними гостями безпекових систем у закладах освіти їхніх країн; обговорення проблем кібербулінгу, шеймінгу, дезінформації та необхідності цифрової грамотності і кібергігієни.
Саміт перших леді і джентльменів – це посилення лідерства України на міжнародній арені, свідчення відповідальності нашої країни, яка, попри війну, об’єднує інші країни для підсвічування і вирішення глобальних проблем. Кожен атрибут івенту має працювати на цю місію. Левову частку атмосферності заходу забезпечує професійний кейтеринг від команди La Famiglia Catering.
Про компанію La Famiglia Catering
La Famiglia Catering є частиною гастрономічної сімʼї La Famiglia Restaurant Group і надає послуги івент-кейтерингу та корпоративного харчування для великих українських компаній: «Добробут», «Дарниця» та інших. Команда пропонує меню з понад 3000 страв із різних кухонь світу.
La Famiglia Catering організовує виїзний подієвий кейтеринг з обслуговуванням корпоративних, освітніх, приватних, бізнесових, політичних та PR-заходів до 5000 гостей, забезпечуючи захід усім необхідним обладнанням та декором, узгодженим із замовником.
Серед івентів, які супроводжувала команда La Famiglia Catering: Благодійний аукціон від KSE; Благодійний аукціон Superhumans Center та десятки інших для таких компаній та фондів, як ДТЕК, Usaid, Фонд «Єднання», Kernel, Ukrnafta, Rozetka,, Forbes Ukraine, Vogue, the COAT, AWT Bawaria, Vidi group.
Алгоритм співпраці виглядає так:
- І крок. Замовник звертається до команди La Famiglia Catering за телефоном: 044-390-12-12 або заповнюючи заявку на сайті.
- ІІ крок. Менеджер пропонує кілька варіантів меню згідно із запитом клієнта.
- ІІІ крок. Замовник та менеджер погоджують усі деталі обслуговування на івенті, включаючи декор, відповідно до стилістики заходу.
- ІV крок. Професійні кухарі готують обране меню безпосередньо на локації.
- V крок. Команда професійних офіціантів зі знанням англійської забезпечує частування гостей.
Особливості кейтерингу виїзних заходів найвищого рівня
Кейтеринг ділових івентів – це дотримання протоколу; оперативність підготовки та реалізації; бездоганність смаків і подачі. Саме так працювала команда La Famiglia Catering 12 вересня у серці Києва — національному заповіднику «Софія Київська», де переплелися українські національні смаки та самобутня атмосфера української гостинної оселі.
Лейтмотив роботи La Famiglia Catering на Саміті перших леді – оперативна професійна мультизадачність. За час проведення івенту команда почастувала понад 500 гостей, забезпечивши кожному з них виключну увагу та змогу відчути себе по-справжньому особливим.
Весь простір для кейтерингу на Саміті був умовно поділений на кілька частин:
- зона фуршету для представників преси, які забезпечували медіасупровід івенту;
- зона основного фуршету для гостей, сформована двома лініями столів по 7,5 м кожна, що працювали від обіду до завершення події;
- бар, де гості обирали і замовляли напої – тут La Famiglia Catering розмістила професійні кавомашини, за якими бариста готували ароматну каву;
- два компактні фуршетні столи для гостей, що наповнювалися стравами нон-стоп;
- VIP-зона ланчу у Софії Київській для перших леді і джентльменів.
Поруч із фуршет-зонами на локації були оформлені просторі релакс-корнери з м’якими диванами, де гості знайомилися і спілкувалися. Локацію прикрашали живі квіти з тонким, ледь вловимим ароматом: польові ромашки та еустоми. Під час ланчу в стінах храму Софія Київська гості сиділи на дерев’яних лавах за довгими столами, покритими білими скатертинами, щоб відчути себе гостями справжньої української родини.
Меню для ланчу перших леді і джентльменів – по кілька варіантів приготування й оформлення кожної страви – розробили шеф-кухарі ресторанів La Famiglia, а саме «Хуторець на Дніпрі» та Catch ще за місяць до Саміту. Спершу провели закриту дегустацію всередині команди, з’ясовуючи те, як розкриваються смаки страв і який ефект справляє їх подання. Меню створювали в кілька етапів: у формуванні остаточного варіанту вирішальну роль зіграло затвердження від організаторів саміту.
Концепція меню, з допомогою якої організатори створили неповторну атмосферу, – український ф’южн. Це сучасний підхід у приготуванні самобутніх українських страв із виключно локальних продуктів. Кожна страва – як закуски, так і холодні та гарячі страви – готувалися з сезонних українських продуктів. Це були найсвіжіші, найстигліші, вирощені на українській землі томати, горошок, яблука, гарбузи, шпинат та цукіні. Також гості скуштували булочки бріош із мусом із цукіні, легкий десерт – мілфей, де замість стандартного тіста основою були тонкі слайси стиглих яблук.
Ще один знак якості кейтерингу від La Famiglia на Саміті – приготування страв безпосередньо під час події. Команда кухарів оперативно працювала на встановлених і облаштованих на локації кухнях. Це дало змогу подавати страви максимально свіжими – щойно з-під ножа.
Ольга Масловська
генеральна директорка La Famiglia Catering
Слоган роботи La Famiglia Catering – «Виняткові кулінарні враження, бездоганний сервіс та увага до деталей», і це не просто слова. Ось правила, за якими працює команда La Famiglia Catering.
- Ми пропонуємо кілька варіантів меню – універсального і креативного водночас, яке задовольняє потреби усіх гостей. Враховуємо, наприклад, запити вегетаріанців і веганів.
- Вносимо необхідні правки у меню, створюємо презентацію заходу, пропонуємо варіанти сервірування й декору. Після цього погоджуємо меню та організовуємо дегустацію, під час якої замовник може оцінити смак страв, їхній вигляд і стиль подання. Лише після затвердження ми розпочинаємо підготовку до заходу.
- Щоб убезпечити гостей від можливих алергічних реакцій, розміщуємо біля кожної страви таблички з детальним переліком інгредієнтів.
- Для обслуговування іноземних гостей залучаємо офіціантів і барменів зі знанням іноземних мов.
- Щоб гості могли насолодитися стравами і приділити увагу нетворкінгу під час кава-брейків і обідніх перерв, ми розраховуємо оптимальну кількість персоналу й організовуємо достатню кількість зон для видачі страв.
- На заходах високого статусу епідеміологічна служба обов’язково перевіряє кухню, продукти й дозвільні документи. Наша команда завжди має сертифікати якості на всі використані продукти, а кожен працівник має актуальну санітарну книжку.
La Famiglia Catering майстерно адаптується до потреб клієнта, має глибоку експертизу в гастрономії та напоях.
Формула успішного кейтерингу на преміум-заходах
Преміум-кейтеринг – це поєднання вишуканого смаку, креативного підходу до подачі страв і бездоганного та ненав’язливого обслуговування. Деякі замовники надають перевагу мінімалістичній та витонченій подачі, тоді як інші прагнуть вразити гостей щедрим розмаїттям страв. Успіх залежить від уміння задовольнити унікальні побажання кожного клієнта, підкреслюють у La Famiglia Catering. Перший приклад – це фешн-покази або заходи в шоурумах. Тут кількість їжі мінімальна, це вишукані закуски у форматі finger food – мініатюрні шедеври з оригінальними смаками й незвичною подачею. Другий приклад – бізнес-заходи, де немає потреби у вишуканому декорі, а головний акцент робиться на різноманітті поживних страв.
Успіх івентів визначається професіоналізмом команди, яка оперативно реагує на будь-які проблеми й забезпечує комфорт гостей навіть у випадку форс-мажорних обставин. «Якщо заходу на відкритому повітрі загрожує раптова зміна погоди, La Famiglia Catering швидко переносять усе необхідне під дах, відновлюючи подання страв. Замовник і гості навіть не здогадаються, що щось пішло не за планом», – розповідає Ольга Масловська.
Мистецтво кейтерингу від La Famiglia Catering – це через унікальний гастрономічний досвід розповісти гостям про Україну, показати її культурну спадщину та сучасне обличчя.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.